Русия може да поиска компенсации заради взривяването на "Северен поток"

Русия може да поиска компенсации заради взривяването на "Северен поток"

Москва може да поиска обезщетение за щетите, причинени от експлозиите на газопроводите "Северен поток" 1 и 2, съобщи РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Тръбопроводите, които свързват Русия и Германия и минават по дъното на Балтийско море, бяха засегнати от необясними към момента експлозии миналия септември, като Москва определи тези действия като акт на "международен тероризъм".

"Не изключваме на по-късен етап да бъде повдигнат въпросът за обезщетението в резултат на експлозията на газопроводите "Северен поток", каза в интервю за руската медия ръководителят на отдела по икономическо сътрудничество в руското външно министерство Дмитрий Биричевски.

Той добави, че западните страни се противопоставят на подготвената от Русия проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за независимо международно разследване на взривовете на "Северен поток".

"Въпреки това възнамеряваме да продължим да настояваме за всеобхватно и прозрачно международно разследване със задължителното участие на руски представители", каза Биричевски.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Евгени Георгиев Василев

    27 Март 2023 14:03ч.

    От кого точно ще я поиска! От ГРУ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И малките деца знаят отговора на този въпрос

    27 Март 2023 14:13ч.

    От държавата-терорист САЩ. Терористите не дават друго, освен смърт и разрушения, но потърпевшите са длъжни да изискват съответните компенсации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    27 Март 2023 14:17ч.

    Бабите от Женски Пазар и Малките деца, които знаят отговора на този въпрос не са докзателства! Всеки може да си говори, какното си иска, докато не се докаже, това са само общи приказки, Хърш не извади нито едно доказателство за твърденията си, само преразказ на думи на анонимни свидетели! Дори в България, анонимните доноси дори не се считат за докозотелство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много тъпо е да си тъп

    27 Март 2023 14:20ч.

    Вместо да попилеят ФАЩ, които ОТКРИТО заявихя, че ще взривят международна инфраструктура и си признаха за огромната изгода от терористичния акт, вместо да смачкат Норвегия като въшка, те щяли да искат обезщетение от Филанкишията. Докато Путин не се отърве от вътрешните предатели, Русия няма голяма надежда да се оправи. А човечета с IQ, равно на номера на шапката им (явно огромна по размер), фъфлят за ГРУ. Щото ФАЩ и сателитите в ООН отказват международно разследване на ГРУ, така ли бре, умчо ненагледен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя ,евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче не къпано, ти идиот ли си или само се преструваш?

    27 Март 2023 14:22ч.

    Нали, миличък, се сещаш, че рано или късно золумите са плащат! И, козяк, незачет! И днес опорките козяшки много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго! Викате, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, женечка, днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дунчо

    27 Март 2023 14:26ч.

    Бегай! Ше изтървеш чая в албионската амбасада...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илия Ф.

    27 Март 2023 14:34ч.

    Абре, Генчо, Хърш затова е голям разследващ журналист, защото той не издава информаторите си. И винаги е успявал да се добере до вярна информация и се е оказвал прав, защото е имало доверие между източника на информация и него. А днес каквито са наплашени и продажни днешните журналя, такива са им и информаторите. Хърш е от старата школа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    27 Март 2023 14:41ч.

    Женя врно ти си много прост либерал фашист .Доказателства бол ,колкото искаш .Щото само пет -шест държави имат ресурс да се потапятт на такива дълбочини . Това са САЩ ,Англия , Франция и Норвегия .Русия също но нея я изключвам щото тя няма интерес да си звзривява газопроводите .Освен това дъртият кукунделник Байдън се заканваше още преди да будат завършени тръбите да няма СП -2 .Ингилизите също се заканваха да ги премахнат .И когато ги взривиха най много се радваха полските хиени и американските терористи .Та истината малоумнико е една англосаксонските терористи са ги взривили и това е на 100 % сигурно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени,

    27 Март 2023 16:44ч.

    Първо се научи да пишеш грамотно, смислено, аргументирано, логично, едва след това можеш да намесваш "Бабите от Женския пазар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    27 Март 2023 14:07ч.

    Основните международни организации са все още контролирани от бившия световен хегемон и са следователно активни съучастници на международния държавен тероризъм. Няма полза от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искането

    27 Март 2023 14:34ч.

    Искането за обезщетения може да бъде срещу определена страна, ако се докаже че нейните служби са организирали теракта. Т.е. ако се докаже Държаваен Тероризъм. И на последните дебили ( дори и на Женичка ) е ясно, че теракта е извършен от службите на САЩ ( QUI BONO ! ) Обаче това трябва да се закове с улики и факти. Именно затова Москва иска участие в разследването (което естествено ще й откажат , щото не им е "чист косъма" ) . И едва после може официално да се повдигнат обвинения и искане за компенсации към Правителството на САЩ и Байдън. Защото е ясно че операцията не е дело на ЦРУ или др. спецслужба, чиято акция трябва да мине през Сената. А е разпоредена от тесен кръг около Байдън и Блинкен и е извършена от подразделение на ВМС , което може да стане и без уведомление на Сената.... Руското искане разбира се е неосъществимо от една страна, от друга страна е сигурна победна точка на полето на пропагандата. Целият свят е убеден в американската вина ( Сиймор Хърш !) и кавото и да предприемат САЩ , все са в губеща позиция. Остава им голото отричане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обезщетението вероятно ще се иска...

    27 Март 2023 15:02ч.

    от Норвегия - случката е в нейните териториални води. А норвежците впоследствие могат да предявят иск към когото намерят за добре. Естествено, след подстригването норвежкото желание да доведат разследването на инцидента докрай е твърде вероятно да се увеличи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • случката е в нейните териториални води

    27 Март 2023 16:25ч.

    He e.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    27 Март 2023 15:11ч.

    Русия да не се мотка, а да предяви иск. Няма значение срещу кого. Дали ще е срещу ФАЩ или Норвегия, нещата ще отидат на съд. А там само с извъртане и охулване на Русия няма как да мине. А ако Русия се замотка, джендърмерията може да я изпревари и да предяви иск към нея. И ще започне да си компенсира "загубите" в аванс с всички достъпни руски активи. Наглост и нахалство не им липсва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фалиралият световен паразит САЩ може да заплати само в злато, ако евентуално има някакво останало във Форт Нокс (нещо крайно съмнително), защото доларите не става за нищо вече

    27 Март 2023 15:17ч.

    Ако няма злато (неслучайно САЩ фалшифицират златни кюлчета), ще плаща в земи. Аляска например.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Световният Паразит може да заплати в юани

    27 Март 2023 16:08ч.

    А знаем, с юани може да се купуват Москвичи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А да поработиш като осъден трол за единия хляб не щеш ли?

    27 Март 2023 16:20ч.

    Докато учиш руски с децата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Март 2023 16:54ч.

    Русия не само "може да поиска", а ТРЯБВА да поиска обезщетение за взривените от САЩ газови потоци! Не случайно краварите правят жалки и смехотворни опити да натопят укрите за този терористичен акт...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И четирите американски държави ще плащат контрибуции

    27 Март 2023 20:16ч.

    Освен ако не са пет след разпадането на Пиндостан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи