Русия обяви, че подновява подаването на петрол към Централна Европа

Русия обяви, че подновява подаването на петрол към Централна Европа

Руската компания "Транснефт" обяви, че подновява подаването на петрол по южното разклонение на тръбопровода "Дружба" в 16 часа българско време, съобщи РИА Новости. Според информационната агенция Украйна е потвърдила, че е получила плащане за руския петролен транзит през нейна територия към Унгария и Словакия, съобщи БНТ.

Вчера "Транснефт" обяви, че Киев е спрял подаването на петрол по тръбопровода "Дружба" на 4 август след като украинската страна не е получила транзитните такси от Москва заради западните санкции. Според руската компания нейната финансова трансакция за транзитните такси към Украйна е била отказана, а парите - върнати. Сега петролните компании на Унгария и Словакия са се договорили с украинската страна за възобновяване на подаването на руски нефт.

Петролопроводът "Дружба" започва в Самарска област, минава през Брянск и след това се разделя на две. Северното разклонение през Беларус захранва Полша и Германия, а южното направление минава през Украйна за нуждите на Чехия, Словакия и Унгария.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • УИЛТ/ Военкор Семьон Пегов:

    10 Авг 2022 15:51ч.

    "НМ ДНР щурмува Зайцево. 3-та бригада от 1-ви корпус на НМ на ДНР влезе в покрайнините на населеното място. Селището има стратегическо значение за обхващането на Авдеевка от север и заобикалянето на Артемовск (Бахмут) от юг".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега петролните компании на Унгария и Словакия са се договорили с украинската страна за възобновяване на подаването на руски нефт.

    10 Авг 2022 15:59ч.

    ех пуста политкорекност - напишете както е бре мисирки - нищо не са договаряли - Унгария и Словакия просто са изплатили на Украйна въпросните суми .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да почерпим опит

    10 Авг 2022 16:37ч.

    Хубаво е да почерпим опит. Като изтече предплатеният срок за транзита по Турски поток, ще трябна да си търсим таксите от Сърбия, Унгария и останалите по тръбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войн от изток

    10 Авг 2022 16:37ч.

    Война а? Пълномащабно шибане, не а еврогейска оргия е това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може Би

    10 Авг 2022 19:02ч.

    Хем е война, ама не е война. Хем санкции, ама няма санкции. В днешно време не могат да се сбият като хората!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи