Румен Радев с кмета Фандъкова и четирима министри пристигна в Абу Даби

Румен Радев с кмета Фандъкова и четирима министри пристигна в Абу Даби

В делегацията са включени и представители на бизнеса

Президентът Румен Радев и ръководената от него делегация, в която са кметът на София Йорданка Фандъкова и четирима министри, пристигна в Абу Даби за двудневното си посещение в Обединените арабски емирства (АОЕ), което ще се състои на 1 и 2 септември, съобщава БТА.

Българският държавен глава бе приветстван от почетна рота гвардейци и посрещнат от Ахмед Али Ал Сайе, държавен министър на ОАЕ, координиращ и двустранните отношения с Република България. Двамата се срещнаха за разговор в една от залите на Президентския терминал на летището, в присъствието на членове на официалната делегация.

Посещението на Румен Радев е по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, а в рамките на визитата двамата държавни глави се очаква да подпишат двустранни документи в различни сектори.

Ще се състои и бизнес форум с участието на компании от двете държави, развиващи се в областта на високотехнологични производства и иновациите, транспорта, информационните и комуникационните технологии, енергетиката и отбранителната индустрия.

Ще бъде подписан също Меморандум за разбирателство за обмен на новини и сътрудничество между Българската телеграфна агенция (БТА) и осведомителната агенция (WAM) на ОАЕ.

Задълбочаването на двустранния политически диалог на най-високо равнище, двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката, възможностите за инвестиции в България и за съвместни проекти с участието на български компании, осъвременяването на договорно-правната база, се очаква да бъдат акцентите по време на посещението.

В официалната делегация, водена от българския държавен глава, участват членове на служебното правителство – заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев. В състава на делегацията са още кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, представители на бизнеса и други институции.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

 • хаха

  31 Авг 2022 18:28ч.

  Фъндъкова ще им дава акъл как да правят ремонт на ремонти ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  31 Авг 2022 18:59ч.

  Фандъкова с украинското знаме се е изтипосала и тя там, за да проси безплатен газ за софиянци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гъз път да види!

  31 Авг 2022 19:44ч.

  Напиканов "крои планове" за въвеждане на еврото, маринкин си развява байрака на майната си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  31 Авг 2022 22:24ч.

  "Натовецът" р. Радев, води на разходка крадливата фандъкова........Боже, жива да не бях......Ма много "принципен" тоя радев бе....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно

  31 Авг 2022 23:01ч.

  Фандъкова като каква е в бизнес делегацията? Ако не е забравила руския, може нещо преводачка да го играе, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи