Русия е унищожила 20 украински дрона, изстреляни към Крим

Русия е унищожила 20 украински дрона, изстреляни към Крим

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия е унищожила 20 украински дрона, изстреляни към Кримския полуостров рано тази сутрин, съобщи министерството на отбраната в Москва. Движението на превозни средства по Кримския мост е било временно блокирано. 

Руските системи за противовъздушна отбрана са свалили 14 безпилотни летателни апарата над окупирания полуостров Крим, става ясно от съобщение на министерството на отбраната. Местни жители са чули силен взрив в Кировское, в източната част на полуострова, където има военен полигон. Движението по моста над Керченския проход беше затворено за два часа.

Руски военни кореспонденти съобщават в "Телеграм" за дронове и над Новоозерное, в западната част на Крим. Там има военна складова база с голямо количество техника. По-рано този месец имаше експлозии близо до Керченския мост, в района на Джанкой и Севастопол.

В обичайното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев прави всичко, за да остане Украйна гарант за продоволствената сигурност:

„Работим постоянно с нашите партньори на всички нива. Днес началникът на кабинета Йермак, министърът на външните работи Кулеба, както и  заместниците в кабинета Андрий СебИха и Игор Жовква работиха с посланиците на партньорските страни по формулата за мир, както и по това още страни да се присъединят“.

Украйна работи постоянно за увеличаването на произвежданите мунициии и оборудване за нуждите на армията, увери Зеленски.

Снощи говорител на Европейската комисия съобщи, че Евросъюзът е доставил 224 000 от общо 1 000 000 снаряда, обещани на Украйна по-рано тази година.

Доставените боеприпаси са от наличните във военните складове на европейските държави. Според говорителя Петер Стано в близките седмици ще бъдат сключени рамкови договори с отбранителната индустрия, което ще позволи на държавите-членки да започнат да подават общи поръчки за 155-милиметрови снаряди на обща стойност до един милиард евро.

Във Вашингтон администрацията на президента Байдън поиска от Конгреса да отпусне още 24 милиарда долара военна помощ за Украйна. А Белият дом заяви, че Съединените щати са готови да обучават на своя територия украински пилоти да управляват изтребители Ф-16, ако в Европа вече няма капацитет за такова обучение.

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Войната става

    12 Авг 2023 13:02ч.

    Все по бутафорна. Някой упорито иска да събуди охолно живеещите московчани и те да запеят - “Ставай страна огромная”. Абсурдно е да приемем че именно Украйна пуска дронове от 600 км. дистанция , и те си летят безпрепятствено над Русия. И няма ПВО рубежи западно от столицата ! Няма системи за РЕБ още на границата ! Няма никаква защита, а украинци пускат все повече и все повече дронове… И те всички стигат до Москва ! И чак там , в десетмилионния град , пред огромната публика, ги свалят, или дори…не ги свалят ! ? Някой прави публиката на идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А добро утро

    12 Авг 2023 15:03ч.

    Ти сега ли разбра, че безаналоговите чудеса на втората в света стават само за баламосване на бабичките по форумите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А лека нощ

    12 Авг 2023 18:35ч.

    Смислов неграмотник. Изобщо не разбираш смисъла на написаното от 10.02ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви 600 км какви 5 лева

    12 Авг 2023 18:57ч.

    Става въпрос за Крим драги, не за Москва. Онова с Москва беше изолиран случай с два дрона и много неясноти със съмнение за провокация, защото рашките употребиха брилянтно инцидента...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    12 Авг 2023 13:57ч.

    Мърша има във всяко стадо. Няма никакво съмнение, че Путин ще прочисти света от нацисти. Великата руска армия ще се справи и този път с Фашистка Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    12 Авг 2023 14:13ч.

    Пак ще ти повторя, явно деменцията те тресе, този път лендлийз НЯМА да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабе, и от

    12 Авг 2023 16:08ч.

    Англия пишеше, нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ще ти повторя, явно деменцията те тресе, този път лендлийз НЯМА да има.

    13 Авг 2023 0:55ч.

    Има. Но се оказва че на украинците не им върши работа. А още по-интересно е че този път ще трябва да го запишат като загуба защото няма да има кой да го изплаща. Да са си правили сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    13 Авг 2023 1:05ч.

    Много си малоумен, защото деменцията не поразява млади хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към 12 Авг 2023 10:02ч.

    12 Авг 2023 18:34ч.

    Момче, защо бъркаш Москва с Кримския полуостров, разгледай една географска карта и тогава философствай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • момче е на дядото ти внука

    12 Авг 2023 18:45ч.

    Географските карти ги зная наизуст, това ми е работа. Я ти пак разгледай и виж колко е разстоянието от най-близките до москва зони, контролирани от ВСУ , от които могат да бъдат пуснати дронове към руската столица ? Каква дистанция трябва да прелетят ? Над какви области да преминат ? Тези области руски населени области ли са, или пустини ? Части от Антарктида ? В тях не се ли разполага половината от военната мощ на РФ ? Най-силната ПВО в света ? Колко време лети един дрон от украинската граница до Москва ? /Внимавай - ДРОН ! Това не е ракета !/ Колко време има за реакция на руската ПВО , авиация ? КАКВИ МОДЕЛИ СА тези "изключителни" дронове, които прелитат 500-600 км , че и носят бойна част с експлозив ? Правят публиката на глупаци. И това го правят руснаците. Правят собственото си население на глупаци. Това НЕ СА УКРАИНСКИ дронове ! Хохловците нямат такива възможности, нито запада им доставя такива супер-дронове. Пък и от военна гледна точка такива нападения са абсолютна глупост и безсмислица ! Целта е друга - да се вбеси руското население, да се предизвика гняв в столичани, да се усили желанието за война, което в момента го няма нито у едната, нито у другата страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак виж заглавието на статията

    12 Авг 2023 18:59ч.

    КРИМ! Едно си баба знай, едно си....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ над окупирания полуостров Крим”

    12 Авг 2023 19:16ч.

    Така ли е казало руското министерство на отбраната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    12 Авг 2023 20:00ч.

    министърът(-мръсник) на вътрешната сигурност на САЩ Ал. Майоркас - пред конгреса: “Не очаквам ядрена експлозия в Европа (става дума за обстрелите от укрофашистите на запорожската АЕЦ) да има каквито и да било преки последици за здравето у нас...”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи