Румен Радев: Случващото се в Русия е нов център на нестабилност

Румен Радев: Случващото се в Русия е нов център на нестабилност

Случващото се в Русия е нов център на нестабилност, посочи президентът Румен Радев при участието си в Европейския форум "Вахау" в Австрия, съобщи БНР. 

"Според последните новини силите на частната военна компания "Вагнер" напредват бързо към Москва, без да срещат съпротива. Това е ново предизвикателство към нас, ако политическата ситуация в Русия се влоши, отново трябва да помислим, какво ще се случи с хилядите ядрени бойни глави, както и с химическите оръжия, с които разполага Русия", посочи Радев и допълни: 

"В момента имаме нов източник и център на нестабилност и трябва да бъдем много внимателни. Надявам се, че европейските институции, НАТО, както и всички ние не само да наблюдаваме, а да обединим усилията си, да предприемем всички мерки, за да защитим страните си и да гарантираме сигурността си в бъдеще". 

По темата за ветото на Австрия срещу присъединяването на България в Шенген, Радев коментира, че разбира, че въпросът е чувствителен за Виена: 

"Не съм дошъл да лобирам по тази тема. Каквото й да решите ние ще продължим да охраняваме външната европейска граница по най-добрия начин, по който можем - като мобилизираме нашите човешки и финансови ресурси, защото това е наше европейско задължение. България и Румъния извън Шенген няма да направи системата по-силна. Напротив, можем да реформираме Шенген ефективно само, ако в нея бъдат включени и държавите на първа линия".

Според президента Румен Радев ситуацията в Русия тепърва ще се развива. 

"Много важно е да знаем истинските причини за това, което става, дали целта на Пригожин е свалянето на Путин, или старите негови разправии с МО и борбата за превъзходство на фронта", заяви Румен Радев, цитиран от БНТ. 

Президентът посочи, че проблемът с въоръжаването на наемници в Русия става актуален преди края на войната. 

"Винаги, когато се формира една наемна армия, която се въоръжава тежко, и то когато в нея има определени престъпници, винаги е проблем, какво ще се прави с нея, когато войната свърши. Сега виждаме, че има развръзка, преди войната да е свършила. Това е наистина сериозен проблем за Русия", заяви Румен Радев. 

Ще се отрази ли на динамиката на конфликта, според вас? 

"Определено това ще се отрази на динамиката на конфликта. Виждате, че в момента сме в напрежението офанзива-контраофанзива, “Вагнер” имаше съществено участие в нея, но последната локация на “Вагнер” не е на фронта и тук трябва да се замислим наистина каква е целта на “Вагнер", допълни Радев. 

Според него войната ще се усложни. 

"Всеки вътрешнополитически проблем, а той вече не е вътрешнополитически проблем - тук са въвлечени и потенциални военни действия на територията на Русия, ще има сериозно отражение", каза Радев. 

На въпрос на австрийски медии кой ще победи - Путин или Пригожин, Радев отговори: 

"Трябва да дефинираме какво означава победа. Мисля, че Пригожин има ограничена сила, локална. Ако правителството се консолидира срещу това ограничено присъствие, не мисля, че има шанс. Следващите дни ще бъдат много показателни какво ще се случва, но наемници с тежко въоръжение, престъпници с тежко въоръжение - това винаги е предизвикателство". 

Случващото се в Русия и помощта за Украйна доминираха форума Вахау, в който президентът участва по покана на австрийския канцлер Карл Нехамер. 

"Последната новина е, че "Вагнер" бързо напредва към Москва, без да среща никаква значителна съпротива. Това поставя ново предизвикателство към нас. Ако политическата ситуация и ситуацията на сигурността продължат да се влошават, трябва да помислим какво ще се случи с хилядите ядрени бойни глави и химически оръжия, както по времето на Елцин. Имаме нов източник на нестабилност. НАТО, европейските институции, всички ние трябва не само да наблюдаваме, а да вземем мерки и да гарантираме сигурността ни", каза Радев. 

"Ако погледнем какво се случва през последните часове - можем да кажем, че има немалко пропаганда, която се водеше от Русия. Днес истината ще излезе наяве", заяви Джорджа Мелони, премиер на Италия. 

"Ситуацията в Русия към момента е много нестабилна. Трудно е да се разбере какво става. Но основният въпрос е как можем да направим, така че Украйна да получи пълния пакет подкрепа, от който се нуждае", заяви Йоханес Хан, еврокомисар по бюджет и финанси. 

На форума президентът Румен Радев отново призова България да бъде приета в Шенген. А австрийският канцлер Нехамер заяви, че България не бива да бъда оставяна сама да охранява външните граници на ЕС.

 

 

Коментари

  • old_beggar

    25 Юни 2023 15:04ч.

    райхсфюрер Хайнрих Химлер (в 1941 г.): „Следващата година ние ще завладеем териториите на Европейска Русия, които все още не са окупирани... Принципната линия за нас е абсолютно ясна - на този народ не трябва да се дава култура. Искам да повторя тук дума по дума какво ми каза фюрерът - напълно достатъчно е: първо, децата в училище да запомнят пътните знаци, за да не се хвърлят под колите; второ, да научат таблицата за умножение, но само до 25; трето, да се научат да се подписват с фамилията си. Не им трябва нищо повече...”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    25 Юни 2023 16:25ч.

    ИМА ЕДНА ЗГРАДА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ КОЯТО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ПРЕВЪРНА БГ В ХАОС И БЕЗВРЕМИЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев: Случващото се в Русия е нов център на нестабилност

    25 Юни 2023 15:05ч.

    Да, щото случващото се у нас е Пъпа на стабилността. Путин овладя тая “нестабилност” за броени часове, а ние тука “стабилизирахме” едно правителство, което си говори с ултиматуми на коалиционно равнище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    25 Юни 2023 17:48ч.

    То щото България е център на стабилност!? Що преврати бяха извършени тук, що подмяна на волята на избирателите само и само на власт да са определени персони, на които в нормална държава няма да им дадат да чистят и тоалетни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре, че нямаме танкове

    25 Юни 2023 15:09ч.

    Няма кой и няма с какво да тръгне към София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    25 Юни 2023 17:29ч.

    То това, че нямаме танкове и няма какво да тръгне към София, всъщност не е добре. Щото ония в София въобще не работят за България, а обслужват външни интереси, и трябва да бъдат отстранени и овесени по дърветата за назидание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Юни 2023 15:10ч.

    Не се прави на умен по евроатлантически, като не вдеваш за какво иде реч! Справяй се със собствената си нестабилнаст у нас, която лично предизвика и сърбаме тая попара вече 3-години! Какво гледаш в чуждата паница и пак нещо бръщолевиш. Като нищо не можеш да помогнеш, баре млъкни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    25 Юни 2023 17:32ч.

    Каква нестабилност е създал Радев, бре аланкоолу?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    25 Юни 2023 15:11ч.

    По-находчивите изчакаха да видят как ще се развият събитията, но Радев побърза да се изкаже по въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев може да се изказва, защото получава информация...

    25 Юни 2023 18:55ч.

    А какво точно е станало вчера и онзиден в Русия ще почнеш да осъзнаваш я след година, я след 2... Вече почват да излизат доста смущаващи детайли по руската блогосфера, които са интересни за писатели описващи преврати в атомни държави с използване/изнудващо заплашване с ЯО... А най-простата конспирация - Вагнер отива в Белорусия, за ... да завземе Каунас и осигури Сувалки -Коридора до Калиниград:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    25 Юни 2023 15:31ч.

    Операцията, наречена „Походът на Пригожин“, показа за кой ли път колко елементарни политици и измислени анализатори в България получават безумни заплати за нищо! Надпреварват се в празнословие, без да си дават сметка на какво прилича България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елементарни,

    25 Юни 2023 16:02ч.

    Ама вчера всичките рубладжии минахте в нелегалност, чакайки инструкции от Кремъл. Хахаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    25 Юни 2023 16:21ч.

    Твърде елементарен сте, за да си губи времето човек да дискутира с Вас! Четете повече, образовайте се и не използвайте просташки шаблони и етикети за всеки, който мисли и не приема долнопробната ви пропаганда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три(мор)стан и Изолда

    25 Юни 2023 15:35ч.

    Ти по-добре си спомни за стачката на тютюнеработниците от 19 юни1940 и дали само въвеждането на "тонга" е причината за възникването й? Днес имаме една подсказка - земетресение на километри от Железница и Горна Джумая между поредица от силни трусове южно от о-в Тонга, най-силното от които е с магнитуд 6, само два часа и половина след нашето, което муждувпрочем бележи 114 години от раждането на човекът, който описа тонгата и краят на Никотиана в романа си Тютюн. Изминали са точно 6 дена от 83 годишнината от онази стачка потопена в кръв. В какво беше въвлечена България тогава и в какво я въвличат тези, които ти собственоръчно докара на власт сега? Схващаш ли намека? Окриваш ли аналогии? По ирония на съдбата европейският сеизвологичен сайт три пъти промени локацията на българското земетресение, като втория път локацията беше отчетена точно на 83 км. от София! За колко време се изминават 83 км, считано от онова земетресение южно от Тонга? И смяташ ли, че Титаник няма да си прибере отново самозабравилите се "титани"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    25 Юни 2023 15:36ч.

    Страната ни отдавна е унищожена от политикани и олигарски, а земята ни е използвана за целите на новите "благодетели", които не се интересуват от положението на народа. Ако използваме сполучливото определение на княз Никита Лобанов-Ростовски: България е фалираща страна, доведена до това от тези олигарси, които взеха властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Юни 2023 15:37ч.

    стига с тоя шенген че ми писна пускаме бежанците към европа и не се занимаваме повече някои обърна ли внимание на меркел защо ги покани даже някакво отличие и дадоха ами шолц 16 години в коалиция с меркел тои какво направи да спре потока сега раздава пари и оръжие в украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    25 Юни 2023 15:38ч.

    Какъв Шенген? Питахте ли народа си? Не! Кой си купува фабрика на 8 септември?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар / нали пише, напиши коментар /

    25 Юни 2023 15:47ч.

    В крайна сметка ще се окаже, че Пригожин направи това театро, за да може противниците на власта в Русия да излезнат от дупките си и да започнат да ликуват, а днес ФСБ да започнат да си ги прибират. А Радев, най–добре да не плаче на ,,чужд гроб", а да си поплаче на нашия гроб, че той е много повече за оплакване. Че тази хубава страна е заприличала на воняща дупка, а колкото до ,, държава", такава няма благодарение на ,, нашите умни" политици. А най много се смея, като прочета някъде фразата ,, политическия ни елит". Какъв ,, елит", какви пет лева???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    25 Юни 2023 15:48ч.

    То щото България е център на стабилност!? Що преврати бяха извършени тук, що подмяна на волята на избирателите само и само на власт да са определени персони, на които в нормална държава няма да им дадат да чистят и тоалетни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продажника Радев

    25 Юни 2023 15:54ч.

    Пак не е във крак със времето .Събитията по бунта отминаха и заминаха ,този продажник ми говоре ощ за бунта на пригожин и за някакво си ядрено оръжие .Значи този зъл продажник е чакал със нетърпение свалянето на Путин от власт .Е не му мина номерът на продажника Радев ,може сега да пие една студена вода и нищо друго .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който иска сваляне на Путин

    25 Юни 2023 16:00ч.

    Бил продажник. Гиди дърти комунета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! от13:00!

    25 Юни 2023 16:07ч.

    А какъв е? След като над 80% от руснаците го подкрепят! Козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Сега, верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, бацко-ентелегентино, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гиди розови джендър фашисти

    25 Юни 2023 16:58ч.

    не ви мина номерът със бунта на пригожин .И сега заедно със продажника радев ви чака народен съд . Готви се гнидо содомитска за него .Щото ти за Радев си плебей и ако той тръгне да бяга от народното възмездие ,за теб място на колесника на самолета няма да има дърта гнидо проклета .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътник е твоя Путин, бе Мунчо

    25 Юни 2023 15:58ч.

    Пътник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътник, казваш! А за къде?

    25 Юни 2023 16:08ч.

    Ех, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано,ма си и ... Идиот! Еша си нямаш! И, бацко, не се напиняй! И днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътник на руски е путник

    25 Юни 2023 16:21ч.

    Идва от Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътник си ти

    25 Юни 2023 17:07ч.

    Но към мрака розов джендър содомит . А виж сега кой ще наследи Путин и ще ви разкатае фамилията джендърска содомитска . Бунтът на Пригожин: Радостта в Киев беше заменена от тревога Ентусиазмът, който цареше в украинските медии в събота относно бунта на Евгений Пригожин, беше заменен от доста мрачни прогнози за последиците от бунта за самата Украйна. Сега в Киев разтревожено коментират появилите се прогнози за евентуалното напускане на Сергей Шойгу от поста министър на отбраната (предвижда се той да премине на поста президентски представител в Сибирския федерален окръг) и да го замени с губернатор на Тулска област Алексей Дюмин (той преговаряше вчера с "вагнеровците"), или пък на генерал Сергей Суровикин. „Кой е Думин? Редовен военен, той е работил в Службата за сигурност на Путин и е бил негов личен адютант. Бил е заместник-министър на отбраната. Един от приближените на Путин. От 2017 г. той се смята за "наследник на Путин". Именно Дюмин вчера преговаряше с Пригожин. Именно той беше упълномощен от Путин да преговаря. За разлика от Шойгу, Дюмин познава военното дело и има съответното образование. Евентуалното му назначение вероятно би могло да укрепи армията, а не да я отслаби. Поне не и за нас. Относно Суровикин. Това е касапин и убиец. Следователно също така няма смисъл да се мисли кое е по-добро. Ако приемем, че Дюмин ще замени Путин като президент на Руската федерация след известно време, тогава това всъщност е нов Путин, само с 20 години по-млад. Няма за какво да се радваме “, казва Андрей Смолий, киевски нацистки адвокат. Украинските медии днес също цитират информация на Sky News, че след като се премести в Беларус, ЧВК "Вагнер" ще заплаши с нова кампания срещу Киев вече от територията на Република Беларус. https://www.politnavigator.net/myatezh-prigozhina-radost-v-kieve-smenilas-trevogojj.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин бил пътник ?

    25 Юни 2023 18:19ч.

    Близо четвърт век пътува. Би рекордите по пътуване на Брежнев, скоро ще бие и на Сталин...И все е пътник, га га га ! Историята с топките на коча, аха и да паднат ! Цял живот лисиците се облизват, а топките не падат и не падат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия се управлява от репресивния апарат на Кремъл ФСБ, не от Путин

    25 Юни 2023 18:24ч.

    Путьо е удобна марионетка на ФСБ, които го назначиха 1999 г./официално 2000 г. след като изхвърлиха Степашин и ще го свалят/ликвидират, само когато откаже да им се подчинява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФСБ се контролира от "ястреба" Патрушев

    25 Юни 2023 18:40ч.

    А Алексей Дюмин е от инкубатора на ФСБ за заместници на Путин. И е бил бодигард на Путин първите години, който го контролира, нещо като ролята на вицето Илиана Йотова за Румен Радев, когото предупреди първите дни "И най-малкото движение срещу БСП няма да ви бъде простено!". В случая "БСП" се замества "ФСБ", контролирано от Николай Патрушев. Алексей Дюмин ръководи анексирането на Крим през 2014 г., както и е организирал евакуацията на Янукович на 23 февруари 2014 г. от Крим в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полезен ефект от "бунта на Пригожин"

    25 Юни 2023 16:05ч.

    Политологът, автор на книгата „Две столици: как икономиката въвлича Русия във война“ и „Руският световен ред“ Семьон Уралов намери полезен ефект в събитията от 23–24 юни. „Полезен ефект от „бунта на Пригожин“: паникьорите и хленчещите се показаха добре, особено сред LOM *. Препоръчвам на всички категорично да преразгледат собственото си медийно потребление. Ясно беше кой излива емоции под прикритието на новини и „клюки под формата на версии“ ​​(в) Внимателно анализирайте тези дни: всички LOM, които са направили това, попадайки във вашите духовни бележки, са вашите истински врагове. Ако не врагове, то определено вредители или спекуланти. Което в мирно време трябва да предизвиква презрение, но във военно време е престъпление ”, пише Уралов в канала си в Telegram. Источник: https://rusvesna.su/news/1687678408

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Поход на справедливостта" трябва срещу всяка власт, която РАЗДЕЛЯ елита от народът!

    25 Юни 2023 16:28ч.

    Всички властници "държавници" от всички държави се РАЗТРЕПЕРИХА за ... властта си след "Похода на Справедливостта"! Понеже добре разбраха, но се правят на недочули какво каза бригаден-армейски генерал Пригожин и в какво обвини някои от военните властници: в НЕКОМПЕТЕНТНОСТ! ........ 1) Не казват истината за реалната ситуация на фронта на Върховния главнокомандващ, тоест лъжат го! 2) Не дават нужните оръжия на защитниците! 3) Децата на елита къцкат в ютюб по заведения, а децата на народа са в окопите на сраженията! .............. Къде е Справедливостта?! Кой ще ги трае господа кабинетните генерали да МИШКУВАТ, а войската им да бедства?! .... Бахмут е изцяло победа на Пригожин и Вагнер, затова хората в Ростов им се радваха като герои! ................. Вместо да уволнява Шойгу и Гересимов - президенте Путин изпрати ги на фронта за 3 дни в окопите, бе! Като им думнат снарядите до ушите ще разберат какво им говори Пригожин! ........... На Пригожин никой не може да му каже нищо, защото от близо 1 ГОДИНА се бие на огневата линия на фронта заедно с момчетата! ................. п.с. За Радевите военни размисли и военни чинове - никакъв коментар, няма смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Поход на Справедливостта" с призив важещ за целия свят: Не искаме страната да живее в корупция, измама и бюрокрация!

    25 Юни 2023 16:41ч.

    НИКОЙ НАРОД НА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА В СВЕТА - не искаме да живеем в корупция, измама и бюрокрация! Пригожин уплаши всички властници, защото говори с желанието на народите, думите му от вчера: ................. "Що се отнася до предателството на Родината, президентът дълбоко се е заблудил. Ние сме патриоти на нашата Родина. Всички бойци на ЧВК "Вагнер". Воювали сме и воюваме! И никой няма да се предаде по искане на президента, ФСБ или някой друг, защото НЕ искаме страната да живее в корупция, измама и бюрокрация! Когато воювахме в Африка, ни казваха, че ни трябва Африка, а после я изоставиха, защото откраднаха (?) всички пари, които трябваше да отидат за подпомагането й. Когато воювахме с Украйна, отидохме и воювахме, но се оказа, че боеприпасите, (?) оръжията, всички пари, които трябваше да отидат за това, също бяха откраднати", каза той. ................... Дали казва Истината за неговата Родина, а за нашата Родина, а за другите Родини на другите народи как е?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    25 Юни 2023 17:06ч.

    Доблестен човек като Пригожин няма шанс срещу потъналите в лукс и корупция кремълски политици и олигарсите милиардери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-внимателно с хвалебсвтията

    25 Юни 2023 18:22ч.

    Пригожин е осъждан на два пъти от съветски съдилища за кражби и измами. Тогава не осъждаха за нищо. По-късно Перестройката го помилва... Днес може да е доблестен патриот, но в миналото му не всичко е "шест".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 15:22 ч. - Пригожин е пич, я иди ти 1 година да те пукат на фронта, бе!

    25 Юни 2023 21:25ч.

    Освен това световната история сочи, че при природно-интелигентните индивиди екстремните житейски ситуации по-често водят към Добро за самите индивиди и за обществото! Не си ли чувал приказката: влязъл в затвора, попаднал на хора, и станал Човек?! И последно в учебниците по Криминална психология пише, че кражбите и другите правонарушения от битово естество са до време възрастово докъм 35 години. (не се отнася за държавите от Третия свят като България, в каквато за ужас ни превърнаха мерзавците предатели продажници) Така че Пригожин е пич, отвсякъде - човек на когото може да се разчита, смел човек, мъж на Честта! ......... Тъй че ти, "по-внимателно с изводите" анализираш повърхностно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоил Малевски

    25 Юни 2023 17:02ч.

    Руските отрепки и един метеж не могат да направят като хората хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто момче си стоиле,

    25 Юни 2023 17:43ч.

    правиш ли разлика между метеж, бунт, въстание, революция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Русия има транзит на власт, управлявана от Патрушев и контролираното от него ФСБ, които застанаха зад разходката на "вагнеровците" из пространствата на "Матушка"

    25 Юни 2023 17:07ч.

    Основната грешка на света беше да се мисли, че лидерът на наемниците е независим играч, който сам реши да победи хидрата на корупцията и сатанизма: пропуснахме дългите уши на секретаря на Съветския съюз Николай Патрушев в този " ход". Патрушев и контролираното от него ФСБ застанаха зад разходката на "вагнеровците" из пространствата на "Матушка". Тяхната задача беше най-малкото да поемат контрола над армията. Месеци наред "Вагнер" се готви за "контранастъпление" към Москва, трупа боеприпаси, гориво и "крои" стратегия за проникване в столицата. Контраразузнаването на ФСБ "не забеляза" тези приготовления в продължение на месеци, държейки самия Пригожин в златен пашкул от сигурност, защитавайки го дори от любопитните очи. Довереният войн на ФСБ Пригожин неуморно ругаеше ръководството на МО, без да споменава ФСБ:) И един екстремен аргумент: "прокси-воинът на светлината" на 100 км от Москва в един момент се отказа от своя бунт след обаждането уж от Лукашенко, послушно се качи в кола и отиде в изгнание. Може ли истинският лидер на 25-хилядния контингент да се изпусне зад граница така, УЖ от страх да не пролее кръв?... Лидерът - не, но "войникът от ФСБ" - да!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През предния ден наемниците атакуваха не Москва, а изплашеното съзнание на фюрера

    25 Юни 2023 17:09ч.

    Изглежда, че се е случило частично предаване на властта. Когато всички привърженици на фюрера ръфаха крилете на бизнес самолети, във фермата в Москва остана само един Патрушев, който изигра красив номер на президента: той публично оплю стенанията на Путин за недопустимостта на преговорите с терористите: " вътрешната стабилност" се оказа по-важна от "суеверията" на бункера. Междувременно всичко, което армията на Путин успя да направи, беше неравномерно да унищожи петролни хранилища, мостове и да взриви цивилни. "Шах Пригожин" е организиран от ФСБ, най-вероятно поради недоволство от военната стратегия на Шойгу-Герасимов (всъщност - Путин): те бяха толкова завлечени в тунела на постсъветското ядрено мислене, че пренебрегват неефективността на този инструмент . Говорим за теорията за мащабните щети, която включва и причинени от човека бедствия, като експлозията на Каховската ВЕЦ. Докато ФСБ-шката част от върха на Путин иска по-бърз край на войната и връщане към типично мирно корумпирано съществуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФСБ учи история:)

    25 Юни 2023 17:11ч.

    Патрушев не е уредил Путин да „матира Пригожин“, защото ще трябва да се поти за завземането на властта в страната. По едно време бунтът на Керенски струва на Руската империя загубата на престола и идването на власт на болшевиките. ФСБ учи история: в случай на превземането на Москва сценарият за разпадането на Мордор беше съвсем реален. Следователно бункерът все още е лидер на Оркостан и по-нататъшният транзит на власт трябва да се наблюдава чрез назначения. Възможно е министър на отбраната, например Алексий Дюмин, бивш бодигард на фюрера, губернатор на една от областите, човек на Патрушев, който някога се е появил сред наследниците на фюрера, да стане министър на отбраната. За баланс, някой традиционен войник, например пияницата Суровикин - приятелят на Пригожин, ще стане началник на Росгвардия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патрушев отдавна е известен с това, че забива нож в гърба на фюрера

    25 Юни 2023 17:15ч.

    Именно той разработи цял инкубатор от известни "политолози" и телеграм канали, които искрено и вдъхновено се подиграваха на Джуджето в Кремъл. Казват, че именно Патрушев е създателят на образа на "смъртно болния Путин". Изглежда, че този креативен секретар на Съвета за сигурност вече е достигнал върховете на властта в Московията. Следим уговорките. Ако написаното тук се потвърди, то наследникът на "бункера" ще бъде поставен в инкубатора му от ФСБ. Шойгу и Герасимов са отделна история. Говори се, че сега те ще са посочени за отговорни за всички грехове на "бункера". Ще поживеем - ще видим, да следим промените. Какво мислите за бъдещето на Пригожин? А на Патрушев:) Путин явно е подчинен и зависим от Патрушев, независимо формалния президентски пост и УЖ еднолична власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    25 Юни 2023 18:03ч.

    Случващото се е пълен цирк, блядове сър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпи

    25 Юни 2023 18:31ч.

    Джендър комисарки ,другарю ,тъпи и ебливи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Радев се вързал на театъра в Русия

    25 Юни 2023 18:25ч.

    или поне това говори пред медиите. Все пак не ми се вярва да е толкова наивен, като мнозинството (80-те процента на професор Христов), за да не отчита нещата (числата) преди, по време и след дадено събитие. Например: могат ли 20 хиляди да вземат властта в 12 милионна Москва? Могат, само ако има хора там да им съдействат, само че така ще се осветят и ще бъдат арестувани. Значи не могат, но какво е разликата преди и след театрото? Преди него Путин беше заклеймяван като единствения виновник за всичко и ако бъде свален, "светът от вчера" ще се върне. Сега стана ясно, че Путин е по-добрата алтернатива от някои и то доста възможни смени. Досега само Медведев беше "лощото ченге", само че ефектът от него намаля, Западът спря да се плаши от употреба на ядрено оръжие, почна да говори да дава на 404 самолети и ракети с далечен достъп, щото Путин нямало да се реши да направи нещо драстично. Да, ама не, сега не е само Путин в Русия, там има и други "лоши ченгета" освен Медведев и те не си поплюват, а колко Путин може да ги сдържа не се знае. Прочее, повече внимавайте с червените линии на Москва. Другото сравнение на "преди" и "сега" показва наистина гениален ход на шахматист: неконтролираният от Путин Пригожин се озова с неговите опитни главорези на полската граница, точно там където до вчера бяха най-надъханите да се бият директно в 404 без да ангажират Отан. Същите бяха готово и да режат части от 404 за да си ги присвоят. Сега това вече не е толкова просто, заплашени са от Вагнер. Те не са толкова много като бройка наистина, но имаше и друг ход на Путин: дни преди това постави ядрено оръжие в Беларус и сега то лесно може да мине под контрола на Пригожин, който явно не е под контрола на Путин ако думне някого Путин ще е "не при чем". Така Пригожин става истинско "лошо ченге", мощно, безконтролно и злобно към всички нарушители на руските червени линии в 404, докато с Путин може да се преговаря. Така за един непълен уикенд фигурите се преподредиха и то в полза на Путин. Елементарно, Уотсън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    25 Юни 2023 18:26ч.

    Носете си новата униформа Ел дженерале. Не остана време. идем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банда еврокомисари-чекиджии

    25 Юни 2023 18:35ч.

    Лежим си ний на брега на реката, облечени в брандирани бански в цветовете на дъгата. Разказваме си сладки джендърски приказки, гледаме тъпо към отсрещния бряг. Така тъпо, както само ние си знаем ... и изведнъж ! Хоп-оп, казачок ! На отсрещния бряг ни се показа пищна гола блондинка , диби дюс ! Само с един банер на който пише "Пригожина - приготвена за вас !" Възбуда ! Скочихме като луди, започнахме дива маструбация - а отсреща блондинката похотливо си върти задните части към нас, и аха ! Ей сега ще ни се отворят парашутите /също в цветовете на дъгата/ ! Блъскахме, блъскахме...и в един момент в края на следобеда, блондинката се обърна с лице към нас - показа ни кукиш ! И в същия момент хеликоптер със съосна схема на витлата се спусна над нея, тя се скочи вътре и отлетя ! Каква гавра ! Какво разочарование ! Каква минавка ! Вече едно денонощие стоим на брега със смъкнати брандирани гащи в цветовете на дъгата, маструбираме по инерция...но сме разбити морално и сексуално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бииис!

    25 Юни 2023 19:14ч.

    Още веднаж! :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...Много важно е да знаем истинските причини за това, което става..."

    25 Юни 2023 18:56ч.

    Властта в Русия се пренарежда с цел ускоряване на войната с ЯО рекет и провокации към нови геополитически територии - Полша, Прибалтика...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чул не чул, бай Радул

    25 Юни 2023 19:27ч.

    Ни управляващи, ни политици, ни политолози се научиха да не приказват прибързано и преждевременно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 14:07 ч. ; 14:09 ч.; 14:11ч. ; 14:15 ч. – изписал си чаршафи старателно самопредставяйки се неграмотно по темата за Службите за сигурност!

    25 Юни 2023 21:38ч.

    Неграмотни текстове чаршафи, тъй като си пропуснал елементарният факт – Вл.Владимирович Е служител на КГБ! Днес ФСБ! .............. Обучаван от най-добрата в света Служба за сигурност и то във времената преди 1989 г. тоест истински добре работещите служби за опазване на Националната сигурност на Съветския съюз плюс знания за държавите от Източния блок! …………. Второ, в президентските и полупрезидентските републики като Русия и САЩ, Китай и прочие президентите РАБОТЯТ В ТЯСНО сътрудничество със Службите за сигурност. Без подкрепата на службите нито един президент не може да изпълнява задълженията си. ………….. Опитваш се да мърсуваш и да създаваш ИНТРИГА каквато няма между Вл.Владимирович и Патрушев, защо ти е нужно това, още повече нямаш НИКАКВА достоверна информация от кухнята. ............... То ако беше тъй лесно да се узнава истинската дейност, намерения, цели и задачи на ФСБ, ФБР, Мосад, МИ6, Министерството на държавната сигурност на Китай и т.н. нямаше защо да съществуват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    26 Юни 2023 0:31ч.

    Синергистът си е синергист със САЩ. По-малките синергисти цял ден го овикват, че е Путинист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивайло

    26 Юни 2023 14:03ч.

    Уж всичко работи за противодействие на руската пропаганда, а всички се хванаха на въдицата. Резил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи