Румен Радев: Впечатляващият талант и неподражаем почерк на Цветана Манева вълнуват и респектират поколения българи

Румен Радев: Впечатляващият талант и неподражаем почерк на Цветана Манева вълнуват и респектират поколения българи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Държавният глава удостои с Почетния знак на президента знаменитата българска актриса Цветана Манева

Впечатляващият талант и неподражаем почерк на Цветана Манева едновременно вълнуват и респектират поколения българи. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията в Гербовата зала, на която удостои с Почетния знак на държавния глава знаменитата българска актриса и изявен общественик Цветана Манева. Отличието е по повод нейната 80-а годишнина и отчита приноса ѝ за развитието на театралното и филмовото изкуство, както и заслугите й в утвърждаването и развитието на българските традиции в актьорското майсторство.

„Интелигентна, взискателна към себе си, но и към другите, преминаваща стоически през изпитанията, любознателна, провокативна, свободолюбива. Всичко това може да се обобщи съвсем кратко: Цветана Манева – стандарт и класа“, посочи държавният глава. Освен безспорния талант на актрисата, президентът открои и излъчваните от нея светлина и достойнство, заради които всички българи я ценят и обичат. „Тя вдъхновява и буди възхищение и е ярък притегателен и заразителен пример за младите си следовници“, подчерта още Румен Радев и добави, че Цветана Манева продължава да буди размисъл във всички, които се вслушват в нейните позиции по важните обществени теми. „Не спирайте и бъдете здрава!“, пожела президентът на отличената актриса. 

„Дарбата е даденост, а талантът е работа“, каза Цветана Манева, след като бе удостоена с Почетния знак на държавния глава. Тя посочи, че приема отличието като оценка за своя труд в продължение на повече от половин век.  Актрисата благодари на всички свои колеги, с които е работила през годините, на студентите, на които е преподавала, както и на своята публика. 

 


 

Коментари

 • доц. Карачибук

  21 Фев 2024 19:04ч.

  Радев е голяма скръндза. Направо се излага! Какво му костваше да даде един Почетния знак и на съпруга на Цветана Манева. Както личи от снимката, той е бил с нея. Явор Милушев, като всеки артист, много обича да бъде награждаван. Пренебрегнат ли го - сърди се, муси се, нарочно не закусва, в депресия изпада. Деса Радева, булката на президента - и тя е на снимката - можеше от кумова срама да му подари поне едно малко котенце. Апропо, какво ли става с нейния котарак Чарли? Отдавна не се явявал в светските хроники. Дано е жив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шантава държава

  21 Фев 2024 20:44ч.

  Защо я награждават, взела е апартамент от бай Тошо на ул Бунтовник 52?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи