Русия готви ответни удари заради нападението срещу "Черноморнефтегаз"

Русия готви ответни удари заради нападението срещу "Черноморнефтегаз"

Нападението на украинските военни срещу сондажните платформи на "Черноморнефтегаз" развързва ръцете на Русия, която предстои да нанесе ответни удари по командни центрове. Това съобщи кримският депутат Михаил Шеремет в понеделник, 20 юни. Според Шеремет ще има възмездие за извършването на нападениито срещу гражданска инфраструктура.

"Краят на тези, които взеха решението да атакуват нашите сондажни платформи, ще бъде тъжен. В близко бъдеще ще бъдат нанесени ответни удари по центровете за вземане на решения. Реакцията ни ще бъде силна и след нея те няма да се възстановят скоро", каза той пред РИА Новости.

Той също така подчерта, че западните държави също ще понесат отговорност за случилото се, ако се потвърди, че ударът е бил извършен с оръжия, доставени от тях.

По-рано през деня ръководителят на Крим Сергей Аксьонов заяви, че украински бойци са нанесли удари по петролните сондажни платформи на компанията "Черноморнафтогаз" в Черно море. Оказа се, че петима души са били спасени, но трима от тях са били ранени. Продължава издирването на още седем служители на предприятието.

Аксьонов добави, че сухопътната част на Крим е максимално затворена от силите за противовъздушна отбрана (ПВО) и полуостровът не е застрашен от нищо.

"Черноморнафтогаз" извършва проучване, разработване и експлоатация на нефтени и газови находища в шелфовете на Черно и Азовско море и в сухоземната част на Крим.

На 17 юни Тамила Ташева, представител на украинския президент Володимир Зеленски за Крим, заяви, че Киев ще се стреми да върне полуострова с военни средства. Тя подчерта, че когато се реализират плановете за връщане на Крим, украинските военни първи ще влязат на територията му. Ташева също така отбеляза, че ако Крим бъде върнат, руснаците, които са се преместили на територията му след обединението с Руската федерация, ще бъдат изгонени.

На 16 юни украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че новите западни оръжия ще позволят на страната да си върне Крим. На 15 юни генерал-майорът от украинските въоръжени сили Дмитрий Марченко нарече Кримския мост цел номер едно за удари.

На 13 май Зеленски заяви, че Киев никога няма да признае автономията на Луганската и Донецката народна република (ЛНР и ДНР), както и руската собственост върху Крим.

На 24 февруари Русия започна специална операция за защита на Донбас. Москва обясни, че задачите на специалната операция включват демилитаризация и денационализация на Украйна, чието изпълнение е необходимо за гарантиране на сигурността на Русия. Решението е взето на фона на ескалацията на обстановката в региона в резултат на обстрела от страна на украинските военни.

Източник: iz.ru

 

 

 

Коментари

  • Песимист

    20 Юни 2022 17:47ч.

    Бъдещето и самото съществуване на Украйна се компрометира от стремежите на сегашното ѝ управление. Това не е проблем, освен за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравете да има членка Украйна в наследника на днешната ООН

    20 Юни 2022 17:50ч.

    И не само тя де, но нея със сигурност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Юни 2022 17:48ч.

    седемте изчезнали скоро ще бъдат по нашето Черноморие .........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • че не стигаха хилядите "изчезнали"

    20 Юни 2022 22:56ч.

    галичански пърчове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Газ

    20 Юни 2022 17:52ч.

    спрете кранчето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Юни 2022 18:03ч.

    Избомбете тия киевски бункерджии, нали сега няма чуждестранни делегации !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    20 Юни 2022 18:19ч.

    Така наречения Лидер в Кремъл все още не е добил смелост да качи ставките.Иначе е фасулска работа да срине Правителствения квартал в Киев.Да видим тая нощ какво ще е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нужно е време за да успеят да се разложат ЕС и ОТАН до разпад

    20 Юни 2022 18:33ч.

    Но и това ще стане да края на лятотото или нячялато на есента

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майтап, бе, Уйли

    20 Юни 2022 19:14ч.

    Грам логика нямаш в кухата ти кратуна. "Така наречения Лидер в Кремъл все още не е добил смелост да качи ставките", а иначе същият имаше смелост да изправи страната се срещу така наречения "обединен Запад". Такива сте всички "умни и красиви"джендърчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    20 Юни 2022 18:38ч.

    Радвайте се, че няма разлив на нефт. Защото източните, Румъния и България, вече щяха да са си го получили. Ще газите в нефт на плажа дълги години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    20 Юни 2022 18:51ч.

    Лидерът ще реши кога е часът на възмездието - всички тръпнат в очакване на неочакваното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Юни 2022 18:56ч.

    Брат,с бронепоезда ли ще атакуваме или с 34-ката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    20 Юни 2022 18:58ч.

    Брат,в депопто ще сложат колела на танка и ще сме гъвкави - търси кондуктор за влака

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    20 Юни 2022 18:55ч.

    начи един слийпи защитава на нарко-сина си паричките, заради което яко измират укри - ово е демокрация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна съвсем скоро ще се сдобие с нов нефтен кладенец. Това събитие ще започне на 22 юни 2022. Точно в 4.40 ч. киевският квартал Конча-Заспа ще подскокне в съня си, събуден от мощен взрив.

    20 Юни 2022 19:12ч.

    Той ще бъде регистриран от румънската сейзмичната станция в Мамая като земетръс от пета степен по Рихтер. Кварталът Конча-Заспа е любимо място на политическия елит в Украйна. Малкото будуващи в ранни зори ще видят как в небето над Киев стремително се носи бляскаво тяло. Преди да си помислят що за чудо е това, ще чуят оглушителен гръм, последван от земетръс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    20 Юни 2022 19:13ч.

    После ще разберат, че е долетял хеперзвуков "Кинжал" с 8 килотонен ядрен заряд. Към 10 сутринта ще се установи, че отвориталата се от взрива яма с дълбочина 90 метра започва да блика петрол. Новият нефтен кладенец ще бъде наречен Конча-Заспа, на името на съществувалия на негово място квартал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а вий... вий сте идиоти!

    20 Юни 2022 20:57ч.

    Може условно да се приеме, че до този момент се водеше един по-скоро теоретичен, понятие спор - това война ли е, операция ли е? Аз лично го наричах "война", но ни за миг не съм имал колебание, че това е условна война, странна война. Столица незасегната, важна инфраструктура недокосната. Някой много силно се стреми към ИСТИНСКА ВОЙНА, без съображения и задръжки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а вий... вий сте идиоти!

    20 Юни 2022 21:03ч.

    Без затруднения тук прозира мръснишки, "политически" мотивиран ход. Очевидната цел е преди срещата на върха на ОТАН в Испания да се извърши някакъв безумен, отчаян, луд ход, който има за цел да провокира Русия към жесток отговор. Жестокият отговор, гарниран с неизбежен и жалостив укр. вой, трябва да убеди и накара съюзниците да развържат кесии, дори да се бият лично. Ръката на Арестович!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а вий... вий сте идиоти!

    20 Юни 2022 21:08ч.

    Бях склонен да ги приемам зя алчни, егоисти, зли, заслепени от омраза, неспособно на реална оценка. Може би съм грешал. В Киев има елити, който са били подложени на тотална неврологична интервенция - химическа или хирургическа. Те са опасни, непредвидими, неконтролируеми! Боже опази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ответен удар

    20 Юни 2022 21:11ч.

    Кранчето на газа спрете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България има газ

    21 Юни 2022 8:36ч.

    Когато България влезе в евраийския съюз ще поканим компанията"Черноморнафтогаз" да разпечата българските сонди в Черно море, запечатани от западняците. Ва България беше забранено да добива газ, сега й забраняват да внася. Западът води България в пропастта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато България влезе в евраийския съюз

    21 Юни 2022 10:10ч.

    нема да доживееш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори очички

    21 Юни 2022 12:57ч.

    Искат кръвопролития. Страшно нещо са властолюбието, алчността и сребролюбието. Дяволска работа. Да се спасяваме докато можем. Боже пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи