Румен Радев в Мюнхен: Международната общност най-сетне да се фокусира върху търсенето на мир чрез диалог

Румен Радев в Мюнхен: Международната общност най-сетне да се фокусира върху търсенето на мир чрез диалог

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Дълбоките противоречия между Русия и Украйна трудно ще се разрешат чрез война, а още по-малко тази война може да доведе до устойчив мир. С тази теза българският държавен глава Румен Радев заведе българската делегация на Мюнхенската конференция по сигурност, която започва днес. В нея са включени вицепремиерът Атанас Пеканов и военният министър Димитър Стоянов.

Изключително важно е международната общност най-сетне да се фокусира върху търсенето на начини военните действия да се прекратят и да се възобнови диалогът, така че войната да намери своето разрешение основно чрез политически средства, посочи държавният глава.
 
„За съжаление, гласовете и от двете страни за победа без оглед на жертвите, разрушенията и тяхната цена, заглушават все повече призивите за мир“, посочи Румен Радев. Затова, по думите на президента, е изключително важно международната общност най-сетне да се фокусира върху търсенето на начини военните действия да се прекратят и да се възобнови диалогът, така че войната да намери своето разрешение основно чрез политически средства.
 
Държавният глава напомни също така, че през годините Мюнхенската конференция по сигурността се е утвърдила като водеща платформа за дебатиране на проблемите в глобалната среда на сигурност. Показателно е и че в разгара на войната в Украйна Мюнхенската конференция напомня на участниците за своето мото – „изграждане на мир чрез диалог“, което по думите на президента, трябва да е пътят, по който трябва да се стремят да поемат и Украйна, и Русия, както и Европа и светът. Още повече, че тази война руши световната архитектура за сигурност, вече се е превърнала в глобален икономически сблъсък и е навлязла във фазата на война на изтощение не само за двете воюващи страни. „Всеки ден от тази война е заплаха за световния мир, а нейните вторични ефекти превръщат в заложник икономическите и социалните системи на всички европейски държави“, напомни още Румен Радев.
 
Държавният глава напомни също така, че на предстоящия международен форум ще бъдат засегнати теми, като състоянието на демокрацията и спазването на човешките права. „Нека не забравяме, че все още и в Европа имаме проблем с човешките права и видим в какво състояние са правата на македонските българи в нашата югозападна съседка“, призова президентът.
 
Сред акцентите на Мюнхенската конференция ще бъде и процесът по раждането на геополитическа Европа, в който България има своята активна позиция с политиките си в сферата на енергетиката, икономиката и сигурността. „Идеите и проектите, които водят до реална диверсификация и сигурност на доставките на енергийни ресурси не само за нашата страна, но и за нашите партньори и съюзници, са част от този процес“, подчерта Румен Радев. Държавният глава открои като примери алтернативните доставки на нефт за българската рафинерия чрез възобновяване на проекта за петролопровод Александруполис-Бургас, достъпът до слотове за втечнен газ и до газопреносните мрежи на Турция и Гърция, както и  проектът, който България инициира, Solidarity Ring, за обединяването на капацитета на газопреносните мрежи на България, Гърция, Румъния, Словакия, Унгария, Австрия, с което се създава реална енергийна диверсификация.
 
Румен Радев подчерта също така, че охраната на външните европейски граници и развитието на необходимата за това инфраструктура е от изключително значение за страната ни, която очаква засилена подкрепа от Европейската комисия и страните-членки в ЕС. Предстои представители на Европейската комисия да посетят България, с които на място ще бъдат обсъдени всички възможности за решително подпомагане на страната ни чрез съществено европейско финансиране.

По отношение на оръжията за Украйна министърът на отбраната Димитър Стоянов заяви, че „това, което можем да предоставим, ние вече сме го предоставили. Всяко едно друго предоставяне на въоръжение води до риск за загуба на способности за българската армия“.

„По повод появилите спекуливни информации искам да заявя, че България няма да изпраща войски на територията на Украйна, нито сега, нито след това. България изпраща до 60 военнослужещи на територията на Германия и Полша в тренировъчната мисия на ЕС, и то при получаване на заявка“, коментира още той.

Източници: бТВ, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Добре, харесвам тезата му,

    17 Фев 2023 17:16ч.

    Но е важно да я защити ясно и категорично в Мюнхен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев и той се прави на луд, че това е

    17 Фев 2023 17:19ч.

    война между Украйна и Русия? Така им е наредено на всички продажници в Европа, така се държат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    17 Фев 2023 17:21ч.

    Пълна скръб какви евролидери има Европа. Ще завземат и нас в едно блато от което не се излиза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Международната общност закри каналa "Сталинград" на ютуб!

    17 Фев 2023 17:24ч.

    Сталинград 2.0 - https://www.youtube.com/@Stalingrad2.0 Сталинград 3.0 - https://www.youtube.com/@Stalingrad3.0 Наша Родина - https://www.youtube.com/@nasharodina Направление удара - https://www.youtube.com/@napravlenieudara Также Сталинград вещает в телеге. Канал так и называется. Сталинград - https://t.me/TELEKANALSTALINGRAD Также сталинградцы сражаются в ВК. Телеканал Сталинград - https://vk.com/kanalstalingrad Также Сталинград существует в приложении Бастион TelekanalStalingrad1K - https://bastyon.com/telekanalstalingrad И конечно же читайте и распространяйте материалы сайта Сталинград - https://stalingrad.life/ ТОВАРИЩ! СТАЛИНГРАД - ПОСЛЕДНИЙ РУБЕЖ ОБОРОНЫ НАШЕЙ РОДИНЫ. Подписывайся, читай, пиши, борись, воюй, побеждай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ////

    17 Фев 2023 17:55ч.

    И Пасков го резнаха от ютуб преди няколко дена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше едно момче Наран

    17 Фев 2023 18:25ч.

    Резнаха го, че говори за Украйна. После момчето започна да говори само за величията от шоу света. Но и това не им хареса, защото звездите не искат да им се показва мръсното бельо. И пак го резнаха. Сега освен да отвори канал за как се приготвят спагети, друго незнам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Па що гледате само ютуб ?

    17 Фев 2023 19:30ч.

    Имате интернет - влизате на рутюб ! Самият факт че в интернет имате достъп до всякакви руски канали, телевизии, платформи ... трябва да ви говори нещо .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BaRon

    17 Фев 2023 17:27ч.

    САЩ направиха войната в Ирак,Майдна в Украйна,ИДИЛ възникна в Сирия,войната и там продължава.САЩ напълниха Европа с мигранти и насаждат джендър идеологиятя с цел унищожаване на човешката идентичност.И се събрали в Мюнхен ,за какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Фев 2023 17:32ч.

    англо-американските сатанисти превръщат украйна в територия на вдовиците, поголовно унищожавайки младите мъже, а по този начин и славянския генофонд. а нашите безродници - "триморецът" р. радев, момичето на ив. костов - корнелията, мистър 50 цента от батин и др. безмозъчни същества (самонарекли се "политици"), опиянени от мириса на чужда кръв, настървено изпращат оръжия в тази касапница. дано Господ или Провидението да ги накаже, като удари по семействата им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ще има "опъване на уши"

    17 Фев 2023 17:36ч.

    в АМБАСАДАТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо подобно !

    17 Фев 2023 19:34ч.

    Снергитикът е най-ценният американски агент в България ! Той е високо оценен още при обучението си в американската ВВС академия, естествено е вербуван за американските служби. Дадено му е правото да развива "собствени" тези в политиката, които всъщност са предстоящите ходове на Белия Дом. Или пък да си прави вятър с устата, приказки които нямат никакво последствие. Така се управлява ! С демагогия и в същото време с вярна служба на Господаря ! ... А най-смешни са ми козяците като ревнат - "Радев путински агент !" - ха-ха-ха-ха ... Просто Радев добре си върши службата пред американците, прави ви на маймуни всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    17 Фев 2023 18:08ч.

    Нищо вече не зависи от минетчийските усмивки на Урсула, Борел, Мишел и сие. Нещата отидоха твърде далеч и за в бъдеще ще се определят от оста Москва-Пекин-Техеран, колкото и да се плюнчат другите по "правилните" медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Фев 2023 18:12ч.

    " оста Москва-Пекин-Техеран". Тя малко крива тази ос, повече мяза на манивела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв мир, та те искат война и пак война

    17 Фев 2023 18:22ч.

    Така се хранят, така правят Украйна вечен длъжник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    17 Фев 2023 18:33ч.

    Макар, че вече не му вярвам на Радев, защото твърде много му станаха лицемерните лъжи, в случая е прав и добре им го казва в очите на тези западни управляващи малоумници! Изобщо всичките западни упрявляващи се оказаха пълни кретени! Вместо да гледат максимално бързо да се стигне до мир, те наливат масло в огъня, надявайки се на победа над Русия! Нима са забравили поуките на Историята? Колко пъти трябва да настъпят мотиката, та да им дойде акъла в главата? Тази илюзорна мечта да се победи Русия и да се разграбят богатствата и не е от вчера! Заради нея си загуби империята и главата си Наполеон и Хитлер, а сега и тези малоумници искат да свършат, като тях! Лошото е, че и ние и нашите близки ще изгорим заедно с тях в ядренния огън и Европа ще се превърне в радиоактивни руини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой (все още) вярва ли на Янус?

    17 Фев 2023 18:41ч.

    За един приятел питам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    17 Фев 2023 18:56ч.

    Нямали да изпращат български военни в укрина, а в други европейски натовски държави. То и оръжието го изпращахте не директно в укрина, а в полша и....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    17 Фев 2023 18:58ч.

    Триморецо, не се прави на "дръж ми шапката" ... много добре знаеш, че войната е между Русия и твоя господар, а не с бивша Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вежди Рашидов

    17 Фев 2023 18:58ч.

    „Страните от бившия СССР нямат търпение да видят поражение на руснаците в Украйна, защото искат да утвърдят своята независимост“, коментира Сорос пред Мюнхенската конференция за сигурност според текст на речта му, публикувана от канцеларията му. „Това означава, че победа на Украйна ще доведе до разпадането на Руската империя. Русия вече няма да е заплаха за Европа и за света. Това ще бъде голяма промяна към по-добро“, допълни той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    17 Фев 2023 19:01ч.

    Цар РРадев развя ли руското знаме в Мюнхен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Триморския плазмодий май взе да се взема много насериозно

    17 Фев 2023 19:30ч.

    Държавник, разбираш ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PiKo

    17 Фев 2023 20:06ч.

    Какъв мир?Ние сме в началото на икономическа и военна операция срещу Православна Русия.Глобалистите искат тя да се разпадне за да управляват света.Хората трябва да станат джендъри,без вяра,без пол,без родина,без морал.Аморфна маса.Т.Е Хитлер е искал същото,само в ролята на глобалистите са арийците.Русия е Православна,без ГМО и Джендъри,тя е непревземаема за Глобалистката измет.Кога ще бъде допусната да продава Газ на Германия-никога.Тогава какво следва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мексиканеца

    17 Фев 2023 21:59ч.

    Това са някакви приказчици, които оптично и фонетично стоят добре! И ... толкова! Радев няма вид на човек, който не знае, не разбира какво се случва, между кого и кога и за какво въобще става дума. Не разбирам! Него вече все по-често не го разбирам и това ме кара да се чувствам некомфортно. Когато дадени негови приказки не стоят автентично и логически издържано в устата му, сещам че не знам - къде свърша той и къде започва някаква потенциална роля, която му е поръчана. Докато говоря празни приказки, осеня ме идея. Войната между САЩ и Мексико се очертава позицонна и дълга до хоризонта в пустинята. Ако Радев лукаво подхвърли на президента Путин да увеличат военните доставки за мексиканската армия на танкове Т14 Армата и се създадат условия за трайно превземане на щатите Тексас и Калифорния, мисля че много бързо и двете войни ще бъдат прекратени и ще завършат с преговори! Ще се възцари мир и любов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • двойната игра

    17 Фев 2023 22:12ч.

    Направи преврат с юмрука - размина му се. Затова се иска оставката на Гешев. И назначи пппп-та, защото за СВО се е знаело още много по-рано. А те изнесоха оръжието. (В последното НС трупата на бб заднима пппп-та по безскрупулност - и бб днес си го призна. Затова бб и този са тандем сега.) Още декември 2021 - два месеца преди започването на СВО - киро каза, че ще строй втори "военен мост" при Русе. България първа спря доставките на газ, защото това беше вече подготвено. А този се опитва да си скъса опашката и да се разграничи. Мръсната работа я свършиха евроатлантиците в миналото НС и пппп-та в предишното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи