Русия частично преустановява действието на данъчните споразумения с недружелюбни държави

Русия частично преустановява действието на данъчните споразумения с недружелюбни държави

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия частично ще преустанови действието на данъчните споразумения с недружелюбни държави, става ясно от указ, подписан от Владимир Путин, публикуван на портала за правна информация.

"Въз основа на необходимостта от предприемане на спешни мерки във връзка с извършването от редица чужди държави на недружелюбни действия срещу Руската федерация, нейните граждани и юридически лица, издавам указ да преустановя действието на следните разпоредби на международните договори на Руската федерация", гласи текстът.

Президентът разпорежда да се замрази изпълнението на основните норми на договорите, регламентиращи облагането на движимото и недвижимото имущество, дивидентите, лихвите, доходите от услуги и авторски права, таксите и доходите от трудови правоотношения, както и облагането на капитала.

Освен това се преустановява действието на членове, отнасящи се до освобождаването от данъци, както и на недискриминационни норми, съгласно които данъкоплатците от страните по договорите не трябва да плащат по-обременителни данъци от местните.

В същото време президентът остави в сила нормите за премахване на двойното данъчно облагане. По този начин дружествата, регистрирани в тези държави, ще продължат да могат да приспадат в Русия размера на данъка, платен в чужбина.

С документа се преустановява действието на основните точки от данъчните споразумения с 38 държави, като това са: САЩ, Полша, Южна Корея, България, Швеция, Люксембург, Румъния, Обединеното кралство, Унгария, Ирландия, Словакия, Албания, Белгия, Словения, Хърватия, Канада, Черна гора, Швейцария, Чешката република, Дания, Норвегия, Италия, Финландия, Германия, Франция Македония, Кипър, Испания, Литва, Исландия, Австрия, Португалия, Гърция, Нова Зеландия, Австралия, Сингапур, Малта и Япония.

На Министерството на външните работи е възложено да уведоми тези държави, а правителството трябва да внесе в Думата законопроект за спиране на действието на споразуменията.

Източници: ТАСС, Риа Новости

 

 

Коментари

  • А така

    08 Авг 2023 19:31ч.

    Чудесно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ана Л.

    08 Авг 2023 20:53ч.

    Мачкай, Вова, светът е с теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мачка,

    08 Авг 2023 21:00ч.

    Последния месец е превзел 1 село и е загубил 7.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спечели на руска страна почти цяла Африка междувременно,

    08 Авг 2023 21:39ч.

    И други подобни работи свърши, но това на вас розовобузестата разградска топджуркалистика никога няма да ви го съобщи, понеже Денков Филов ще й се кара, а откъмто Задокеания ще й спрат иждивението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То да загърбиш Европа,

    08 Авг 2023 23:23ч.

    За да се съешиш в Мали и Нигер си е постижение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    09 Авг 2023 0:56ч.

    То пък една Европа….Фашизъм, джендърия, чернички от къде ли не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи