Румен Радев пристигна на официално посещение в Испания по покана на крал Фелипе VI

Румен Радев пристигна на официално посещение в Испания по покана на крал Фелипе VI

Президентът Румен Радев пристигна днес на официално посещение в Испания по покана на крал Фелипе VI, съобщава БТА.

Утре държавният глава ще има последователно срещи с премиера Педро Санчес и с председателката на долната камара на испанския парламент, Конгреса на депутатите, Меричел Батет. След това президентът ще се срещне с испанския крал Фелипе VI. 

По-късно Румен Радев ще открие съвместен бизнес форум България-Испания на тема "Инвестиционни и търговски възможности, които България предлага". Домакин на събитието ще бъде Конфедерацията на испанските предприемачески организации. В присъствието на президента ще бъде подписан меморандум за двустранно сътрудничество между Българската стартъп асоциация (БЕСКО) и Испанската асоциация на стартъпите.

В Испания е концентрирана третата по големина българска общност зад граница, след тези в САЩ и Германия. По данни на Министерството на включването, социалната сигурност и миграцията през 2021 г. в страната е имало 201 516 български граждани, от които към 1 март тази година 59 611 са включени в системата на социалното осигуряване. По неофициални данни българските граждани в Испания достигат 200-250 хиляди души. 

В петък Румен Радев първо ще посети Логистичния център за въоръжение и проучване (CLAEX) във военновъздушната база в Торехон де Ардос, близо до Мадрид. След инструктаж и представяне на изтребителя Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските военновъздушни сили, държавният глава ще има демонстративен полет на този боен самолет. 

Румен Радев ще награди с "Почетен знак на Президента на Република България" 14-о Крило от испанските ВВС - целият екипаж - пилоти, механици и други - който е бил в България и е бил част от аеротактическия отряд "Стрела", охраняващ българското въздушно пространство. От името на 14-о Крило наградата ще получи подполковник Хесус Саласар като командир на аеротактическия отряд "Стрела".

Държавният глава ще посети и Оперативния център на Южното командване на НАТО. Там ще има кратко представяне от генерал-лейтенант Фернандо де ла Крус Карабака. 

Последен етап от визитата е централата на футболния клуб Реал Мадрид на стадион "Сантяго Бернабеу" в испанската столица. Румен Радев ще има среща с Флорентино Перес, президента на Реал Мадрид - отбора с най-много титли в историята на Шампионската лига.

 

 

Коментари

  • Fkgduh

    22 Май 2022 22:17ч.

    generic ampicillin 500mg - <a href="https://ampicillinc.store/">purchase ampicillin pill</a> tadalafil 10mg price

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ddnomb

    08 Юни 2022 22:30ч.

    buy lisinopril 10mg pills - <a href="https://metoprololpx.com/">oral lopressor</a> tenormin online buy

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nmhnde

    21 Юни 2022 9:13ч.

    buy sildenafil pills - <a href="https://rsildenafilr.com/">viagra mail order usa</a> tadalafil 20mg brand

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Troyts

    09 Юли 2022 13:35ч.

    metronidazole 400mg canada - <a href="https://metronidazoled.com/">order metronidazole 400mg</a> cephalexin 500mg canada

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tmyvpy

    15 Юли 2022 10:04ч.

    oral gabapentin 600mg - <a href="https://dgabapentin.com/">buy gabapentin 600mg online cheap</a> stromectol over the counter

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vfprst

    19 Юли 2022 8:35ч.

    prilosec us <a href="https://omeprazolef.com/">cheap omeprazole 20mg</a> medrol 4 mg tablets

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Oyrhcx

    02 Sep 2022 16:52ч.

    academic writers online <a href="https://oneedbestp.com/">hims ed pills</a> tadalafil medication

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи