Румен Радев: Скандалите в НС обричат на риск бюджета

Румен Радев: Скандалите в НС обричат на риск бюджета

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали. Нашите народни избраници трябва да осъзнават много ясно, че времевият прозорец, който имат за работа, може да се затвори много бързо, ако не се състави правителство. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев преди откриването на информационния ден "Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности" в зала "Джон Атанасов" в София Тех Парк.

Този начин на работа, който виждаме в момента, обрича на риск и бюджета, и законите по ПВУ, и членството ни в Шенген, заяви държавният глава.

Той отбеляза, че очаква диалог, конструктивност и готовност за компромис между партиите.

Очаквам партиите да продължават диалога в дух на конструктивност. Тяхна отговорност е да търсят решения, решенията са пряко обвързани с работата на парламента, каза Радев. По думите му решенията, освен че трябва да извадят България от кризата, трябва да бъдат устойчиви, основани на ясни, споделени цели, приоритети и принципи.

Попитан колко време дава на партиите, за да съставят кабинет, Радев заяви, че зависи от партиите. Конституцията не поставя срокове, но не може да се разтяга до безкрай, добави той.

В парламента и днес размяната на язвителни реплики в парламента между депутати от ПП-ДБ и "Възраждане" продължи, макар повечето в залата и от място, отколкото от микрофона на трибуната. Не се стигна до скандал от рода на вчерашния между Манол Пейков и Костадин Костадинов, но ехото от него не заглъхна. Това накара председателят на НС Росен Желязков да предупреди представители на ПП и "Възраждане", че ще получат наказания, ако не сложат край на конфликтите помежду си.

"Наблюдавам, че има два сюжета в залата - единият за бъдеще на кабинет. Другият - с две фракции от ултраси в дъното на залата, въпросът е, че част от провокаторите седят на седалките, другата част на гърбовете им. Имаме съпричиняване, това виждаме оттук. Ако не спазим добрия тон, тогава ще пристъпим към единствената възможност - налагане на наказания за нарушаване на реда и ще се прекъсва заседанието колкото е необходимо", заяви Росен Желязков.

Правилникът на парламента и днес не беше довършен от депутатите.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • емигрант

    27 Апр 2023 18:41ч.

    Тези 240 първо си гласуват огромните заплати и на тези които са гласували за тях по една дълга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    27 Апр 2023 19:03ч.

    И проф. Дуранкиев подкрепя това писание за тези 240 селски каскета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    27 Апр 2023 19:05ч.

    Веселина Томова от "Афера" изписа два тона мастило по темата "президент и съветници". Дали ще дочакаме от г-н президента някакъв коментар по темата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    27 Апр 2023 20:06ч.

    тази да изкара кирливите ризи на дпс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За подвизите на синеморския ренегат рр

    27 Апр 2023 19:28ч.

    България е на шесто място в света по отношение на помощта за Украйна като част от БВП BIG5 АКЦЕНТИ Майкопродавецът Николай Милков има готовност да замине като представител на страната ни в НАТО в рамките на седмица, след като президентът вземе решение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадиновците прекаляват, явно са отписали този парламент и са започнали новата си предизборна кампания.

    27 Апр 2023 20:01ч.

    Иначе не може да се обясни, защо винаги те започват с обидите на другите партии в залата, използвайки вместо имената им разни прякори, които те са си харесали. Те пък съответно им го връщат солено като обиждат лично Костадинов и родата му, както и другите активни подвиквачи в залата. После Костадинов се прави на мъж и заплашва с бой, всички му се смеят, става пълна простащина и излагация за институцията НС. За това ли толкова драпаха да получат повече гласове и влязат в НС? Явно играят театър за да получат още повече гласове от недоволните от ситуацията, иначе не може да се обясни това поведение. Това че трябва да се приеме бюджет и други наболели закони, няма значение, важно е да върви предизборната кампания на Костадинов, чак когато получел мнозинство в НС тогава щял да управлява "както трябва". И Слави имаше подобни мераци, ама бързо стана ясно че "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш". Сега трябва ли пак да минат 2-3 парламента за да стане ясно на 80-те процента от населението какво има Костадинов в куфалницата? Слепи ли са, глухи ли или от емоции съвсем не могат да мислят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    27 Апр 2023 20:02ч.

    Радев , президент на най-бедни, нещастни хора, на държава със слаба икономика, закъсалс във всички сфери, но пък подпомагащи яко Украйна, и ъой в несвяст все за Шенген бърбори. Явно такива са евроатлантическите директиви. Никой не се интересува от мнението на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    27 Апр 2023 20:16ч.

    „Господа офицеры! И вы, полковые стервы! Слезами мертвых не поднять...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи