Русия осуети опит на Киев да атакува с дронове Москва

Русия осуети опит на Киев да атакува с дронове Москва

Русия съобщи, че тази нощ е неутрализирала два украински дрона, единият от които се е разбил близо до сградата на руското министерство на отбраната, предаде Франс прес.

"Сутринта на 24 юли бе пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака с два дрона срещу обекти на територията на град Москва. Със средства за радиоелектронна борба двата украински дрона бяха свалени и се разбиха", се казва в изявление на министерство на отбраната на Русия. Руското ведомство уточнява, че няма пострадали вследствие на пресечената атака.

Според информация на руската новинарска агенция ТАСС, на която се позовава Франс прес, единият от дроновете е паднал на Комсомолския проспект, който е важна пътна артерия в Москва. Именно това е дронът, за който се съобщава, че е паднал близо до сградата на министерството на отбраната. Другият се е врязал в сградата на бизнес център на проспекта "Лихачов" в руската столица.

Информацията за нападението бе съобщена, след като Киев обеща възмездие за руските удари срещу украинското пристанище Одеса в нощта на събота срещу неделя, отбелязва Франс прес.

По-рано днес за атаката срещу Москва съобщи и кметът на руската столица Сергей Собянин.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • По-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

    24 Юли 2023 11:19ч.

    Време е за плутоний.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпак!

    24 Юли 2023 12:01ч.

    Какви ги дрънкаш? Акъл имаш ли? А тоя плутоний като дойде и до тук какви ще ги плещиш? Знаеш ли изобщо за какво говориш? Точно България отдавна са я нарочили за воюваща страна, не помниш ли дрънканиците на патицата Нюланд за "фронтовите държави"! С плутоний ли искаш да воюваш? Аман от глупостите на скучаещи старчета и анаболни младоци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да идва плутоният.

    24 Юли 2023 12:07ч.

    Планетата трябва да се отърси от отровната човекоплесен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе Дачков

    24 Юли 2023 12:31ч.

    Що си оставил неизтрит руски фашист. Иначе триеш само за пожелаване смъртта на кумира ти Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нагъл грантаджия на Сорос

    24 Юли 2023 13:12ч.

    Мълчи бе, плужек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Юли 2023 11:24ч.

    Групировка армии "Център" на РФ са пробили в полунощ при Лиман и са навлезли навътре с 8 км с марш на скок и форсиране на река Жребец. Явно започва руското настъпление и началото на края на войната. Поздрави на Тагаренко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денят започва с мирис

    24 Юли 2023 12:35ч.

    На непрани зелени чорапи, нищо друго не почва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро се очертава да започва с мирис на напалм и стронций-90.

    24 Юли 2023 12:38ч.

    Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ? Пак ? ... Договорняк !

    24 Юли 2023 11:25ч.

    Как "украински дронове" са прелетели 500-600 км до Москва ? Защо са паднали в центъра на руската столица, а не са свалени на подстъпите на града ? Защо изобщо са прелетели 500-600 км. необезпокоявани над територията на РФ ? Какъв тип са тези дронове , можещи да прелетят такова разстояние ? В руските форуми се смеят на официалната версия и посочват че дроновете са пуснати от подмосковието. Някой/и/ държат да подгряват публиката и да не заспива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти 8откъде знаеш откъде са изстреляни?

    24 Юли 2023 12:04ч.

    Петоколонници бол, два дрона ли няма да пуснат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само 8 километра?

    24 Юли 2023 11:28ч.

    Досега трябваше да са измили веригите на танковете си в Ламанша. А европейките да са бременни с руски бебета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз така мисля колега от форума,

    24 Юли 2023 11:44ч.

    Армия с такива традиции,слава,опит и история ,да се излага след година и половина война с тия никаквици от украината!И да се хвали министерството им че за едно денонощие храбрата руска армия е превзела един клм,от вражеската територия!Но така е при капиталистическа Русия на Путин,Шойгу и цялата камарила капиталисти около “ главнокомандващият”!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, да беше навални президент, а?

    24 Юли 2023 11:58ч.

    Язък, изпущиха победата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не говори за Навалний

    24 Юли 2023 15:35ч.

    а става дума заУдалцов,Платошкин и ред млади майори и полковници от първата бойна линия а не от щабистите на Шойгу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, Боже,

    24 Юли 2023 12:02ч.

    Докъде я докарахме. Русия тръгна да превзема Украйна за пет дни. А година и половина по-късно украинците поразяват с дронове цели в сърцето на Москва. Ало, Гласове, от кого криете унищожените последни два етажа на бизнес центъра, които показват по всички телевизии. Ааа, разбрах. Пораженията не били от украинския дрон, а от калпавата руска ПВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че тя я превзе за 5 дни

    24 Юли 2023 12:06ч.

    Не помниш ли колоната пред Киев? А целокупният запад вече година и половина не може да се справи с едната Русия. Не преиначавай нещата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако беше тръгнал да се справя

    24 Юли 2023 12:33ч.

    Не с оръжие, а на директен досега щяхме до сме забравили за войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колоната пред Киев

    24 Юли 2023 13:17ч.

    се изпари както надеждите на ботоксовото джудже за бърза победа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янки от Кънектикът в двора на крал Артур

    24 Юли 2023 16:06ч.

    Ударен е бизнес център, но на проспект носещ името на академк Лихачов, казал едно време едни мъдри думи за ролята на България и азбуката й за славянството и Киевска Рус, и за неизкоренимата връзка между всите славянски народи. Думи, които още се помнят и лицемерно цитиратс обратен знак от онези, които с делата си искат да елиминират значението на тази връзка, смятайки, че така са по-велики в очите си и в очите на новия си господар идещ от Мрака и отиващ в Мрака. И в същото време същите тези фашаги се чудят как да направят 24 май национален празник на България, вместо 3 март? Ами ето така, като стимулират с оръжейни инжекции укрите да бомбят името на Лихачов в центъра на Москва. Дерзайте смешници. По ирония на съдбата в основата на високата стъклена кула на проспект Лихачов , а реално на ул. Братя Рябуши́нские (е не са онези славянски двама братя, но все пак са братя и не са двете кули, но е една с двойно име) се помещава магазина "Направи си сам" на френската фамилна марка Лероа-Мерлен , такъв е руският превод на френските имена, но на английски втората част от именто - Merlin се пише и чете Мерлин, също като името на великия магьосник и жрец от легендата за крал Артур и рицарите на кръглата маса. И така укро-дронът от 24 юли , ден в памет на на Света Олга Кевска (за чиито произход още се спори от Псков ли е или от Плесков/Плиска), отнася последните два етажа от Лероа -Мерлен по Рябушкински и Лихачов, маркирайки двете имена на братята и на магьосника-жрец, който изиграва важна роля във филма от 1981 г. Екскалибур и който е бъдещото въплъщение на 7-я Доктор Кой от епизода "Бойно поле", 1989г, на прочутия едноименен сериал. Вече можем да констатираме с абсолютна сигурност, че от началото на войната номерацията на Доктор Кой вече е прехвърлила 13, тъй като 13-я Доктор Кой в 2022г е жена! Апропо името Мерлин също е женската част в семейния екип на ударения бренд Лероа-Мерлен. А какво ги чака укрите след този удар по 13-я Доктор, бедна им е фантастиката, както казваше благоевградската троица, дето майка им е в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи