Румен Радев: Инициативата „Три морета“ се утвърждава като фактор за развитие на свързаността в целия регион на Източна Европа

Румен Радев: Инициативата „Три морета“ се утвърждава като фактор за развитие на свързаността в целия регион на Източна Европа

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Инициативата „Три морета“ се утвърждава като фактор за развитие на свързаността в целия регион на Централна и Източна Европа и има ключово значение за насърчаване на икономическия обмен, инвестициите и повишаване на сигурността в доставките на енергийни ресурси. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция с Беата Дашинска-Музичка, посланик - специален представител на президента на Република Полша за Инициативата „Три морета“. Полша ще бъде домакин на следващата среща на върха в рамките на инициативата, която ще се проведе през 2025 година. 

Държавният глава открои доброто партньорство на страната ни с Инвестиционния фонд на „Три морета“. Инвестициите на фонда в България са сред най-мащабните в рамките на инициативата с общо инвестирана сума около 200 милиона евро в секторите транспорт и енергетика, като привлеченият капитал е около 10 пъти повече от инвестираната до момента от страната ни сума. 

По време на срещата Беата Музичка открои идеите за разширяване на диалога на „Три морета“ със стратегическите партньори на инициативата, укрепване на партньорството с финансови институции, както и за разширяване на тематичния обхват на инициативата с нова тема - насърчаване на туристическия и културен обмен в Източна Европа като реален фактор за сближаване на страните от нашия регион.  

 

 

Коментари

  • BGB

    27 Юни 2024 16:31ч.

    Срам и позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Leto

    27 Юни 2024 16:43ч.

    Радев е страшно прост човек, да не говорим пък като президент на какво прилича! Зорлем инсталиран тъпанар, който папагалства, каквото му кажат от всички страни. Нито собствена позиция, нито кураж, нито поне ораторски умения. А маса народ очаква някакво обединение около него. Пълна трагедия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Юни 2024 17:05ч.

    След време ще има и четвърто море около нас !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    27 Юни 2024 16:35ч.

    Зеленият чорап пак се изказа нещо за Трите морета, подшушнато му от царот. Да живее републиката :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    27 Юни 2024 16:40ч.

    аз съм категорично против този проект това е пътят на ам танкове от балтийско до бяло море

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 16:48 ч. - каквито гробища те гонят

    27 Юни 2024 16:54ч.

    Да те стигнат пишещият в 16:48 ч. индивид българомразец ////

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало ,,16:48,,

    27 Юни 2024 18:02ч.

    Явно декларираш в колко часа си заработил центове те си.. Така са ,,глобалните тролчета,,- отчетност,хахаха..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай стига с тези Три морета бе, президенте!

    27 Юни 2024 16:59ч.

    Това е военен проект! И слепите вече го видяха! ЦЕЛТА Е ЕДНОВРЕМЕНЕН ПЪЛНОМАЩАБЕН УДАР ПО РУСИЯ от много държави едновременно. Каква свързаност, какви 5 лева за този проект на САЩ - които си съчиниха закони за СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ - ЕНЕРГИЙНА за Югоизточна Европа да пипнат, и ЧЕРНО МОРЕ да им стане тяхно натоамериканско отдалечено на 10 000 км от държавните им граници! ... Нахалници........ Като държавен глава е редно РУМЕН РАДЕВ ДА ПУСНЕ ПОНЕ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ за българския народ. Като не може за проекта Евро да отложим с 10 години, тогава да правим референдум за проекта на САЩ - Три морета, какво ще каже президента, ще откаже отново ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Със сигурност Румен Радев няма да изневери на САЩ

    27 Юни 2024 18:04ч.

    Затова, въпреки че по Конституция има право да инициира референдум, както за лева, така и за нАТО и за еС, а също и за този антибългарски полско-англо-американски проект "Три морета", Радев ще мълчи като горд триморски пингвин на инициативата "Три морета" и ще продължи да се пързаля заедно с България към пропаста на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО предвижда 600 самолета и 1500 ракети да ударят Русия! Защо бе?

    27 Юни 2024 17:02ч.

    https://pogled.info/svetoven/kak-i-koga-shte-zapochne-tretata-svetovna-voina-planat-na-nato-predvizhda-nad-600-samoleta-i-1500-raketi-da-udaryat-rusiya.170714

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    27 Юни 2024 17:11ч.

    "Триморието" има значение за насърчаване на икономическия обмен, инвестициите и повишаване на сигурността в доставките на енергийни ресурси. - А има ли някой, който да не знае за какво и за кого ще има "значение" това триморие, кого ще обслужва с тези пътища на цялата западна граница на Русия?Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Триморието – полският проект за Централна и Източна Европа

    27 Юни 2024 17:27ч.

    „Триморието“ или „Междуморието“ е стара полска идея, измислена от полския диктатор Йозеф Пилсудски (1867-1935) след Първата световна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невежеството НЕ е сила!

    27 Юни 2024 17:39ч.

    Вземи прочети малко за Триморието и не се излагай така! Първо кирчовците, после триморието, този човек се излага тотално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полско-британско-американската инициатива "Три морета"

    27 Юни 2024 17:57ч.

    Отваря вратите на войната и ада за Източна Европа. Радев отново действа като верен агент на Сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миловидна

    27 Юни 2024 18:09ч.

    Браво Радев.Искаха да се скрият зад теб,и после като ни запукат,да кажат че видите ли и Президента беше на срещата.Да си поделят вината с теб.Подготвят ни за война нашите военолюбци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно си глуповата, повечко..

    27 Юни 2024 18:46ч.

    Кой да се крие ? Нали той се репчеше ,че иска да отиде ама нямало да го допуснат? Те не искат да отстояват това, което ,,пентагонския отличник ,, вече подписа- първа линия на фронта. Кой иска да поеме тая отговорност? Айде, бе, ,,Триморецо , що сега БЯГАШ? Щото не си Орбан! Щото те вкараха като ,,троянски кон,, в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • панчо виля

    27 Юни 2024 18:24ч.

    Поизхабената приумица на пан Пилсудски удобно се вписва в мини хегемонния мерак на днешна Полша. Какво лошо за Полша има в това тя да обвърже мекушавците от бившия соцлагер в един антируски кордон, особено след като за това има цялата поддръжка на запада? Подобно на носталгичните въздишки на Англия и Франция по отминало световно величие и Полша не е забравила времената когато е стигала до Москва. Само дето тази епоха е безвъзвратно отнесена и възможностите и съотношенията вече са съвсем различни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи