Русия е отблъснала украинска атака срещу нефтопровода "Дружба"

Русия е отблъснала украинска атака срещу нефтопровода "Дружба"

Руски подразделения за противовъздушна отбрана снощи са отблъснали украинска атака срещу помпена станция на петролопровода "Дружба" в Брянска област, която граничи с Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на губернатора на областта.

"През нощта подразделенията за противовъздушна отбрана на руските въоръжени сили в района на град Новозибков отблъснаха атака на въоръжените сили на Украйна срещу станцията на петролопровода "Дружба". Благодарение на професионализма на нашите военни системите за противовъздушна отбрана унищожиха три безпилотни летателни апарата", съобщи Александър Богомаз в Телеграм.

През последните седмици нападенията с дронове в Русия зачестиха, като често са насочени срещу енергийни съоръжения, отбелязва Ройтерс. Русия обвинява Украйна, въпреки че Киев публично отрича да е отговорен за атаките.

Петролопроводът "Дружба" доставя петрол на беларуските нефтопреработвателни заводи и го пренася за Европа, посочва ТАСС. Тръбопроводът води началото си от Самарска област, минава през Брянск, след което се разклонява на два участъка: северен и южен, преминавайки през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рис

    17 Юни 2023 16:56ч.

    Разрушавайте всичко, каквото мжете - това е девиза на терористите. Те знаят, че са обречени и нищо не ги спира. И държавата България им помага! Позор за тези, които са взели това решение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано успеят

    17 Юни 2023 17:10ч.

    да опазят Новоросийск и Севастопол, но надали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохлите могат да взривят нефтопровода на украинска територия

    17 Юни 2023 17:56ч.

    Но няма да изглежда добре за тях. Но ако го направят на руска територия … досещате ли се кой ще е виновен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тръбопроводчик

    17 Юни 2023 19:30ч.

    Тази тръба не е онази,дето минава през Украйна.Атакуваната минава от Русия през Беларус и от нея няма как да цоцат комисионни.Скоро германците ще ги настъпят ако продължават в същия дух.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съвсем

    17 Юни 2023 19:52ч.

    Преди Беларус се дели на две. Северна и Южна “Дружба”. Южната минава през Украйна, където още веднъж се разклонява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи