Румен Радев: Редовният кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме

Румен Радев: Редовният кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и разговори. Няма експертни кабинети. Да, съставен е от експерти, но политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това правителство. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства", това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Турция за церемонията по стъпване в длъжност на президента Ердоган.

По отношение на отношенията между България и Турци, Радев каза: "Турция е най-големият търговски и икономически партньор на България, извън Европейския съюз. В днешната сложна геополитическа обстановка, ролята на Турция осезаемо нараства".

"Заедно с президента Ердоган успяхме да постигнем осезаем напредък във важни области в нашите двустранни отношения", изтъкна Радев.

"Страната ни сключва споразумение, с което получава достъп до всички турски терминали за втечнен газ при газопреносната мрежа на страната и то за 13 години с резервиран капацитет от милиард и половина куб.м. газ на година", заяви президентът.
Радев съобщи, че с Ердоган са изградени отношения на доверие и приятелство.

"В близките дни трябва да открием разширението на КПП "Капитан Андреево". Предстои подписване на меморандум за втора жп линия между Елхово и Одрин.  Проектира се и отсечка между Лесово и АМ "Марица", за да се раздели огромният поток от тирове и влакове на две. Изграждане на пешеходен мост при Резово също ще бъде изграден. Силно се надявам, че новото правителство ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото", допълни той.

"България и Турция имат ключово значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно сътрудничество при уважение на суверенитета", смята Радев. Президентът допълни, че служебното правителство е разработило ясна концепция за транспортната свързаност със съседните страни.

По отношение на присъствието на Вежди Рашидов в делегацията в Турция, Радев заяви, че той е уважаван в нашата съседка, както като творец, така и политик. "Никога не съм делял хората по политическа принадлежност, работя еднакво с всички", обясни президентът. 

 


Източници: dariknews.bg, "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • Редовен кабинет

  03 Юни 2023 19:24ч.

  А всъщност не трябва да се допуска съществуването на такъв, съставен от национални предатели, с одобрението на "посолствата".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майсторът като мат'ряла…

  03 Юни 2023 22:51ч.

  а "мат'рялът" (също както материалната ни база) беше повреден и разпилян съзнателно и целенасочено от Запада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генерал Гном

  04 Юни 2023 2:51ч.

  Импийчмънт! Импийчмънт! Импийчмънт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще следват дръжки...

  03 Юни 2023 19:27ч.

  С Тагарев за военен министър, ставаме абсолютни хардлайнери по темата Украйна. Заради което бяха натиснати да направят кабинет, и заради нищо друго. Чакат ни лиши, много лоши времена, и хич няма да ни хареса попарата която ни готвят в момента и ще трябва после ние да сърбаме..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Редовният кабинет ще еврофашистки

  03 Юни 2023 19:31ч.

  Ще следва линията на Козяк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тавтология

  04 Юни 2023 2:30ч.

  евро = фашистки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  03 Юни 2023 19:39ч.

  С писане по форуми и фейсбоклуци няма да стане. Единственият изход въпросното правителство- проект на САЩ, да просъществува кратко време е организирана ефективна съпротива от страна на народа. Плюс настояване Сорос и мрежата му от НПО-та да бъдат изхвърлени от България. В противен случай България ще бъде загробена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Idealist

  04 Юни 2023 2:13ч.

  Търси се българският Орбан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  03 Юни 2023 19:42ч.

  Естествено, нали ти ги създаде... те ще те унищожат Налбантов

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех,салата, салата

  03 Юни 2023 20:48ч.

  Ако мисленето е СПА комплекс, ти се плацикаш в крайпътна локва…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  03 Юни 2023 19:42ч.

  Естествено, нали ти ги създаде... те ще те унищожат ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  03 Юни 2023 19:44ч.

  Линията е синергия с НАТО и геноцид за българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В дъното стои фалшифицирането на изборите

  03 Юни 2023 20:18ч.

  каква демокрация при това положение, какви институции да имаме щом фалшификаторите диктуват кой да влезе в тях? Все народа изкарвате виновен, че си ги избирал, но Петков в прав текст е казал обратното в записа, даже и споменал "Вкарахме един кон" по повод на изборите, ясно че това е троянски кон в софтуера на машините. И Тръмп щеше да е на власт ако имаше честни избори, и тази война нямаше да се случи. Вместо фалшификаторите, сега народа и демокрацията обират негативите, вероятно епохата ни ще бъде наречена от историята "фалшивата демокрация". Преди време и у нас беше в употреба думата "менте" със същия смисъл, но си въобразявахме че е само местно явление. Вече нямаме тези илюзии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  03 Юни 2023 22:03ч.

  КиКО Канадчето: “Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Idealist

  04 Юни 2023 2:19ч.

  Добре беше с Мустафата - сносна женица. Баце я гнявеше и играеше хора ....но дойде хаитянина здраво пипа....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евгени Василев

  03 Юни 2023 20:40ч.

  И какъв е курсът - към т.н. Евразия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Курсът е България остава тук и в мир с всички

  03 Юни 2023 20:46ч.

  а който не е съгласен, то нека да ходи където си избере и да се бие там ако иска, но не и да решава от наше име.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евгени Василев

  03 Юни 2023 20:52ч.

  Неутралните ги @@@т и победителите и победените.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кажи това на швейцарците

  03 Юни 2023 20:55ч.

  ако в нещо ти приличат на това което смяташ че им се е случило.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евгени Василев

  03 Юни 2023 21:11ч.

  Швейцария не е неутрална, тя отдавна е земя страна, швейцарците имат една от най-добрите армии в света и са воювали на доста места по света, просто не са крякали толкова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eвгени Василевhttps://www.investor.bg/a/527-svyat/371318-za-parvi-pat-povecheto-ot-neutralnite-shveytsartsi-sa-za-sblizhavane-s-nato

  03 Юни 2023 21:14ч.

  https://www.investor.bg/a/527-svyat/371318-za-parvi-pat-povecheto-ot-neutralnite-shveytsartsi-sa-za-sblizhavane-s-nato

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не си на ясно, Василев

  03 Юни 2023 21:50ч.

  запознай се какво значи "неутрална страна" според международните изисквания, не отделни хора от нея, а страната като цяло. Например Швейцария отказа да даде разрешение за износ в 404 на продадени от нея оръжия в трети страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евгени Василев

  03 Юни 2023 22:02ч.

  Щом казвате, не съм наясно, нямам капацитет Ви, за да се ориентирам в международните норми, аз съм модерен необразован гоблин, който не уважава величието на таз земя необятна русия и поради тук съм невеж .... Слава Богу, че живея сред светила по всички наболели теми, та да не тъна съвсем в мрака безпросветни ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обикновено сравнение

  03 Юни 2023 22:06ч.

  Евгени Василев 03 Юни 2023 19:02ч., досаден си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капацитетът ти стига за да прочетеш поне Уикипедията

  03 Юни 2023 22:28ч.

  вярно че на български е много кратка, но например на английски, руски и други е обяснено по-подробно. Има и карти там, показано е че в Европа има три неутрални страни: Швейцария, Австрия и Ирландия, в Америка има една страна, в Азия е една. Още на английски "Belligerents may not invade neutral territory,[7] and a neutral power's resisting any such attempt does not compromise its neutrality.[8] A neutral power must intern belligerent troops who reach its territory,[9] but not escaped prisoners of war.[10] Belligerent armies may not recruit neutral citizens,[11] but they may go abroad to enlist.[12] Belligerent armies' personnel and materiel may not be transported across neutral territory,[13] but the wounded may be.[14] A neutral power may supply communication facilities to belligerents,[15] but not war materiel,[16] although it need not prevent export of such materiel.[17] Belligerent naval vessels may use neutral ports for a maximum of 24 hours, though neutrals may impose different restrictions.[18] Exceptions are to make repairs—only the minimum necessary to put back to sea[19]—or if an opposing belligerent's vessel is already in port, in which case it must have a 24-hour head start.[20] A prize ship captured by a belligerent in the territorial waters of a neutral power must be surrendered by the belligerent to the neutral, which must intern its crew.[21]" На руски "В международном праве, нейтралитет — положение государства, не принимающего участия в войне между другими державами[1][2]. Международное право нейтралитета содержит три ограничения на действия нейтральной государств и страны на время войны между другими государствами: не предоставлять собственные вооружённые силы воюющим сторонам; не предоставлять свою территорию для использования воюющим сторонам (базирование, транзит, перелёт и так далее); не дискриминировать ни одну из сторон в поставках оружия и товаров военного назначения (то есть, ограничения либо одинаковые, либо вообще отсутствуют)." Повече на https://en.wikipedia.org/wiki/Neutral_country

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не се занимавайте с този. Това е Ойген фон дер Миндя

  03 Юни 2023 22:56ч.

  Като се напие, идва тук да си го изкарва на останалите за напразно изживяния си живот на евроатлантик (такъв е животът на всеки евроатлантик по условие).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България е в Евразия, бе капут !

  03 Юни 2023 22:59ч.

  И Португалия е в Евразия. И Южна Корея е в Евразия. Деба тъпака тъп...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако този е Женята от Миндя

  03 Юни 2023 23:03ч.

  Да иди да види на какво е заприличало китното му в миналото селце - ПЪЛНА РАЗРУХА ! 1/3 от къщите са съборени или рухнали. Няколко изгорели. Даже кметството прилича на циганска колиба. Не го ли е срам бе ? Да даде малко пари за селото си, кукарник ! И баща му беше кукувец на стари години, и тоя същият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  03 Юни 2023 23:27ч.

  знаем го това момше. говори се, бил обиден на раша заради руската си тьошча. изкарвала го на балкона да пуши и други подобни, смертелни за всеки носител на ценности, обиди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Кажи това на швейцарците”

  04 Юни 2023 0:16ч.

  Знаете ли как е “портиер” на руски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Правилно

  04 Юни 2023 10:23ч.

  Най после светлинен лъч в тъмното пространство

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истинските

  03 Юни 2023 20:43ч.

  Гешев е още приятел и служител на Бойко, кръгът Банкя. Кирил и Рашков вкаараха Бойко в "арестът" - театрото, по заповед на ЦРУ и ЕС-кукловодите, със съгласието на Бойко, за да го изперат и да стане коалиция. Но Бойко не иска коалиция, ПП не може да си позволи коалиция - имиджово. Всико е натиск от САЩ и НАТО. Бойко се опъва, и е на стратегия, тактика, да казва, че иска, много иска, заплашват го с Магнитски и какво ли не. Но е инструктирал всички да саботират тази коалиция. Всичко което става е точно това. ДПС не искат коалиция, обичат Бойко и кръгът Банкя, но са притиснати от НАТО-САЩ, и публично се съгласяват. САЩ-НАТО-ЕС искат български Зеленски - Кирчо, а Бойко да си трае като Порошенко. Други събития няма. Дори да стане правителство, Бойко подмолно ще разруши това управление. Записът на Радостин е Бойков номер.. Гешев работи и ще работи за Бойко. Но сега трябва да играе роля като враг на Бойко, че когато Гешев срути правителството, Бойко да е НИ ЛУК ЯЛ НИ ЛУК МИРИСАЛ. Дори митингите за мир са диктувани от Бойко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  03 Юни 2023 22:07ч.

  Ренегатът радев е гузен и смутен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Госпожа Милена Върбанова - Березовска

  03 Юни 2023 22:53ч.

  Така е Госпожо "Хайдукът Софиянски".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик

  03 Юни 2023 22:26ч.

  Курсът е ясен и необратим, към новонормалния цифров трансхуманен свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милена Върбанова

  03 Юни 2023 22:32ч.

  Няма да си мръдне пръста и Радев, който периодично се явява като "спасителна мантра" - фантом или сянка - в жадното ти за илюзии съзнание. Ти жадуваш химери, народе, ти се самозалъгваш, защото се боиш да ковеш сам съдбата си! А Радев не е нито достатъчно сърцат, нито достатъчно смел, нито достатъчно умен, нито достатъчно готов на саможертва, за да бъде твой Спасител! Той е един ординерен, посредствен човек, застанал на мостика в съдбовни времена. Великата мисия му стои като прекалено широка дреха. Няма принципи и позиция, защото само беззаветната любов към Родината може да бъде позиция и принцип на един национално мислещ държавник в изпитанията на тази страшна епоха! С едно съм съгласна: че днес Радев е най-малкото зло. Макар че от опит знам: избера ли най-малкото зло, получавам най-голямото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  03 Юни 2023 22:47ч.

  Признай си защо ги създаде. Досега не сме го чули. След това може и да ти повярваме. Но едва ли ще го бъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев отдавна си призна че е сгрешил, например на 2.12.2022

  03 Юни 2023 22:58ч.

  Румен Радев заяви, че съжалява, че е дал шанс на Кирил Петков и Асен Василев, че е бил първия излъган от тях, че "Кирил Петков и Асен Василев откраднаха надеждите ни за промяна" и т.н. вижте на https://www.youtube.com/watch?v=AveGaD1QTV8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а, значи след вдигнатия юмрук

  04 Юни 2023 0:06ч.

  за чегъртане на модела ГРОБ,сега трябва да следваме модела ЗЕЛЕН ЧОРАП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Мунчо

  04 Юни 2023 0:06ч.

  Властта му се услади много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  04 Юни 2023 1:57ч.

  Всеки пилот метафорично е вид птица, нашият е птица- щраус...Румене извади си главата от земята, небето е в обратната посока, тичай и махай силно с крила, белким литнеш! Винаги има надежда в опита за летене...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи