Русия: Изтребители Су-35 в Авдеевското направление не позволяват на врага дори да излети

Русия: Изтребители Су-35 в Авдеевското направление не позволяват на врага дори да излети

Екипажите на изтребители Су-35 от Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия, патрулиращи във въздушното пространство в Авдеевското направление, не позволяват на противника дори да излети от базата си. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Целта на бойното дежурство във въздуха е патрулиране в даден район и прикриване на действията на бомбардировъчната и щурмова авиация, както и на вертолетите на армейската авиация при нанасяне на въздушни удари по военни обекти и техника на украинските въоръжени сили. Намирайки се във въздуха, екипажите на Су-35С не дават възможност на противника дори да излети от базата си“, съобщава руското Министерство на отбраната. Както уточнява военното ведомство, всяка въздушна цел, която се опита да излети, ще бъде незабавно открита и унищожена.

Су-35 (по кодификацията на НАТО - Flanker-E+) е руски многоцелеви свръхманевреен изтребител с управление на вектора на тягата от поколение "4++". В състава на руските въздушно-космически сили носи обозначението Су-35С. Той има възможност да използва цялата гама от съществуващи и бъдещи видове авиационни оръжия въздух-въздух и въздух-повърхност, включително високоточни. Основното въоръжение на Су-35С се състои от 30-милиметрово авиационно оръдие ГШ-30-1, ракети въздух-въздух с малък, среден и голям обсег, противовъздушни средства Х-31, Х-35У или Х-59М. -корабни ракети, различни видове високоточни и неуправляеми боеприпаси, уточнява ТАСС.

Войските на групировката "Запад" с помощта на безпилотни самолети "Ланцет" унищожиха американски "Хамър" и шведска бойна машина от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Купянското направление, съобщи междувременно ръководителят на пресцентъра на групировката "Запад" Иван Бигма. "Системите за противовъздушна отбрана на групата унищожиха четири безпилотни летателни апарата: три "Фурии" и"Лелека-100", каза той във видео, публикувано в Телеграм канала на руското министерство на отбраната. По думите на офицера, противникът в Купянското направление е загубил  също през деня до 150 военнослужещи, бойна машина на пехотата, бронетранспортьор (БТР-60), четири минохвъргачни екипажа, бронирана машина „Сенатор“ и пикап.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Основното оръжие на СУ 35

  02 Март 2024 10:28ч.

  Е радарът му "Ирбис" с фазирана решетка, който е с много високи характеристики , може да сканира наземни обекти и хваща такива с ЕОП само от 0,01 кв.м. на 100 км разстояние. Това значи че НЯМА украински летатетлен обект, дори да им доставят Ф16 , който да не бъде засечен и унищожен веднага щом трябва. В съвременните МФИ и при въздушен бой , най-важното не е толкова ракетното оръжие, всички страни имат развити ракетни системи за бой на средни и далечни дистанции..., важното е целеуказването ! При СУ 35 то е много мощно, дори и без външно целеуказване /което те издава към врага/ и позволява на Сушката да патрулира в режум "свободен лов" и да удря незабавно цели на големи разстояния, само ако опитат излитане и включване на собствената си авионика. Това руските ВКС трябваше да правят отдавна, а не след две години бойни действия ! Залогът за бърз разгром на противника в една съвременна война е незабавното овладяване на въздушното пространство и подавяне на ПВО на противника. Така процедираха американците и в двете войни срещу Ирак, и в Югославия. Нямаш ли пълно въздушно превъзходство, ще бъдеш въвлечен в кръвопролитни наземни сражения и ще даваш загуби, това което стана с руснаците в Украйна. Виждаме че руските военни почват да си научават урока, по трудния начин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • преимуществото да си сам вс. неудобството да си сам - кое надделява при отделните обстоятелства

  02 Март 2024 10:42ч.

  Те си го знаят урока, не са толкова тъпи. Но са длъжни да се съобразяват с внимателното проследяване от разведката на НАТО в космоса и във въздуха, опитвайки се да я измамят или да я вкарат в глух коловоз. Не може всичките карти с козове веднага да ги изложиш на масата, някои само това чакат, защото са адски хитри и коварни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В космоса над Украйна

  02 Март 2024 10:49ч.

  Русия допусна недопустима слабост. В резултат на десетилетия безхаберие /Рогозинщина ! / руснаците имат 10 пъти /!!!/ по-малко военни сателити от САЩ в околоземното пространство. Нещо от порядъка на 160-180 сателита. Западът /САЩ и не само САЩ/ са извели на стационарна позиция САМО НАД УКРАЙНА толкова сателити , колкото изобщо има Русия. Западът е позиционирал сателити с двойно предназначение, телекомуникационни, които в момента работят за военните. Така че превъзходството на Запада над Русия в космоса е Много над Малко. За съжаление... Защо се стигна до тука ? Защо Путинова Русия допусна подобно разгильдяйство ? Една Индия да ги изпревари в космическите полети ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • при военни условия ще е важно не какво е изстреляно до момента, а какво ще бъде изстреляно от един разрушаващ момент нататък

  02 Март 2024 11:05ч.

  Навярно защото при едно по-сериозно стълкновение всичкото това ще бъде неутрализирано и превърнато в купчини ламарина без стойност. Тогава ще си проличи кой истински е готов за война. И впрочем тогава милиони зомбита на интернет приложения и невронни мрежи ще изпукат масово или полудеят масово за броени дни. Защото безсмислието да живеят без протезите на социални мрежи, електронни игри и Биг Дейта ще ги накара да се пръснат от невъзможност да се вкопчват в привичките си. За разрухата, която ще последва особено върху спекулативно-борсовия бизнес, изобщо не говорим...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  02 Март 2024 10:29ч.

  над Ленинград е паднал дрон, който се е взривил в жилищен блок, наблизо имало нефтобаза

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  02 Март 2024 10:35ч.

  И къде е ПВО-то на Украйна? Всички патриоти, ириси и други китки? Или "военните съветници" не смеят да приближат до фронта? Проблемът с наемниците е че хората са в Украйна за заплата, която колкото и да е голяма има смисъл само ако останеш жив да я похарчиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Затова им пратиха дроново в Петербург

  02 Март 2024 10:43ч.

  на дом61, Пескарьовски булевард, за терор на живите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • къде е ПВО-то на Украйна?

  02 Март 2024 10:43ч.

  ПВО на Украйна, колкото и да раздуват медиите, не е "Пейтриът" и "Ирис" , а основно съветски ПВО системи С 200 и С 300 , това е гръбнакът. И се оказа че най-голямата заплаха за руската авиация са именно "своите" ПВО системи. Пейтриът са по-скоро за медийна пушилка и за ТЕСТВАНЕ в реални бойни условия. Те НЕ превъзхождат руските ПВО системи, всеки купувач който се потопи в ТТДанни го знае и предпочита руското /С 400/ . Купуваш ли МФИ - вземи европейско или американско , най-вече заради поддръжката. Купуваш ли ПВО системи - избираш руското ! Това при едни мирни пазарни условия разбира се, не днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  02 Март 2024 11:01ч.

  Няма ракети за с200 и с300. Просто срока изтече, квото имаха.опукаха. а аналози правят в Русия(в момента е малко трудно да купят-и на Путин му трябват) Беларус и Китай(с200 изобщо не се произвежда) като макар и "аналози" не съм сигурен колко са съвместими с останалата част от оригиналният комплекс. Ракети за с300 има (при това "пресни") в Гърция и Кипър(иначе бившият соцлагер не е купувал от Русия от Варшавският насам) но не чух да ги пратиха в Украйна. При тая интензивност на използване остава само западните системи. Което е задача да се превъоръжили изцяло в условията на война замествайки интегрирана система Май липсата на снаряди е бял кахър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  02 Март 2024 11:22ч.

  Украинците не могат да ползват С - 400 и нагоре. Вече всички продадени от този вид са със системата "свой - чужой". Ако се опита някой да я "пипне" всичко отива по дяволите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • F35 Game changer

  02 Март 2024 11:01ч.

  Скоро ще има оскубани СУ и МиГ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • естетиката на изделието и победата

  02 Март 2024 11:07ч.

  Негър е това грозилище сред изделията на авиацията. Грозно западно оръжие не може да воюва за победа срещу руснаци по дифолт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  02 Март 2024 11:10ч.

  Каква славянска красота струи от реЗИЛ 130 и Москвич АЗЛК дефорсак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • родени да побеждават

  02 Март 2024 11:21ч.

  Даже в това отношение Русия догони и вече изпреварва Запада. Но в момента говорим за оръжия все пак, виж темата. Има ли шанс Западът да създаде нещо красиво и естетично в областта на оръжията? Няма, и аз знам защо, но ще те оставя сам да се сетиш, въпреки двупръсточелието ти и ограничения ти нравствен капацитет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  02 Март 2024 11:37ч.

  Тъкмо да го догони и серийното производство на МС-21 спука гума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки заслужава политиците си

  02 Март 2024 13:17ч.

  Стягай куфарите за Укрия. Време е да видиш нещата от първия ред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  02 Март 2024 13:35ч.

  Хаха, а пък твоята С. Корея и Русия задмина. Вече се яде 2 пъти на ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ф и 35 тъпотии

  02 Март 2024 14:40ч.

  Слушай сега да се ограмотиш. Ф 35 няма и няма да има в Украйна по куп причини. Това не е самолет, който може да се базира в Украйна. Няма нито полоси, нито наземно оборудване, нито комуникации за него. Ф 35 е един твърде посредствен планер с ниско летателни характеристики. Той не е предназначен за въздушен бой, такъв какъвто например може да водят Ф 16 , Ф 15 , Ф 18 , Юрофайтър, Рафал, Торнадо... Предназначението на Ф 35 е пробив под "стелт прикритие" . Неговата ЕОП позволява/ла/ (според производителите) да намали кръговото покритие на радарите /руските/ и така вместо цялостна зона от радарно прикритие и ПВО да се получат пролуки, коридори, през които Ф 35 да проникне на вражеска територия. Така че на него се отрежда повече ударна функция отколкото да води въздушен бой... Това е по принцип концепцията на Лайтнинг. На теория. Проблемът на американците е че това е теория, но на практика никой не е пробвал Ф 35 в пробив на дълбочина над сериозна ПВО и радари, каквато е Русия, Китай, КНДР , вероятно дори Иран... Може да се окаже 1- ЕОП на Ф 35 не е това което дава Локхийд , а доста повече 2-Вражеските радари могат да го засичат в други диапазони, а може да се засича и по други физически методи. ИМЕННО ЗАТОВА Ф 35 си остава за момента рекламен продукт, а не реално бойно средство. Показател за това са самите ВВС на САЩ които в няколко случая последните години, когато трябваше да нанасят въздушни удари, залагаха на изпитания Ф 15 Страйки Ийгъл, или на Ф 16, а не на Ф 35... Друга важна особеност , която намаля автономията на Ф 35 като индивидулна машина е изискването за мощна шина за комуникация /MADL/ , нещо като военна версия на интернет. Без нея Ф 35 се превръща от МФИ V-то поколение в МФИ III-то поколение и става лесна плячка. В Украйна е немислимо да се базира цялата техника за този пренос на данни. Ф 35 би могъл да лети от НАТО-вски страни над украинска територия без кацане, но това означава директна война НАТО - Русия, западняците се н@сират пред такъв развой и всячески ще го избегнат. И още, Ф 35 има разработени тактики за воюване в "група" , множество машини които пробиват над вражеска територия и в същото време комуницарт помежду си. Ф 35 е елемент от "глутница". Т.е. дори да решат да дадат такъв самолет /което е абсурдно/ на Украйна, САЩ трябва да дадат поне две ескадрили. От единични бройки няма никакъв смисъл. Спирам дотук, не засягам въпроса за цената на Ф 35, за времето необходимо за обучение на него и за евентуалните имиджови загуби, когато падне първия свален "невидимко"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  02 Март 2024 15:22ч.

  Господин военен експерт, предполагам твърде преуспял в нищото, тази тирада струва колкото евтината тоалетна хартия в кочината, на която викаш дом.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  02 Март 2024 15:34ч.

  Когато четеш тирадите на професионалист е интересно, а тъпотиите на розовите чорапки са кратки по принуда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  02 Март 2024 15:38ч.

  Най важното, което експертът не е разбрал, тия самолети ще излетят от натовски летища със съответните пилоти, каква Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тия самолети ще излетят от натовски летища

  02 Март 2024 15:50ч.

  Той и това ти е обяснил експерта защо няма как да стане. Но тъй като си умствена амеба, не си успял да го дочетеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам дали си нов кмет, но със сигурност си стар глупак

  02 Март 2024 15:58ч.

  По принцип съвременното ПВО превъзхожда ВВС. Нападение от НАТО означава нова световна война, която ще се води с ядрено оръжие. С 500 и Су 57 са в готовност да посрещнат натовски пилоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  02 Март 2024 17:13ч.

  Су 57 го има само е един филм русофилистици недотаковани!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КалаШников

  02 Март 2024 17:30ч.

  За разлика от F-35 и F-22, Су 57 е тестван в бойни условия в Сирия и Украйна. За F-35 е опасен дори Су 35.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи,

  02 Март 2024 18:02ч.

  Тествани са. 2 години война и сте взели 50 села. Даже нямате взет областен град. Смешници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До зелените чорапи

  02 Март 2024 18:13ч.

  Ебати и селата с площ колкото България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дивергент

  02 Март 2024 11:34ч.

  Браво на руснаците. Да е жив и здрав Путин. Тая политическа и евроатлантическа смрад мирише, та се не трае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  02 Март 2024 13:33ч.

  И аз това викам. Да е жив и здрав да утилизира още дълго по 300 мужика на ден. Сибир вече остана без мъже, а в Китай има едно 100 милиона ергени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  02 Март 2024 14:41ч.

  Айде пак гарата....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кижум

  02 Март 2024 15:37ч.

  Да, утилизира по 300 мужика от френски, британски произход по украйнските хотели. А за китайските ергени по принцип е приготвена ядрената бухалка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самолет

  02 Март 2024 16:33ч.

  вече не може да реши никакви проблеми. И той ще отиде в историята като танка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А военните

  02 Март 2024 16:35ч.

  е време да ги превърнем в музейни служители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  02 Март 2024 16:58ч.

  Сериозните разговори за авиационната техника,нямат нищо общо с мантрите на троловете,които всъщност нямат какво да кажат. Колегите по горе много добре са обяснили и за СУ-35 и за Ф-35.ТТ харектеристики са ясни,по една или друга причина те са достъпни.Това което остава неясно е методиката и начините на бойното използване на машината. Факторите които обуславят това са различни,като се започне от спецификата на поставените задачи,мине се през базирането та се стигне до груповата слетяност на екипажите и способностите им за бойно използване на самолета в дадени условия.Да допълня първия колега,СУ-35 поради променливия вектор на тягата притежава недостижима за западните образци маневреност,плюс системата му за ранно предупреждение за УР по него го прави практически неуязвим. Необходимо е да поясня,че по голямата част от ракетното въоръжение има лимит по претоварване,който като правило е по нисък от претоварването което може да бъде създадено при сложен пилотаж. Накрая,но не на последно място е подготовката,бойния опит и мотивацията на летателния състав. Който познава руснаците знае за какво говоря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самолетите

  02 Март 2024 17:11ч.

  станаха прекалено скъпи играчки. Това че един изтребител е добър и е свалил 5-6 противникови, не решава генерален проблем в една война. Ний с едни Грипени щяхме да сме си пак толкоз защитени. Който му се воюва, има поле за проява в момента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  03 Март 2024 0:43ч.

  на колхозниците през последните 2 седмици им свалиха десетина самолета(не СУ-35), вместо да си траят, те пускат СУ-35 за сваляне. Наистина, за тях това бяха най-лошите 2 седмици от последните 2 години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не десетина...

  03 Март 2024 9:52ч.

  Барем иляда айроплана руски са свалени за седмицата. Така пише в интернет. 😉

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи