Румен Радев разговаря с координатора на санкциите на САЩ

Румен Радев разговаря с координатора на санкциите на САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ръководителят на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О`Браян е пристигнал в София и се срещна с президента Румен Радев на "Дондуков 2". В разговора, който продължи повече от 90 минути, участваха и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Бяха обсъдени наложените санкции на български граждани, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи.

Държавният глава Румен Радев изрази признателността си за международната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията. Президентът подчерта също така, че обществото ни очаква следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и активно партньорство и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните съюзници в борбата с корупцията.

Модернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система, заяви Радев.

В петък, след като Вашингтон обяви новите санкционирани по закона "Магнитски" от България, Джим О`Браян заяви:

"Санкционирането на петимата български граждани води към едно нещо - корупцията. Откраднати са милиони евро от българския народ и това засяга интегритета на българската правораздавателна система. С днешното действие ние подпомагаме реформата на правораздавателната система".


Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • MM93

    13 Фев 2023 19:31ч.

    Жалки плазмодии ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    13 Фев 2023 19:34ч.

    Терористите боклуци, казаха ли защо не санкционират бандитите които подкрепят от 30 години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    13 Фев 2023 19:34ч.

    Откога сме щат на САЩ? 16-ТА РЕПУБЛИКА на СССР не станахме, но САЩ в момента правят с България каквото си искат в техен интерес, а президентът им благодари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    14 Фев 2023 6:47ч.

    И на тоя нашия нарочно му викат руски агент и има идиоти които им вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    13 Фев 2023 19:35ч.

    Терористите от ФАЩ, казаха ли защо в списъците на са подкрепяните от тях бандити?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    13 Фев 2023 19:40ч.

    Ех, че не съм президент за една - две седмици! Да му набия на този чемберите, да му бия един шут на куфарчето надолу по стълбите и да си еб..ва дрипите! Ама то зората е да не купуваме руското ядрено гориво сега, нали? Аз пък щях на инат да купувам само руско, а и АЕЦ Белене щях да дам на китайците да строят! И да видим! Какво, импийчмънт ли ще ми направят? Ами да правят! Баси американците нагли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    13 Фев 2023 19:58ч.

    Президента си унищожава авторитета пред нормалните българи! За какво да ходи да се среща с някой трети чиновник от четвърта държавна администрация пък била тя и Американска? Това е работа за извънщатните съветници на официалните съветници в неговата администрация!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филипов

    13 Фев 2023 20:22ч.

    Съгласен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдам

    13 Фев 2023 21:19ч.

    Това е ранга, който янките дават и на България - последна дупка на кавала. За сплашване могат да пратят и портиера на някаква си там администрация. Важно е да подложим бананова кора на РОСАТОМ, а че ние ще трябва да останем без енергетика, е просто бонус в разрушаването на Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    13 Фев 2023 20:01ч.

    като сте много загрижени върнете в българия цветанов и божков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент се среща с ръководител на офис

    13 Фев 2023 20:19ч.

    Обратна субординация, по-висшите се подчиняват на по-нисшите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    13 Фев 2023 20:54ч.

    Щях да напиша, че всякакви граници вече са преминати, но си дадох сметка, че границите всъщност са били преминати още когато са установени дипломатически отношения с тези..... нямам думи за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалка картинка

    13 Фев 2023 20:58ч.

    Народе, народе???? В крайна сметка ти ще ядеш хурката! Така е и редно: мълчиш, гласуваш за статуквото.. мислиш, че ще те подмине, скатан зад дувара. Nicht!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    13 Фев 2023 21:05ч.

    ПОЗОР!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    13 Фев 2023 21:14ч.

    "Животът е борба, за да останеш човек - с достойнство, чест, гордост" - Че Гевара. Дали има нещо такова при Радев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    13 Фев 2023 21:21ч.

    Самоуважението не е достижимо за Двуликия Янус, а и не само за него. Явно не разбират, че унижават не само себе си, но и държавата ни. Преклонената глава сабята не я сече. Сервилни, жалки човечета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унижение без реален резултат

    13 Фев 2023 21:25ч.

    инак си е чесане на политлибидото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извиха му публично ръцете...

    13 Фев 2023 21:26ч.

    ...Жалка колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    13 Фев 2023 21:43ч.

    Global Research: „Америка след края на Втората световна война е убила над 20 милиона души в 37 страни. И броят на жертвите на престъпната политика на САЩ днес е сравним с жертвите на режима на Хитлер...”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Фев 2023 22:18ч.

    Ей затова БОКО беше класи над зеления чорап, омагьосваше всички и после правеше каквото трябва, а зеления чорап изпълнява всичко, което му наредят... кръгла нула!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кхеро вдигна урутката: ние идваме! Отсреща гласът: йес сър!

    13 Фев 2023 22:33ч.

    Жалка картинка, срамна и за двете страни. Ние в България сме първите и единствени европейци, срещу които САЩ си позволяват да налагат санкции по "щастливият" им закон Магнитски! Срам и позор, че се допуска подобна разправа с България! ............ Джим О`Браян заяви: "Санкционирането на петимата български граждани води към едно нещо - корупцията. Откраднати са милиони евро от българския народ и това засяга интегритета на българската правораздавателна система. С днешното действие ние подпомагаме реформата на правораздавателната система". ................ 1. Какво му пука на мистър ОБраян за интегритета на БГ правораздавателна система? 2. Какво му пука какви милиони са откраднати от българския народ? Този български народ е на държавата България, а не е на държавата САЩ! 3. И да са откраднати милиони, това са наши български милиони, не са откраднати от САЩ. 4. Петимата български граждани са си наши български граждани, слава Богу не са граждани на САЩ, за да си позволява мистър ОБраян да иска каквито и да било мерки срещу тях! Откъде-накъде бе? 5. Българските граждани в списъка Магнитски НЕ СА НАНЕСЛИ никакви щети на САЩ, нито на Великобритания! Тогава защо си позволяват да се разпореждат какво да правим в собствената си държава?! Откъде-накъде? ............. Как не спряха да искат, да искат, да искат от нас най-бързо изчезващата нация в света (ООН данни). Жалка картина на унизително тропане с крак, от съюзници ли?! Ай сиктир бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян пирува

    13 Фев 2023 22:55ч.

    Балдуин: Срам, позор за теб царице млада, срам, позор, за целия народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврокоопдинатор и евромеханизатор

    13 Фев 2023 23:04ч.

    Абе къв координатор ние да не сме остров тамбукту,та да ни координира ,контролира и санкционира. Все едно да ми млезе м къщата и земята и да ме координира с жената и балдъзата и родата. Егати робската психика, преди съветските съветници сега американските координатори. А преди сто години турските координатори и организатори на всички наши победи и успехи. Е това народ ли е или мърша ? А ? А днес пък и отгоре и еврокоординаторите и те ни организират и координират. А е най добре всичките да идат на майната си и на татко си ! Иначе сме роби ,стадо което някой го организира, координира, контролира,селекционира и санкционира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По делата им ще ги познаете...

    13 Фев 2023 23:26ч.

    Радев явно не осъзнава заемания от него пост - президент на държава с хилядолетна история и огромно цивилизационно значение. Явно той се изживява като "натовски генерал", но в действителност така поведението му е като на обикновен ефрейтор - слуша и изпълнява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РАДЕЕЕФ! ЩО ЗА ПОЗОР И СЛУГИНАЖ???

    13 Фев 2023 23:53ч.

    Орбан би го изгонил тоя. Най-позорно! Освееен, ако не си по-подмолен и от хамриканците? Тогава - респект, ама ... внимавай кви ги вършиш, щото втори простокиро няма да ти простим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече ни управляват със списъци

    14 Фев 2023 0:17ч.

    Пълна немощ и безсилие! Като не могат да ни пречупят иначе, давай сега със списъци. В каквито и списъци да ни сложат, докато сме живи ще сме със Русия. От там нататък ни е все тая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за идиотска държава е САЩ?

    14 Фев 2023 0:20ч.

    Като не става тяхната, правят едни списъци и натискатдокато стане. Като свършат парите, пускат печатницата и готово. Абсолютни боклуци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    14 Фев 2023 1:19ч.

    О браян заявява.Човека може да си заявява каквото си иска.Нас ни интересуват доказателствата.Това за субординацията и нивата даже няма смисъл да се коментира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    14 Фев 2023 1:58ч.

    Както каза г-н Вацев, намирисва, много намирисва, на среща на помощник-шерифите с вожда на индианците. Честито на индианците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Признателност изразил

    14 Фев 2023 3:54ч.

    Тия на коя държава си п/Резидент, бе Стефчо Кириак-off нещастен?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Босилсковски

    14 Фев 2023 4:39ч.

    Позор! Позор! Позор! Президент и вицепрезидент на уж суверенна държава, слушат инструкции, как да прилагат закон, който не е валиден в нашата страна. Това е противоконституционно!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    14 Фев 2023 6:06ч.

    Този координатор защо не отиде на среща с Путин в Москва, за да си налага санкциите? Тези са битер Съветския съюз. С тази разлика, че Съветския съюз ни качи в Космоса, а тези ни сринаха до неразвитите държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи