Русия иска заседание на Съвета за сигурност заради биопрограмите на САЩ в Украйна

Русия иска заседание на Съвета за сигурност заради биопрограмите на САЩ в Украйна

Русия поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН заради американските програми за биологична война в Украйна. Това съобщи в четвъртък първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски, съобщава ТАСС. Вашингтон обяви, че изявленията за работата на биолаборатории в Украйна, по програми на Съединените щати, са пропаганда и дезинформация.

„Руската мисия поиска среща на Съвета за сигурност на ООН на 11 март, за да се обсъдят военните биологични дейности на САЩ на територията на Украйна“, написа Дмитрий Полянски в Туитър.

Вашингтон твърди, че изявленията за работата на биолаборатории в Украйна, под ръководството на САЩ, са пропаганда и дезинформация. В същото време заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд, изказвайки се на изслушване в Комисията по външни работи на Сената на САЩ на 8 март, отбеляза, че в Украйна има „биологични изследователски обекти“ и Вашингтон се опитва да предотврати да не попаднат под контрола на руските сили. Нюланд направи това изявление, отговаряйки на въпроса дали в Украйна има биологични или химически оръжия, припомня ТАСС.

По-рано Игор Кирилов, ръководител на силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили, заяви, че по време на специалната руска военна операция на територията на Украйна е разскрита дейността на мрежа от повече от 30 биолаборатории, под ръководството на Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ.

По думите му, на 24 февруари всички те са получили задачата от Министерството на здравеопазването на Украйна да унищожат напълно намиращите се там биоагенти. Кирилов отбеляза, че процедурата за елиминиране на тези компоненти е насочена към тяхното безвъзвратно унищожаване, тъй като очевидно всичко необходимо за продължаване на изпълнението на военно-биологичната програма вече е отстранено от територията на Украйна.

 

 

 

 

 

Коментари

  • първи

    11 Март 2022 8:32ч.

    Ама четете руските сайтове другари! Там ясно е написана истината. Зеленски лично ходи нощем и бомбандира киевските квртали и близките градчета, той лично с миномет обикаля и руши жилищни сгради. На сутринта обвинява руските освободители!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трол

    11 Март 2022 8:39ч.

    Глупав

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това може да е сарказъм, но не сме забравили

    11 Март 2022 9:30ч.

    измишльотините как украинците свалили малайзийския Боинг. Когато си забранил всички опозиционни медии, можеш да лъжеш на воля и никой няма и копче да ти каже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе не съм виновен,че си

    11 Март 2022 10:16ч.

    правиш сам характеристика,комунопитек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще има нужда от нова светавна организация

    11 Март 2022 8:41ч.

    Тази САЩ скоро ще я изпразнят от съдържание поради това, че я домакинстват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симо

    11 Март 2022 9:05ч.

    Тази СЗО е на Бил Гейтс , а нашата Сербезова ли, Серсемова ли, дето се прави на здравна министърка, наскоро подписа двегодишен договор за сътрудничество с тях. Не бива да се допуска това, което искат СЗО - в случай на бъдеща епидемия техните нареждания да са над законите на държавите. Но в суматохата около войната нищо чудно да налижат желанието на Бил Гейтс и хяма и да разберем даже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нюрнберг 2.0 в света

    11 Март 2022 9:09ч.

    Народен съд 2.0 у нас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gregorii

    11 Март 2022 9:10ч.

    Ковид тръгна от руска лаборатория. На 17.09.2019 година се взриви руската лаборатория за биологично оръжие "Вектор" в гр. Колцово, Новосибирска област!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ади бе

    11 Март 2022 9:39ч.

    Доказателства какви имаш? Или от сутринта си забил нос в козарските лиШчета и зацентваш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (анти)рашистка биопрограма на световния убиец САЩ

    11 Март 2022 9:37ч.

    Какво правят САЩ с коронавируса на прилепи в Украйна? Светът изисква обяснение - https://pogled.info/svetoven/amerika/kakvo-pravyat-sasht-s-koronavirusa-na-prilepi-v-ukraina-svetat-iziskva-obyasnenie.140167

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светът иска заседание на Съвета за сигурност

    11 Март 2022 10:20ч.

    на ООН във връзка с продължаване на разработване на "НОВИЧОК" в руските КГБ-лаборатории ,както и на другите биологични оръжия на Путинова Русия.Както и на бомбандиране на Украйна с вакумни бомби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо още Путинова Русия не е изхвърлена

    11 Март 2022 10:22ч.

    от ООН и всички международни организации. Есть Русия Путина,есть проблем.Неть Русия Путина,неть проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината

    11 Март 2022 10:55ч.

    Проблем са малоумници като теб - няма мозък, няма мисъл. Подобни състезатели дори не си задават елементарни въпрос, къде са руските биолаборатории и къде американските. Същите неандерталци са толкова закупени, че много бързо забравиха: "F... EU!", камо ли да прочетат или вдянат, колко славни украински войници са загинали от експериментите в лабораториите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи