Русия образува дело за разпространение на фейкове за руските въоръжени сили след убийствата в Буча

Русия образува дело за разпространение на фейкове за руските въоръжени сили след убийствата в Буча

Следственият комитет на Руската федерация образува наказателно дело след "украинската провокация в Буча", съобщи председателят на комитета Александър Бастрикин в статия във ведомственото списание "Записки на следователя".

„Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за престъпление по член 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация (публично разпространение на умишлено невярна информация за използването на въоръжените сили на Руската федерация)“, каза Бастрикин, съобщава ТАСС. 

Бастрикин каза, че Министерството на отбраната на Украйна, с цел дискредитиране на руски военнослужещи и умишлена, предварително планирана провокация, е разпространило в западните медии видеозаписи от Буча като доказателство за масово унищожаване на цивилни.

„Въпреки това е известно, включително от изявленията на началника на администрацията на Буча на 31 март 2022 г., че руската армия е напуснала селището на 30 март. Във видеото, което се появи веднага след изтеглянето на руските войски, заснето от украинци и разпространено в социалните мрежи, няма информация за убийствата и смъртта на цивилни“, обясни ръководителят на Следствения комитет.

 

 

 

 

Коментари

  • Ще се научат руснаците

    15 Апр 2022 21:11ч.

    Имаше една крейзи статистика, какъв е процентът на адвокатите в Америка спрямо бройката им в Света. Казват, в Америка може да нямаш съпруга или съпруг, но адвокат да имаш е задължително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не беше трагично,щеше да е идиотско смешно

    15 Апр 2022 21:43ч.

    Това руснака,кремълския идиот е меко казано. Не ми го побира ума какви човекопитеци има в Русия,тази огромна държава с манталитет на народа си от 17-18 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То Джудисчито ги кара да праат тее глупусти но накрая шгу удушат в джудискуту му кимону белуту само утзат на гъза му ша има идна лъйнйана пита

    15 Апр 2022 22:04ч.

    И Шоугу, Курушенкув, Кадиров и Лъвров ша ги карат да йъдът ут таа ПИТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В русия който каже, че има война, нарушава закона за фейка и го грози 10 години без право на кореспонденция в гулаг

    15 Апр 2022 22:59ч.

    Всичко това обаче става не по списъци от НКВД, а демократично, след процес в съда, където подсъдимият демонстративно е поставен зад решетки и където шансът да получи оправдателна присъда е 0.24%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генералният секретар на ООН

    16 Апр 2022 0:55ч.

    също заяви, че не е уместно за конфликта в Украйна да се използва терминът "война", защото от гледна точка на международното право няма обявена война нито от Русия, нито от Украйна. Гражданската война в измислената държава Украйна е медицински факт от 2014 г., но интересно защо чак сега оплаквачките проплакаха!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    16 Апр 2022 7:53ч.

    ФЕЙКОВЕТЕ, ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА И ЦИНИЗМЪТ, също са военни престъпления, ама байгънците ,смело си ги ръсят, защото на тях всичко им е позволено (сами са си определили така) .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛУМПЕН

    16 Апр 2022 10:12ч.

    Ами то е очевидно, че лъжливите медии са фактически съучастници в престъпленията на украинските нацистки престъпници, така че да му мислят наш'те официози, че както историята има недостатъка да се повтаря, не изключвам и един нов 9 септември.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи