Румен Радев: Папа Франциск пожела здраве, мир и благоденствие на България

Румен Радев: Папа Франциск пожела здраве, мир и благоденствие на България

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На аудиенцията ни с папа Франциск той пожела здраве, мир и благоденствие на България и българския народ. Папа Франциск пожела и повече деца на България, които да получават достойно образование, обвързано с възпитание, така че българските деца да растат с уважение и познаване на българската история, литература, език и култура. Пожела ни нашите млади хора да бъдат по-силно „вкоренени“ в България и знанията, които получават, да бъдат насочени към бъдещето и българският народ да успява.

 

Папа Франциск призова да се грижим повече за нашите възрастни хора и да държим жива връзката между поколенията, за да има приемственост между тях и да опазваме българските традиции и национален дух.

 

Най-голямото предизвикателство пред човечеството в момента е да се спрат кръвопролитните войни в Украйна и в Ивицата Газа и избиването на хиляди невинни хора. С папа Франциск споделяме обща позиция, че е необходимо осъзнаване, много разум и усилията на цялата международна общност, за да се търсят пътища към мира, основани на международното право.

 

 

 

Коментари

  • Рашидов прокара пътя

    23 Май 2024 16:15ч.

    Дълго време се колебаха дали България принадлежи към европейската траншея - Австрия, Унгария, Сърбия. И накрая от немай къде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев: Папа Франциск пожела здраве, мир и благоденствие на България

    23 Май 2024 19:56ч.

    Президентът ни православен християнин ли е или католик-икуменист? Посещението при папата еретик като при какъв е - при държавен глава или при духовен водач? Защо Резиденът не посещава Далай Лама, след като огромно количество от българските женици се вълнуват от кога и източни духовни практики?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    24 Май 2024 7:14ч.

    ТОЙ Е СЕЛЯНИН И ПОДЛЕЦ И ПРЕДАТЕЛ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    23 Май 2024 16:16ч.

    Ние от простолюдието нямаме комплекс към католическият "владика". Нямаме и към този дето иска да става" папа" на православието. Нямаме и към този дето иска да става Български патриарх, нечестиво. Но псевдо-елитът ни има. Към Златният телец. Та, докога ще ги траем, всите 4 +1 власти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнам

    23 Май 2024 16:20ч.

    Не ми харесват тия работи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    23 Май 2024 16:40ч.

    Все пак две неща от репортажа за опапване на Радев ми харесаха. Първото бе Десислава. Безспорно е, че тоалетите в тъмни тонове я разкрасяват. Те хармонират с печалния й лик и изострят красоттата на тъжните й очи. А те спомнят за Делебяновия стих: "А все по-страшно пада нощ над нас, / утеха сетна твойта немощ чака, / а в свойта вяра сам не вярвам аз. / И ти отпущаш пламнала ръка / и тръгваш, поглед в тъмнината впила, / изгубила дори за сълзи сила. — / Аз искам да те помня все така…" / Второто нещо, което ми се понрави, бе разказа на Радев за подаръка, който е получил от Папа Римски. Разбрахме, че и двамата са конфуцианци. Вероятно заради това Румен е бил дарен с невероятна литография от 21-ви век, показваща връзката между поколенията. Радев разказа, че на нея е изобразен възрастен човек. Той е застанал на балкона си и оттам изхвърля торба с логото на Била. В нея е сложен единият му бъбрек. Бъбрекът ще бъде прибран от млад човек - телефонен измамник. Той коварно е излъгал стареца. Първо му е обяснил как сам, в домашни условия и само чрез кухнненски нож, да извади единия си бъбрек. После да го постави в торба с лед и да го изхвъри през балкона. Бъбрекът ще е потребен на изпадналата му в беда внучка. Тя живее в Лондон и й предстои спешна операция за уголемяване на бюста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирослав

    23 Май 2024 17:07ч.

    Сбирка на двама лицемери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преливане от пусто в празно.

    23 Май 2024 17:11ч.

    Поредната екскурзия за държавна сметка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един щастлиф

    23 Май 2024 17:12ч.

    Абе оти Радев и Радевица не отнесоа на старецо едно големо яйце като плевнелиев и да си има човеко две та да се знае!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неБял европеец

    23 Май 2024 18:02ч.

    Що не му подари портрет на Али Акджа с автограф? Официално извинение за съсипания живот на Сергей Антонов кога? Наказани кога? Радев да иде заедно с къдравата си гувернантка на Преображенския манастир да видят хубаво стенописите, там е написано и показано много добре какво се случва с предателите. Предателите на вярата, предателите членуващи в рицарски англикански католически ордени, предателите служещи на чужди държави и работещи срещу народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи