Русия е унищожила втори танк „Ейбрамс“ в Авдеевското направление

Русия е унищожила втори танк „Ейбрамс“ в Авдеевското направление

През изминалото денонощие Въоръжените сили (ВС) на Руската федерация унищожиха още един танк „Ейбрамс“ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Авдеевското направление. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Противникът загуби повече от 490 войници, два танка, включително "Ейбрамс“ американско производство, се казва в съобщението. Руските въоръжени сили са разбили личния състав и техниката на украинските въоръжени сили в районите на Новокалинов, Майорск, Бердичи и Розовка в ДНР. Министерството на отбраната съобщи за унищожаването на първия "Ейбрамс" на 27 февруари.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • неактуална информация

  04 Март 2024 18:02ч.

  Три са вече унищожените Абрамс-и на Донецкия фронт, не два.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  04 Март 2024 18:39ч.

  Колкото толкова !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И чист плутонии да беше - всичко е въпрос на попъдения. По-лошото е че "популярността" на Абрамса гарантира, че хората около и в него са приоритетна цел

  04 Март 2024 23:05ч.

  Включително зарязаните Абрамси са примамката в капан за пратените да го вземат за трофей (естествено пратени не по желание)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :) попадения :) .. извинявам се

  04 Март 2024 23:08ч.

  А за желязото ... си е желязо .. и може да се разбере дали е по-добро само при достатъчно бройки срещу същия брой на опонентите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоз танк "Аврам"

  04 Март 2024 18:42ч.

  не е ли история, антика де? Независимо колко тежи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1999 - 2024

  04 Март 2024 19:10ч.

  Дали в РФ не прекаляват с това акцентирано и натъртено съобщаване за всяка унищожена бройка?! Това говори за някакъв своеобразен респект! Или пък страх? Да се чуди човек! Като се замисля - първата бройка май беше думната със семпло ръчно оръжие, което подсказва, че не става дума за нещо толкова грозно и страшно, пък и неунищожимо. Пък и това е машина с концепция от 70-те години. Когато всичките 31 бр. бъдат чекнати в списъка, независимо от причините, просто да съобщят сухо и делово. Една от ролите на тази война е нов поглед, анализ и предифиниране на видовете задачи, които се решават с танкови войски и авиация. Нещата значително се промениха от 1999 г., последната европейска война, но водена срещу коренно различен противник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • едва ли

  04 Март 2024 19:30ч.

  Не прекаляват, освен ПР на собствените си противотанкови оръжия, това е и антиреклама на свръхнадцененото от самореклами противниково оръжие. А е ще има преоценки на концепцията - да, но няма да има раздяла с танковите войски, както мрачно предвиждаха години преди това сухопътните дилетанти от Острова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То туй

  04 Март 2024 19:32ч.

  за народа, бе. Да се радва. Като няма за какво друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старите танкове

  04 Март 2024 19:38ч.

  вероятно ще се използват след модернизация, но без екипаж. Със самолетите същата работа. Докато узреят някои тикви колко пари са хвърлени на вятъра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Техниката би била доста по-проста,

  04 Март 2024 19:41ч.

  ако не се управлява от хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз затва къдет срешна рашани ги карам да плйуйат на снимка на Вовата

  04 Март 2024 23:54ч.

  КОйто не желай на плйуй, го бия с твърд придмет, и кат са утпусни, го скалпирам и си накачам скалпувити им на кувбойскийат си кулань за кръсота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скрита цел

  05 Март 2024 13:26ч.

  Натъртването на всяка бройка унищожено западно оръжие представлява още едно оръжие в ръцете на Русия. До момента навсякъде тези западни оръжия бяха представяни на разни бушмени и колонии като непобедими и те купуваха същите за стотици милиарди, които се вливаха в нечии икономика. Това вече не е така. Всеки купувач гледа кое е по-доброто и или ще купува от Русия, или ще се зачуди поне дали изобщо да купува. Те затова не смеят и да пуснат прехвалените си самолети над Украйна - защото ще ги свалят и ще падат като пилци. После кой ще купува? Това не важи за нашите малоумници, които продължават да дават милиарди за някакви допотопни самолети и бойни машини, които освен за скрап, за друго не стават. Но хората от вън са умни - продават си скпапта за милиарди на такива като нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи