Русия мобилизира и Николай Валуев-Звяра, най-високия шампион в профибокса

Русия мобилизира и Николай Валуев-Звяра, най-високия шампион в профибокса

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Звярът. С този прякор е популярен Николай Валуев - най-високият световен шампион в професионалния бокс (216 см) и настоящ депутат в родината си Русия. 49-годишният гигант получи повиквателна и ще се присъедини към армията в Украйна, съобщи bTV.

Той става поредното известно име от средите на спорта, засегнато от заповедта за частичната мобилизация на президента на страната Владимир Путин. В сряда се разбра, че за фронта потегля и бившата звезда на футболния "Евертън" Динияр Билялетдинов.

След като се пенсионира през 2009 г. Валуев влезе в политиката и бе избран за депутат от партията на Путин "Единна Русия". Заради огромните му размери се наложи в парламентарната зала да бъде разположен специален стол, който да издържи тежестта му - над 150 кг.

През 2010 г. Звяра се подложи на лечение заради заболяване на костите и ставите. Той претърпя две операции и се възстановява в продължение на половин година. Явно обаче здравословните проблеми не са пречка за неговото мобилизиране.

В интервю за местните медии Валуев разкри, че е получил призовката в Донбас, Източна Украйна. "Според мен всички са получили призовки. Аз също получих. Дали ще отида? Разбира се, че ще отида. Колегите ми депутати са добри, те се регистрираха за военна служба в Думата. Призовката е пристигнала точно преди пътуването ми за Донбас и не бях у дома. Следващата седмица със сигурност ще се явя в наборната служба."

През 16-годишната си кариера на ринга (1993-2009) Валуев стана световен шампион на Световната боксова асоциация. Той загуби пояса от Дейвид Хей, като мачът беше наречен Битката на Давид срещу Голиат.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • А сина на Песков и зетя на Путин

    29 Sep 2022 22:31ч.

    мобилизира ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    30 Sep 2022 8:13ч.

    Няма как да е получил призовката в Донбас. Валуев е роден в Ленинград.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи