Русия обвини Украйна, че е изстреляла ракети срещу граничния град Белгород

Русия обвини Украйна, че е изстреляла ракети срещу граничния град Белгород

Руската армия съобщи, че е свалила днес на разсъмване три украински ракети, изстреляни срещу руския граничен град Белгород, където местен служител преди това съобщи за най-малко трима убити в резултат на експлозии, предаде Франс прес.

"Руската противовъздушна отбрана свали три ракети "Точка - У" с касетъчни боеприпаси, изстреляни от украинските националисти срещу Белгород. След унищожаването на украинските ракети отломки на една от тях са паднали върху една къща", каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Руският сенатор Андрей Клишас обвини Украйна за обстрела на Белгород и призова за твърд отговор, предаде Ройтерс. "Смъртта на цивилни и разрушаването на гражданска инфраструктура в Белгород са пряк акт на агресия от страна на Украйна и изискват "съкрушителен военен отговор". Москва няколко пъти е обвинявала Киев за атаки срещу Белгород и други гранични райони.

Украйна не е поела отговорност за ударите, но каза, че случилото се, е цена, която Русия плаща за действията и нейна "карма", предаде Ройтерс. Засега няма коментар от украинска страна, отбелязва Ройтерс и допълва, че не е в състояние да потвърди от независими източници руските информации. Генералният щаб  щаб на украинските въоръжени сили заяви обаче, че украинските ВВС са изпълнили около 15 полета "на практика във всички посоки, където се водят бойни действия". Унищожени са около 20 "единици вражеска техника" и два склада с боеприпаси.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • НЕРАЗБРАЛ

    03 Юли 2022 16:36ч.

    Това руски ракети ли са или украински? Белгород в Украйна ли е или в Русия? Това доблестните журналисти не знаят. А за кармата всичо е ясно...лоша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе, тия неколцина души загинали в жил квартал

    03 Юли 2022 17:21ч.

    голяма карма ги е гонила. Дразнят мечката да цапардоса Киев накрая, но нервите на Путин наистина са стоманени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    03 Юли 2022 17:47ч.

    Тежка катастрофа на старта и прекратиха състезанието. Хората се забавляват на Силвърстоун. А всичко това глупавите руснаци го имаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачков

    03 Юли 2022 19:14ч.

    те не се радват на такива неща, а на подарен от хората на Кабиров краден украински хладилник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАЦЕ

    03 Юли 2022 17:54ч.

    ЗНАЯТ ЧЕ ЩЕ ИМА ОТВЕТЕН УДАР СРЕЩУ КИЕВ ИЛИ ЛВОВ , СИГУРНО ЧАКАТ ЗА УТРЕ НЕКАКВИ ВИСОКОПОСТАВЕНИЦИ ТА ДА ИМ ПОКАЖАТ КОЛКО СА ЛОШИ РУСНАЦИТЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2022 18:51ч.

    американските копелета се опитват явно да ескалират конфликта и от военна операция да си отиде на война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О-о-о, обвинила?

    03 Юли 2022 20:03ч.

    Само Русия има право да изстрелва ракети, да убива цивилни, включително малки деца, защото е велика, а Украйна не е държава, а нещо измислено от омразния Ленин, чиито паметници, около 100 хиляди общо, продължават да стърчат из цяла Русия, както и фараонската му мумия да се мъдри на главния и площад. Кой знае защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската армия съобщи, че е свалила днес на разсъмване три украински ракети

    03 Юли 2022 20:06ч.

    Най-вероятно нищо не е свалила. Истината в Русия се наказва със затвор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи