Русия обяви за персона нон грата служители на българското посолство в Москва

Русия обяви за персона нон грата служители на българското посолство в Москва

Българското посолство в Москва

Руското министерство на външните работи обяви за персона нон грата служители на българското посолство в Москва, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"На 18 април извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин беше призован в Министерството на външните работи на Русия, където му беше връчена нота на министерството за обявяване за персона нон грата на служители на посолството на България в Москва", се казва в изявлението.

Руското външно министерство уточнява, че тази мярка е взета в отговор на немотивираното според руската страна решение на българските власти да обявят за персона нон града десет дипломати на руското посолство в София.

Източник: БТА

Коментари

  • За неблагодарността на киро

    18 Апр 2022 16:59ч.

    Заслужи си го правителството и лично киро. Това е за неблагодарността му за спасението на моряците от Русия и ДНР. Нищо човешко няма в това създание, което не може да каже и една хубава дума за сторената добрина. Срам и позор, всеки ден, всеки час, всяка минута.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господи, колко простотия има по този бял свят

    18 Апр 2022 17:42ч.

    Ти сериозно ли смяташ, че ни се е случило нещо лошо, че да сме си го заслужили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    18 Апр 2022 17:07ч.

    Президентът Радев ясно заяви, че митрофанова извършва дейност, несъвместима със статута й, това ясно заяви и Киро, и ако бяха нормална държава, рашистите трябваше да са я сменили сто пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От новината пазбираме, че Русия ни е връчила нота, в която служители на посолството ни в Москва са обявени за персона нон грата. Впечатляващо е, че не се споменава дори броя им.

    18 Апр 2022 17:36ч.

    Рекацията на Русия показва, че тя вече е отегчена и безралична към България. Навярно на клетия посланик Кръстин е връчен формуляр, който той сам трябва да попълни, посочвайки имената на натирените дипломати. Очаквам сред тях да са Николай Трифонов-първи секретар по одалистки танци, а също Розалина Попова и Пламен Петков аташе по алкохолна контрабанда .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че нали Киро просто изтегли нашия посланик

    18 Апр 2022 18:03ч.

    в Москва като се надяваше по кировски на същото. На кого са връчили нотата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    18 Апр 2022 18:16ч.

    Това пак беше опашата Кирчовска лъжа. Кръстин си седи в Москва и блее, както винаги. Него никой не може да го упрекне във вражеска дейност, че да го гони. В никаква дейност не може да бъде упрекнат, ама изобщо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    19 Апр 2022 10:37ч.

    Те 99 от дипломатите ни са така....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи