Румен Радев за шансовете за кабинет: Да изчакаме до утре

Румен Радев за шансовете за кабинет: Да изчакаме до утре

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Румен Радев смята, че по всяка вероятност от ГЕРБ-СДС продължават да работят за формирането на кабинет. Относно шансовете за съставяне на правителство с първия мандат, държавният глава призова да се изчака до утре, когато кандидат-премиерът Николай Габровски ще върне папката на „Дондуков” 2.

Кандидатът за премиер Николай Габровски е търсил хора от структурите на МВР за министър. Това потвърди пред NOVA служебният министър на силовото ведомство Иван Демерджиев. NOVA научи, че са водени разговори и с министри от служебния кабинет.

Пред NOVA депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев обяви, че не знае с кого Габровски води разговори. Той обаче имал пълната свобода сам да избира екипа си. „Заявката, която дадохме за равноотдалечено, еманципирано политически правителство, беше искрена. На първо място трябва да се намери консенсус”, посочи той.

По инфроммация на бТВ проф. Николай Габровски ще предложи за външен министър Драгомир Заков, който беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Той пое поста, след като беше освободен от Стефан Янев заради изказване за войната в Украйна.

Драгомир Заков е бил представител на България в НАТО. От 2017 г. до 2019 г. изпълнява длъжността директор на дирекция "Политика за сигурност" в Министерството на външните работи. Бил е и началник в отдел "Контрол на оръжията" към ООН.

Утре в 10:30 сутринта държавният глава ще приеме на "Дондуков" 2 кандидата за премиер, излъчен от първата политическа сила ГЕРБ-СДС - проф. Николай Габровски.

По думите на самия Габровски в предаването "Панорама" на БНТ той ще върне мандата изпълнен със състав на проектокабинет и министри, подбрани лично от самия него.

"Тук съм, за да поздравя нашите момичета", каза още Румен Радев в "Арена София" на благотворителната тренировка за "Българската Коледа" на златния ни олимпийски ансабмъл по художествена гимнастика.

Златните ни момичета проведоха благотворителна тренировка в подкрепа с инициативата “Българската Коледа”, която е под патронажа на държавния глава.


Източници: NOVA, epicenter.bg, бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Отвратен

    11 Дек 2022 14:49ч.

    Журналистите венцехвалят Заков и мед им капе от устата. Това, че е бил представител на България в НАТО, говори много на всеки средноинтелигентен човек. Явно "препоръките" на "благодетелите" са започнали в посока кой да е министър и кой - не. А това буди само отвращение, защото българският народ иска отговорни ДЪРЖАВНИЦИ, защитаващи националните му интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    11 Дек 2022 17:04ч.

    Заков е по-червен бацил и от РРадев. Като видяхте колко е натовец РРадев с путинолъчката на чело.... какъв мислите е Заков?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: forsvaret

    11 Дек 2022 18:10ч.

    Много сте елементарен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Дек 2022 20:46ч.

    forsvaret 11 Дек 2022 17:04ч. e с промит от кабеларките мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кабинет

    11 Дек 2022 15:04ч.

    Аз мисля, че списъкът с министрите е даден на Габровски от едно посолство и в списъка са включени верни натовци с подходящо колониално поведение (справка бившият военен министър Заков). Какво ли ще предложат на другите двама верни натовци, завършили военни академии в СССР - Тагарев и Шаламанов, иначе язък за лизането и подмазването по телевизионните студия, двамата се превърнаха се в декор на тези студия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    11 Дек 2022 15:09ч.

    everything is very bad, and there is no chance of salvation…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    11 Дек 2022 15:52ч.

    Самият Габровски гордо изпъчи гърди и челичено заяви, че той сам си избира министрите. А пък президентинът твърди, че геппса продължавал "да работят за формирането на кабинет." Кво става тук, бре! Я вземете и се разберете! Грозна работа - лъжи, лъжи и пак лъжи! Пък и да сме били почакали до утре! Какво имаме да чакаме бе, Радев?! Ти наистина ли не разбираш, че няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, какво ще пише в тази папка! Ако мислиш различно, то това ще е убедително доказателство, че БХ ти е набил ... акъл! Аз като слушах онзи гнусен разговор на БХ с Томето, където се сипеха закани към теб, възнегодувах до дъното на душата си и прекарах месеци на Ларгото, че ако се наложи да те браня от набиване. Кога усря този сръчко ненагледен, БХ, та приказваш подобни дивотии?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    11 Дек 2022 17:01ч.

    С всеки изминал час растат шансовете за съставяне на правителство. Близкият до Борисов Радомир издаде няколко Габровски тайнии. Виртуозният неврохирург планира да раздели министерството на здравеопазването. То ще се трансформира в министерство на долните и министерство на горните органи. Очаква се долното здравеопазване да мине под командването на генерал-майор проф. д-р Мутафчийски, който навярно ще бъде произведен в по-горно звания генерал-лейтенант.Почти сигурно е, че ше се съзздаде и ново министерство на полярните изследвания. Очаква се то да бъде оглавено от проф. д-р Пимпирев, пизвестен като антарктическия изследовател с най-дълъг пенис в света - 29 см., измерени при абсолютно безветрие. Министерството на отбраната ще бъде поверено на жената вамп. В момента не са известни дори инициалите й. Знае се само, че е червенокосоас мерки 90-60-90 и девиз "Правете любов, а не война!". Непотвърдена новина е, че Радомир Чолаков ще се подложи на лоботомия, изпълнена от виртуоза Габровски. Целта на интервенцията е чисто научна и чрез нея Радомир ще се пръвърне мигновено в професор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    11 Дек 2022 17:03ч.

    РРадев ходи в Турция за да се среща с щефа на Газпром- Милер!!! Да каже какво се договаряха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бабаджи

    11 Дек 2022 17:22ч.

    Добре е , че президента засега държи юздите на държавата България. Ако ги отпусне ще стане тюрлюгювеч . Защото има интереси на разни откачалки , които искат България да стане кочина като повечето от държавите. Засега президента удържа откачалките да не правят глупости. Народа е стадо - накъдето го поведат пастирите, натам ще върви , иска или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Иска или не", както насила ни вкарахте в ЕС и ОТАН, против волята ни, единствените в цялата еврокочина без референдуми

    11 Дек 2022 19:13ч.

    Но всичко това ще ви излезе през носа, искате или не. А юздите на държавата ни се държат от държавният департамент на Пиндостан, а не от сламения човек на ЦРУ Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    11 Дек 2022 18:09ч.

    Чудя се как България може да се спаси от компрадорското, слугинажно, корумпирано, обслужващо по най-циничен и долнопробен начин местни и чужди правителства, евроатлантическо правителство. Истината е простичка, Българинът много краде, и статуквото го устройва, пък било то и върху размазаното му от тежестта евроатлантическият ботуш изчезващо лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото окупираната от САЩ Германия може да се отърве, толкова и окупираната от САЩ България може да се отърве

    11 Дек 2022 19:16ч.

    Само Русия може да ни освободи от американското робство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво е равноотдалечено и еманципирано правителство

    11 Дек 2022 18:42ч.

    министър на икономиката И финансите: доц. Григор Сарийски; мин.на външните работи: проф. Нако Стефанов;мин.на вътр.работи: г-н Румен Петков;мин.на отбраната: ген. Димитър Шивиков; мин.на иновациите и растежа: г-н Николай Малинов; мин.на правосъдието: г-жа Ива Митева;мин. на труда и соц.политика: г-жа Ваня Григорова;мин. на здравеопазването: доц. Атанас Мангъров; мин. на земеделието - д-р Пламен Пасков;мин.на образованието: г-н Костадин Костадинов; мин.на млад.и спорта: г-жа Нешка Робева;мин.на околната среда и водите: г-н Боян Рашев;мин.на културата-проф. Дарина Григорова;мин.на енергетиката- г-н Иван Хиновски; мин.на електронното управление: г-н Явор Дачков;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кои си остават

    11 Дек 2022 19:02ч.

    Иван Шишков в МРРБ, Илин Димитров на туризма; те са точни попадения на Радев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стела Банкова НО ВЕЧЕ СЪС СВИТИ ЮМРУЦИ И СТИСНАТИ ЗЪБИ

    11 Дек 2022 20:45ч.

    https://afera.bg/%d0%9d%d0%9e-%d0%92%d0%95%d0%a7%d0%95-%d0%a1%d0%aa%d0%a1-%d0%a1%d0%92%d0%98%d0%a2%d0%98-%d0%ae%d0%9c%d0%a0%d0%a3%d0%a6%d0%98-%d0%98-%d0%a1%d0%a2%d0%98%d0%a1%d0%9d%d0%90%d0%a2%d0%98-%d0%97%d0%aa%d0%91/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоянка Нинова

    12 Дек 2022 0:28ч.

    На фокусСкандалът Европа: Министърът на икономиката Никола Стоянов е човекът на „Лукойл“ и Путин в България 11.12.2022 Министърът на икономиката в служебния кабинет Никола Стоянов е човекът на „Лукойл“ и сегашната власт в Кремъл у нас. Това е констатацията на западни наблюдатели и медии. В единодушно приета декларация на Централния съвет на Европейската лига за икономическо сътрудничество се застава срещу намеренията на Никола Стоянов, който пледира „Лукойл“ България да изнася петролни продукти за трети страни до 2024 година. В документа се казва, че не трябва да се допускат никакви изключения и да се заобикаля правото на Европейския съюз относно санкциите срещу Русия. От свои източници „Филтър“ разбра, че в съпътстващите документи, които са приложени към решението на Централния съвет на Европейската лига за икономическо сътрудничество и които вече са депозирани в кабинета на Урсула фон дер Лайен, българският министър Никола Стоянов е споменат няколко пъти поименно и са приложени документи и негови публични изказвания, които не съответстват на официалната позиция на българското правителство, заявена до този момент. Очевидно в екипа на Никола Стоянов са наясно, че нашият министър на икономиката и индустрията е погазил европейските практики и сега търсят спешно да осъществят няколко кризисни пиар акции. След броени минути министърът ще гостува в студиото на Би Ти Ви при Мария Цънцарова. Това ще е опоредният опит през медиите да се прикрият огромните проблеми. Нещо повече, кръгове около „Лукойл“ България и старото ръководство, начело с Валентин Златев, правят всевъзможни опити да лансират Стоянов в проектоекипа на проф. Николай Габровски. Очаквайте подробности във „Филтър“ за големия политически и икономически скандал в следващите часове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заков, Патинов, Георгиев, Баев, един Иво също има там

    12 Дек 2022 6:41ч.

    Това са хора на ДПС и ДС в Брюксел, които всяка вечер рапортуват на Лавров, те са от котилото на Бокови, от ДС и ДПС, които са зачислени на заплата към руския азотно-торов завод, където Ирина Бокова е бригадирка, а Лавров - Началник на завода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи