Русия обяви, че ще бъде честен посредник по време на председателството си на Съвета за сигурност

Русия обяви, че ще бъде честен посредник по време на председателството си на Съвета за сигурност

Русия по време на своето председателство на Съвета за сигурност на ООН ще бъде честен посредник, опитите да бъде провокирана са обречени на провал. Това съобщи първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски в Telegram, предаде ТАСС.

На 1 април Русия пое председателството на Съвета за сигурност на ООН за един месец. „По този начин бяха засрамени всички наши врагове и злобни критици, за които подобна перспектива беше като кост в гърлото“, каза Полянски. Той отбеляза, че „в края на краищата, в ООН важат международното право и процедурни правила, развивани в продължение на десетилетия, а не „ред, основан на правила“, с който колективният Запад се опитва да замени международното право.

„Както подобава на председателите, ние ще бъдем честни посредници, каквито бяхме през февруари 2022 г., когато по време на нашето председателство започна специалната военна операция“, подчерта заместник-представителят на Руската федерация в световната организация. "Всякакви опити да ни провокират са предварително обречени на провал. За разлика от нашите бивши западни партньори, ние играем честно на международната арена и не насърчаваме двойни стандарти", каза Полянски.

По-рано в американските медии започна кампания във връзка с председателството на Русия в Съвета за сигурност на ООН през април. Някои публикации поставиха под въпрос правото на Русия да председателства. Както заяви в интервю за ТАСС постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя, невъзможно е Русия да бъде лишена от това право.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • нашето име

    02 Апр 2023 9:18ч.

    първоаприлска шега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    02 Апр 2023 9:30ч.

    Бандитска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копелейкин

    02 Апр 2023 9:58ч.

    Верно са бандитска държава щатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметник на Сталин, Рузвелт и Чърчил

    02 Апр 2023 10:50ч.

    пред сградата на ООН. Той си е там и никой няма намерение да го бута. Защото тримата Големи създадоха ООН. За правото централата на ООН да бъде в Ню Йорк, Рузвелт отстъпи на Сталин правото на СССР да има три гласа в ООН - гласовете на самият СССР + гласовете на БССР и на УССР. Който го е яд, да се хапне отзад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eвгени Василев

    02 Апр 2023 14:13ч.

    Те твърдяха и че нямат намерение да нападат Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи