Румен Радев: Кабинетът да разсее всички съмнения, че може да вдигне ветото над РСМ

Румен Радев: Кабинетът да разсее всички съмнения, че може да вдигне ветото над РСМ

Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за РС Македония. Това заяви президентът Румен Радев, като припомни, че идната седмица премиерът Кирил Петков заминава за Брюксел.

И Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно каква позиция ще отстоява премиерът. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия, категоричен е Радев.

Следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система и убиват надеждата на българите, заяви президентът Румен Радев по повод на гласуването вчера на оставката на парламентарния председател Никола Минчев.

Едни срещу други застанаха ПП, БСП, ДБ и част от ИТН, а от друга - поискалите оставката депутати от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", част от ИТН и ДПС.

Парламентът не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се канят да договарят да връщат стария корупционен модел. И двете страни убиват доверието и надеждите на българите, подчерта още Румен Радев. 

Хората очакват бързи решения, животът поскъпва, предупреди държавният глава. 

Според него правителството носи пълната отговорност, докато Народното събрание не реши друго. 

Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за РС Македония, каза още Румен Радев и припомни, че идната седмица премиерът Кирил Петков заминава за Брюксел. 

И Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно каква позиция ще отстоява премиерът. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия, заключи Радев.

Хората очакват бързи решения, подчерта президентът.

Радев коментира и темата за ветото по еврочленството на Северна Македония. Вчера дойде и новината, че от Френското председателство на ЕС ще дойде предложение то да бъде свалено.

 

Коментари

  • Румен Радев токущо: „….едните пазаруват депутати в парламента…“!

    17 Юни 2022 12:42ч.

    Цената на продажник от снощи е € 3 000 000. (информацията е сигурна) Днес е напазаруван този кретен, депутат от ИТН, бивш участник в Биг брадър, разбира се, който обаче излезе много по-гявол от предните 5 юди, които взеха по един милион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    17 Юни 2022 13:05ч.

    Това обаче предполагам са предложените суми , а не дадените. Най-вероятно тарикатите ще си останат с някакви авансови суми. Ама де да ги знам, не съм участвал в такива неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три милиона евро

    17 Юни 2022 13:16ч.

    Трябва да се лъже с мярка. Иначе ставаш смешен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е вярно, че сумата за напускане на ИТН е 3 млн. евро! Погледнете индексите на парламентарната борса! Днес в 10 часа индексът "Дай бабо огънче" за излизане от ИТН бе 5.8. Най-високо се е котирало напускане на ГЕРБ с последващ трансфер в ПП - 19.

    17 Юни 2022 17:52ч.

    Лесно се пресмята, че Сименов не може да вземе повече от GхQ, където G е теглото на депутата в грамове, а Q е текущият борсов индекс. Излиза, че той би трябвало да вземе 5.8х78000=452400 Eвро. Сумата се изплаща на два равни транша, като първият от съображения за конспиративност се превежда на депутатската тъща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много сложно БЕЙ...!

    17 Юни 2022 12:46ч.

    Няма да ходи никъде, защото ще е арестуван и ще си седи в ареста. Ако иска може и да лежи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • консумиран ли е брака?

    17 Юни 2022 12:48ч.

    Поводът за ареста ще дойде днес с внасянето на френското предложение в НС от КП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чупката

    17 Юни 2022 12:46ч.

    Тоя се прави още на ни лук ял ни лук мирисал, но и неговото време ще дойде. Триморски паразит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гешев къде е?

    17 Юни 2022 12:48ч.

    Държавният глава публично заяви, че се "пазаруват" депутати. Едно е ние да се съмняваме в това, друго е да го каже президентът, който има оперативна информация за случващото се. Говорим за престъпление в особено големи размери и особено опасни обществени последици. Имаме ли прокуратура изобщо???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парламентът не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се канят да договарят да връщат стария корупционен модел.

    17 Юни 2022 13:04ч.

    Какво изказване само. Едните били корумпиращи и пазарували депутати, а другите се канели да стават корумпирани и да приемат дарения. А от другите нямате ли, господин магазинер? От онези, на които работата им е да са народни представители? Или тоя модел вече е излязъл от производство. И резервни части за него нямате. Изобщо имате ли нещо в дюкяна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има бе

    17 Юни 2022 13:06ч.

    От третия вид са третополовите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И триморците

    17 Юни 2022 13:07ч.

    Само срещи от третия вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    17 Юни 2022 13:10ч.

    "И Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно каква позиция ще отстоява премиерът. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия, заключи Радев."...........То това лукаво същество, има ли ясна позиция за нещо ? Само знае да увърта , и да се хили с отворена уста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво има в сърцето на Кирил Петков, или едно откровение на Радев

    17 Юни 2022 13:22ч.

    Кирил Петков нямаше партия за изборите, и си напазарува фантомни такива. Изпързаля част от електората на БСП, и буквално го купи. Свиленски е забравил думите си че "Проектът на Кирил Петков вече обикаля наши структури." Обикаля да си покаже лицето, или за нещо друго? Какво прави Петков сега? Нищо по-различно, при него идейните течения нямат значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • николов-

    17 Юни 2022 14:00ч.

    радев , ти ги докара тия измекяри. не се прави на луд!ти си виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    17 Юни 2022 14:19ч.

    пРезидентът ръси речи, а в сърцето му е само НАТО, финикийски знаци и юздите на генералшата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко география

    17 Юни 2022 15:42ч.

    Географската територия Македония се разпростира в три държави. В Гърция е с територия 50%,в Северна Македония с територия 30% и в България 20%. Гръцките македонци на македонски ли говорят,а?Освен това в Северна Македония от населението 40% са албанци,още 30% от други народности,а при преброяването ...българите били ..100 хил. Пита се в задачата,колко са сърбо/македонците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А тази географска справка за

    17 Юни 2022 15:45ч.

    територията на Македония на три държави,не е ли известна на нашите политици и историци?Изглежда пак сме заспали и пропуснали освен историческите истини,та и географските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Удобно

    17 Юни 2022 16:28ч.

    Са пропуснати повечето неща, които Радев каза. За да ни убедите, че деструктивната политика на нелепата партия на Мумията е в интерес на България. Заедно с прогнилия от корупция Герб и чуждопоклонника патриот Копейкин с ДПС в добавка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "чуждопоклонника патриот Копейкин"

    18 Юни 2022 5:23ч.

    Чий поклонник е Костадинов, моля?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Юни 2022 16:38ч.

    Тоя СИНЕРГЕТИК НА САЩ - кръстник на изменниците Кирчо/Кокорчо доста оглушително мълчеше за ветото последните дни ! А иначе е голяма черна станция бълваща общи приказки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изцепките на ПППП ще ни бъдат обица на ухото

    18 Юни 2022 5:35ч.

    защото всички се впечатляваме от блестящи c.v.-та. Учил тук, учил там... все капацитети. А какво е научил? Да работи в екип, да се усмихва и да благодари по 3 пъти в едно изречение. И да усеща от къде подухва вятъра... По 23 000 (?) български абитуриенти тръгват годишно за ЕС. На мозъчни промивки, наречени "образование в добър университет"... с частично индоктринизиране. ОО-ооооо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нима не е ясно,

    17 Юни 2022 17:13ч.

    че този кабинет и този премиер не са в състояние да разсеят съмненията по повод на ветото. Не са! А защо - това го знае най-добре президентът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гостите на Велизар Енчев

    18 Юни 2022 5:47ч.

    в "Актуално от Деня" от 16 юни https://www.youtube.com/watch?v=Y122QC8IqUM разказват за последната изява на любимата ни херо-иня, преди отпътуването и, с куфарите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изборен кодекс

    17 Юни 2022 18:21ч.

    Защо е допустимо след като е избран народен представител от една партия да я напуска и става независим? Той е влезнал в НС като зависим и благодарение на съответната партия, редно е когато не е съгласен с политиката да напусне НС и партията едновременно. По този начин се осъществява измама на вота на избирателите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В същото време сайта BIG5 извади новината, че трима депутати от БСП ще подкрепят опозицията за свалянето на правителството.

    17 Юни 2022 18:21ч.

    Трима депутати от БСП са коментирали, че са готови да подкрепят опозицията следващата седмица, когато ще се гласува вот на недоверие към правителството. Те са крайно разочаровани от Корнелия Нинова и от лъжите й за българското оръжие, което се изпраща в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Симеонов

    17 Юни 2022 18:27ч.

    Апропо, АФЕРА да попита: вярно ли е, че днес напусналия ИТН предател Кирил Симеонов има борчове, много борчове от комар?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    18 Юни 2022 0:57ч.

    Триморецо жаркий ! Къде ти е юмручето? Вместо да питаш, бъди мъж и тресни по масата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи