Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на Факултета по журналистика

Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на Факултета по журналистика

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Президентът Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за 70-годишнината от създаването на специалността "Журналистика".

Отличието беше връчено на декана на ФЖМК проф. д-р Веселина Вълканова на академичното тържество за 70 години на специалността "Журналистика", което продължава в аулата на Софийския университет.

През академичната 2022/2023 година Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" чества 70-годишнината от създаването на специалността "Журналистика", с което се поставя началото на висшето академично образование по журналистика в България.

В словото си президентът Радев отправи думи на признателност към ръководството и преподавателите от ФЖМК, както и към младите хора в аулата - студентите по журналистика, и ги призова да отстояват истината, каквото и да им струва. "Не забравяйте, че свободата на словото започва с вашата лична свобода, достойнство и съвест. Искрено ви желая успех", пожела държавният глава.

В препълната аула на СУ присъстват генералният директор и заместник-генералният директор на Българската телеграфна агенция (БТА) - Кирил Вълчев и Евгения Друмева, Петко Азманов - главен редактор на Дирекция "Международна информация" в БТА, генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, представители на медии, сред които и много телевизионни журналисти, служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, преподаватели и студенти.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Факултета за дипломирани социопати

    28 Ное 2022 12:47ч.

    Журнаглистите са единствените, дето са по-вредни за обществото от адвокатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    28 Ное 2022 13:10ч.

    Много смешна специалност! Журналистите трябва да имат друга - история, филология, икономика, финанси, спорт и т.н...Също и отличен български и поне още два-три езика, поведение и външен вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    28 Ное 2022 13:18ч.

    Изпълняващият длъжността президент радев пак ни кара да го критикуваме. Къде са журналистите и колко са, че дава награди на факултета по журналистика. На едната ръка се броят журналистите, другите са пропагандатори и скъпоплатени микрофони. Пак раздава държавни награди на сульо и пульо. Трендът и при него вече е надолу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи