Румен Радев: Рано е да се каже дали ще има редовно правителство

Румен Радев: Рано е да се каже дали ще има редовно правителство

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Според президента Румен Радев още е рано да се прогнозира дали 50-ото Народно събрание ще успее да състави правителство.

Има още време, докато се дадат крайните оценки, заяви Радев пред журналисти в отговор на въпрос за съставянето на редовно правителство. Вчера приключиха консултациите при държавния глава с всички парламентарно представени партии. Предстои връчването на първия проучвателен мандат. 

На въпрос дали е оптимист за съставяне на правителство след провеждането на консултациите с парламентарно представените партии Радев каза, че може да отговори след реализацията или липсата на такава на първия мандат.

На въпрос кой ще бъде ръководител на българската делегация за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Радев каза, че предполага, че има решение на Министерския съвет. Има позиция, която е изработена в Министерския съвет, приета е от Министерския съвет и едва след това е сведена към мен, добави още президентът. На уточняващо питане дали е съгласен с тази позиция, той каза: Ще разберете.

По-рано днес държавният глава откри международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. 

Източници: БНТ, БТА

Коментари

Напиши коментар

Откажи