Румен Радев за ПП: Лъжата разбива и обществото, разбива и политическата система

Румен Радев за ПП: Лъжата разбива и обществото, разбива и политическата система

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Румен Радев коментира казаното от "Продължаваме промяната", че държавният глава връща мутрите във властта: "Аз казах нещо много ясно - да няма лъжа. Лъжата разбива и обществото, разбива и политическата система".

Радев не коментира защо е влошил отношенията си с формацията: "Аз в случая не искам да се връщам назад, винаги има причини, но аз държа на принципите, държа има да има истина в отношенията. Държа България навън да отстоява своето достойнство и своя национален интерес", отбеляза държавният глава.

Радев коментира и казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че формацията му ще подкрепи президентско вето върху промените в Изборния кодекс:

"Аз изобщо не се ръководя от това кой лидер на партия какво мисли. Аз се ръководя единствено от законите и Конституцията на страната. Моят екип работи и надявам се в скоро време вие да имат информация какво ще бъде моето решение".

 

Президентът коментира и темата "Шенген":

Продължаваме усилията, заедно с Румъния, до последния момент. Това каза днес президентът Румен Радев, който участва в Албания в Среща на високо равнище ЕС – Западни Балкани.

В изявления пред български журналисти президентът каза, че има всички шансове България да се присъедини към Шенген догодина. 

Това е неговото мнение в резултат от разговорите с двете страни, които все още имат колебания във връзка с присъединяването на България към Шенген – Австрия и Нидерландия, макар че президентът не ги назова поименно.

„Продължавам да обсъждам темата Шенген и с двамата лидери. Ние продължаваме да работим на всички нива на дипломацията, но трябва да се свърши работата и в България. Моят апел към всички политически партии е тази тема да не се политизира. Нека не се използва за лична разправа между партийни лидери“, призова президентът. 

Той посочи, че има нещо много важно, което трябва да се свърши, а именно този парламент да приеме законите по Плана за възстановяване и устойчивост, които касаят съдебната реформа.

Има всички шансове догодина България да се присъедини към Шенгенското пространство, но това до голяма степен зависи от нас и от това как ние ще играем тази игра на терена на дипломацията - без емоции и най-вече без емоции вътре в България, отбеляза президентът.

Той посочи, че в определени страни от ЕС има наслоени с години настроения срещу България. „Тези настроения, мога да кажа предубеждения - къде основателни, къде - не, много трудно се пречупват. Затова ние работим активно с всички средства на дипломацията“, каза държавният глава и изрази увереност, че ако има усилия в парламента и в правителството, както е и в президентската институция, „ние ще успеем“.

Във връзка с информацията за инцидент на българо-турската граница през месец октомври, свързан със стрелба по мигрант, президентът каза, че по случая се прави щателна проверка. „Към момента, от доказателства е ясно едно – имаме агресивно поведение от страна на голяма група мигранти, имаме потрошен автомобил на гранична полиция, имаме ранен български полицай при изпълнение на служебните си задължения. Нямаме факти, нямаме доказателства и данни, че е бил произведен изстрел от България, от български полицай към мигрант“, каза държавният глава.

Румен Радев подчерта, че днес в Брюксел е бил подписан „изключително важен документ“ от служебния министър на финансите Росица Велкова и гуверньора на Българската народна банка Димитър Радев със заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис и председателя на Еврогрупата Паскал Донъхоу  – меморандум, с който България започва подготовката за сечене на евромонети.

„Това е признание за усилията на няколко правителства в тази посока – пълноценна европейска интеграция и това е особено признание на всички страни от еврогрупата, след щателни анализи, за усилията на служебното правителство да се справи с огромната инфлация (...)  Това е признание, че правителството в България успява. Това се отчита, признават се и усилията за гарантиране на макрофинансова стабилност. Това е успех наистина за България“, посочи президентът.

Във връзка с обсъжданите теми на Срещата на високо равнище ЕС – Западни Балкани президентът каза, че това е много важен съвет, защото се обсъждат енергийната сигурност, икономическото развитие, мигрантската криза, която засяга особено и Западните Балкани.

„Защото ние в България най-добре знаем, че без пълноценна интеграция на страните от Западните Балкани не можем да говорим за сигурност и стабилност на цяла Европа“, каза президентът.

Източник: БНР, БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • ЗИП

    06 Дек 2022 16:38ч.

    То пък една система.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    06 Дек 2022 17:12ч.

    Скрий се, бе зелен Чорап !!! Заради теб, телефонните измамници Кирчо и Кокорчо отнеха 2 години на българския народ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито едното го е имало

    06 Дек 2022 16:50ч.

    Та да се разбива

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    06 Дек 2022 17:03ч.

    Инсталиране на интелектуални джуджета като Rumen Mustafa Radev на най-високите властови позиции е заслуга на чичо Сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По делата им ще ги познаете...

    06 Дек 2022 17:11ч.

    Самото управление на Р.Радев е една голяма лъжа - лъжа, че е патриот; лъжа е, че мисли за народа си; лъжа е, че защитава инересите на България (за справка всичките му действия и последствията от тях от промотиране на Кирил Петков до натиска му за въвеждане на еврото).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като говорим за еврото

    07 Дек 2022 3:27ч.

    ето и последната му изява на международната сцена: https://epicenter.bg/article/Radev--Balgariya-zapochva-podgotovkata-za-sechene-na-evromoneti/301751/2/0 Този измамник толкова се подплаши от решимостта на Възраждане и молбата им да подкрепи референдум за/против еврото, че алармира всички евро-чиновници и структури че има опасност да изпуснат фронта, и ето, вече се готвим за сечене на евро-монети. Очаквам в най-скоро време да извият ръцете на Марк Рюте и австрийското правителство и да си вдигнат ветото... Инфлация, критерии, Астрихско споразумение - нямат никакво значение. И най-голямата гавра - ще ни приемат без да отговаряме на условията - заради пандемията! Като са решили да ни сложат главата на дръвника, няма кой да ги спре. Най-ужасното, че си въобразяват, че работят за доброто на България!!! И Радев, и Демерджиев, и Милков, и всичките ни евродупетати! КОЙ ГИ РАЖДА ТЕЗИ МАЙЦЕПРОДАВЦИ? Обзалагам се, че Румъния НЯМА да приеме евро, дори и да станат част от Шенгенското пространство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яя!

    06 Дек 2022 17:15ч.

    Тоз чиляк много поумнял в последно време!? Може ли да се преправя?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Дек 2022 17:20ч.

    Ако пък тая българска евромонета е с образа на Зеленски, ще стане хит в евромрежата, ще си избиете поне разходите за оръжие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически идиот

    06 Дек 2022 17:28ч.

    Прав си за лъжата, особено когато държавата няма президент, а резидент, агент, шпионин на чужда държава. И правителство, назначено по негов образ и подобие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    06 Дек 2022 17:36ч.

    Какво ниско ниво - да се обясняват и хулят пред медиите, а ние чакаме някакво адекватно управление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    06 Дек 2022 17:38ч.

    "Аз изобщо не се ръководя от това кой лидер на партия какво мисли. Аз се ръководя единствено от законите и Конституцията на страната. " - По тази конституция ще бъдеш съден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев

    06 Дек 2022 17:54ч.

    Разби цялата политическа система, за да си спретне президентска република.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фрактал

    06 Дек 2022 18:07ч.

    Голям борец срещу лъжата, а иска да измами народа ни, набутвайки ни в губещата кауза - да влизаме в еврозоната и да обеднеем двойно. Е не щем да станем курбан за такъв назначенец и цялата останала кохорта такива! Демагог, та дрънка! Да вземе да млъкне, че писна на всички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    06 Дек 2022 19:01ч.

    Вече нито президентска република ще има, нито партия, на следващите избори ще гласуват 20%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    06 Дек 2022 19:55ч.

    Рядко политиците признават грешки, така че браво на Радев! Поне няма проблеми с болезнено его, тегави времена са по целият свят, и човека прави каквото може, българският самолет все пак е пълен с българи и нещата са леко киселки, всеки е по своему виновен и "допринесъл", ако всеки българин си признае по добре...Така че пилота дава добър пример, пък и да се разбием няма да е чак такава голяма загуба за цивилизацията :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нямал бил "няма проблеми с болезнено его"

    07 Дек 2022 3:41ч.

    Как да няма? В проекта за Триморието кой ни натика с всичка сила? Той, и точно заради егото си. Ако си спомняте, Борисов, друг наш гигант, му организира да го върнат от Латвия когато в началото на проекта трябваше да поемем ротационното председателство, като изкуствено раздуха "новината" че Радев е бил контактен с ковид болен друг генерал и не е трябвало да ходи на срещата, защото "най-безотговорно не се е карантинирал"... Върнаха Радев от летището, а Борисов тогава се израдва: "Радев пропусна банкета"... Комплексар до комплексаря. Боже, кой ще ни помогне?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    06 Дек 2022 20:59ч.

    Дачков, кво ще правим сега...триеш за да пазиш имиджа на тоя хасковски боклук ли...Браво, браво, господине! ....Както пее тъпака хазарта... Радев е класически предател, сойто в момента провежда кризисен ПР... В аналите на Родината ще влезне като разсипник и сащисан башибозук..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев е най-големият българомразец, който е управлявал тези земи след Василий II

    06 Дек 2022 21:44ч.

    Факт. Дано се намери кой да плати на него и на родата му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    06 Дек 2022 21:48ч.

    ГолЕмо вчепетление ми направИ, че след Освобождението и между войните у нас се говори за НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ (обединението на всички българи в една държава), а след 1989-само за Национален ИНТЕРЕС. Радев е първият, който използва термина "национално достойнство" (не че този "достойнство" значи нещо за около 95% от популацията, било то национално, интернационално или просто човешко). За което-евалла. Що се отнася до сеченето на евростотинки - това си е бутане в поредния КУР(Т)-капан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    06 Дек 2022 21:56ч.

    Днес ни е нужна НАЦИОНАЛНА ЦЕЛ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    06 Дек 2022 21:56ч.

    Децата в яслите разбраха, че влизането в еврозоната е голяма тесла, Румен Радев не разбра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    07 Дек 2022 8:22ч.

    Разбира, те всичко разбират, но това не им пречи да ни затрият за собствена облага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Аз се ръководя единствено от законите"

    06 Дек 2022 22:03ч.

    Казва го манипулатор който наруши Конституцията за да сложи ПростоКиро на министерски пост, щото голям потенциал имал, видяхме всички какво има. Сега пък заблуждава, че законите не позволявали референдум КОГА да приемем еврото, едва ли толкова зле познава законите, чиста манипулация отново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    06 Дек 2022 22:39ч.

    Кажи си "генерале" кой те накара да не се съобразяваш с Конституцията и да ги хвалиш толкова. Ние се досещаме, но искаме все пак да го чуем как е било. Или честта на български офицер вече нищо не значи? Вземи назаем от натовската чест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    06 Дек 2022 23:13ч.

    Добре казвате и се покайвате от Остап-Бендеровците, но ако през юли 2021 не се бяхте врекли в синергията със САЩ, нямаше да ги има изпратените от там далавераджии. Вие сте непостоянен човек, няма как да се седи на 2 стола, без в един момент да се падне от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Дек 2022 23:34ч.

    Този панаир го правят за да скрият друг, по-голям скандал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    07 Дек 2022 0:10ч.

    Коя Конституция, бре? Онази, с която избърса на Киро сурата за гражданството ли? Що ли гласувах за тебе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сега около Коледа и НГ и срещите на всеки с близки и познати

    07 Дек 2022 7:47ч.

    Трябва ни публичен дебат. Трябва да се говори на тема "приемане на еврото" навсякъде, така че да сме подготвени когато обявят подписката за. референдум. Иначе 10-те милиона лв. за рекламна кампания за еврото, заделени от кабинета на Про100Киро, ще продължат подмолното си действие и чуждите медии начело с Nova (ЦРУ) TV ще промиват мозъците ни съвсем незабелязано, както го правят и сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    07 Дек 2022 8:56ч.

    От три години говоря по този въпрос, от две по "актуалните" ръководители и от 15-20 за предишните. Глас в пустиня. Вдигам ръце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи