Румен Радев: Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността

Румен Радев: Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността, суверенитета и законността; да съхрани мира и гарантира сигурността на всеки български гражданин; да издигне образованието, науката и културата в истински приоритет; да поеме необратимо към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите. Това каза президентът Румен Радев в своето новогодишно обръщение. 

„В своята хилядолетна история народът ни е надмогвал всякакви изпитания, винаги е намирал пътя към свободата и напредъка, оставил е ярък отпечатък в културното развитие на Европа и пример за просветена държавност. Заедно имаме силите да се справим и с днешните предизвикателства, да сме по-амбициозни, да мечтаем по-смело, да постигаме повече“, каза държавният глава. 

По думите му заедно с целия свят, ние българите, си пожелаваме новата година да е мирна и по-благополучна от тази, която изпращаме – разломна и разпъната между съзиданието и тревогата, че стрелките на историята се връщат назад. „Година на ожесточаващи се военни конфликти, обезценяване на човешкия живот, на кризи и икономическа несигурност, засегнала всеки български дом, на безпрецедентен срив на доверието в държавността“, каза президентът. 

„Затова не трябва да забравяме, че благоденствието на една нация се измерва най-вече с нейните морални устои, просветеност и кураж, без които е невъзможно и материалното благополучие. Възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи и историческата памет. Не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие, с корупция и безнаказаност, с цензура и апатия, с разграждане на националния суверенитет и отказ от достойнство“, посочи още Румен Радев в обръщението си. 

По думите на президента, сгрявани от топлината на домашния уют и обичта на близките, в светлите коледни и новогодишни празници си припомняме, че невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. „Нашият народ винаги е следвал верния път – този на човечността, съпричастността и взаимното уважение. Докато пълним чашите, нека не забравяме онези, които разчитат на нашата подкрепа. Да отдадем дължимото и на дежурните екипи, които посрещат празника на работното си място и на своя пост“, каза държавният глава. 

„Макар и различни по възраст, поприще и убеждения, където и по света да се намираме, винаги ще ни свързва невидимата нишка на българския дух, националните ни празници и традиции, родният трибагреник – символ на нашето единение и суверенитет и надеждата за просперираща и достойна България.  

Нашите корени, нашият дом и нашата отговорност остават тук. Под блясъка на празничните фойерверки нека си пожелаем да направим така, че децата на България да не търсят щастието някъде далеч, а да го откриват в Родината, която да гарантира правата им и да им отваря възможности да разгърнат таланта си. Да бъдем достойни за България, в която следващите поколения ще могат да живеят пълноценно и спокойно“, каза още Румен Радев.

Държавният глава отправи пожелание новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом.

 

 

 

 

Коментари

  • Спиноза

    01 Яну 2024 0:18ч.

    Кухи шаблонни фрази, който му пише речите е бездарник! Като и целият ни политически и икономически"елит". Безнадеждно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • памет-помнете

    01 Яну 2024 9:07ч.

    Захари Стоянов--До мащабно въстание революция не се стигна заради подлоста и предателството на СЕЛЯНИТЕ радев СЕЛЯНИТЕ. Твоят вдигнат юмрук се превърна в един голям с----н пръст. За какво лидерство ми говориш, Ти който излъга Българският народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    01 Яну 2024 9:44ч.

    Абсолютно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Яну 2024 12:55ч.

    Нали слушахте обръщението на вашия Путин, за какво ви е това на Мунчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Яну 2024 15:00ч.

    Веднага изключих телевизора и си пуснах " Die fahne hoch ....." незабравимия химн на свободата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    01 Яну 2024 18:10ч.

    Изключих телевизора когато дойде време босът на копринките да ни чете морал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    01 Яну 2024 0:21ч.

    Да живее България! Нека всички да си пожелаем изгонване на убиеца - американския посланик, обявяване на сащ за стратегически враг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар:

    01 Яну 2024 9:23ч.

    Нищо не осъзнават. 31 Дек 2023 20:22ч. "Представете си – ако можете, че нямате съвест, никаква съвест, никакви чувства на вина или разкаяние, без значение какво правите, никаква ограничаваща загриженост за благополучието на непознати, приятели или дори членове на семейството. Представете си, че не се борите със срама – нито веднъж през живота си, без значение какъв егоистичен, мързелив, вреден или безнравствен акт сте извършили. И си представете, че понятието „отговорност“ ви е неизвестно освен като бреме, което другите като че ли приемат безусловно, като наивни глупаци. Сега добавете към тази странна фантазия способността да скривате от другите, че психологическият ви строеж е радикално различен от техния. Тъй като всеки просто приема, че съвестта е универсална сред човешките същества, прикриването на факта, че не притежавате съвест, не изисква почти никакви усилия. Вие не сте спънати в желанията си от вина или срам, а другите никога не ви конфронтират с вашата студенокръвност. Ледената вода във вените ви е толкова странна, толкова изцяло чужда на техния личен опит, че те рядко предполагат каква е природата ви. С други думи, вие сте напълно свободни от вътрешни ограничения, а невъзпрепятстваната ви свобода да правите само това, което ви харесва, без никакви угризения на съвестта, е удобно невидима за света." - д-р Марта Стаут "Социопатът около теб. Безскрупулните срещу всички нас"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    01 Яну 2024 0:32ч.

    Видяхме ти синергетиката с пиндостанското правителство. От държавата не остана нищо. Аре сега кротувай доволен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Яну 2024 0:44ч.

    На многая лета рода Български!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахахах

    01 Яну 2024 1:03ч.

    Единение с кого ? С Киро и отпадъците ДБ, с Тиквата , с дебелия еничарин , с кого ? Или с малоумния им електорат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    01 Яну 2024 5:08ч.

    Единение между хората, обикновенните хора... това е идеята приятелю. Тогава Хатянина от козяк ще е безсилен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    01 Яну 2024 1:06ч.

    Държавността я укрепихме 1941 - 1944

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Територията България най-напред трябва отново да е държава

    01 Яну 2024 1:11ч.

    Всичко друго няма смисъл докато е територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Територията България най-напред трябва отново да е държава 01 Яну 2024 1:11ч.

    01 Яну 2024 9:24ч.

    Хахахахаха, територията вече е разпределена. Като украинската!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    01 Яну 2024 1:14ч.

    Много е слаб радев, съжалявам. Слаб и страхлив, и с много лоша преценка. Той покани злото у нас. Дудне за европейската демокрация. съжалявам, фейк си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ????

    01 Яну 2024 1:20ч.

    Ами трябваше да изберем мазния професор Гирджиклийски ли , какъв беше, че си доволен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ????

    01 Яну 2024 1:42ч.

    и кой не е боклук и слабак ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    01 Яну 2024 2:21ч.

    Зеленясалото воденично колело се въртеше бавно и монотонно. Вътре кречеталото чаткаше и редеше новогодишно приветствие. Особено впечатли на 4.09 от началото. Тогава кречеталото изрече "Да ни е честита Новата 2024" и театрално, според американския канон за сценична реч, вдигна разтворени ръчички. Това е типичен жест, който според учебниците трябва да демонстрира откритост и искреност. Демек истината ви казвам, говеда такива, нямам никакви задни помисли, макар да сте ми изключително неприятни и да ми иска ви напсувам на майка. Апропо, бай Тошо редеше новогодишните си приветствия седнал, без да си помага с ръце. После модата се промени. Започнаха да говорят прави и да лъжат на поразия, често помагайки си с добре репетирани, отработени мануални жестове. Чудя се от какво ли положение ораторът лъже най-убедително? Дали стоешком, дали седнал, дали клекнал или пък легнал. Ще ми се да видя новогодишно привествие, в което ораторът е в олюляно положение. Лагнал е в хамак, като като десният му крак задължително е върху стънатия в коляното ляв такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Яну 2024 3:03ч.

    За много години! Да е честита 2024-та! Прочее, Радев ни я докара, както и предните няколко години. Така че, естествено, че той е виновен за сичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    01 Яну 2024 3:27ч.

    Радев им го набива с 200, но проблемът е, че той ги доведе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    01 Яну 2024 5:12ч.

    Не ги доведе той, имам съмнения че го изиграха по анадолски... Учиндолския първи показа и похвали тъпото преди доста години......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Имаме нужда от единение"

    01 Яну 2024 5:00ч.

    Господин президент, за Вас не знаем, но над 70 % от българите нямаме нужда от единение с пъпъйци, дъбъйци, шишовци, боковци, америки-за-българовци, ООфци, сапунджита и прочее гейфашета майкопродавци. Противопоказано ни е направо подобно "единение". Хигиената преди всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    01 Яну 2024 7:26ч.

    През 2024 година пожелавам на повечето доволни свине в България да се превърнат в недоволни хора, а на недоволните хора много здраве, вяра и енергия за борбата с еничари, посолства и всякакви други "приятели" на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да е честита новата лъйниня на зеленее тшораб

    01 Яну 2024 7:58ч.

    И на неговата воено полевая женщина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    01 Яну 2024 9:10ч.

    Един достоен офицер трябва да служи преди всичко на страната и народа си, а не на американския империализъм или за интересите на един обратнорезбов и русофобски настроен атлантически алианс. Пожелавам на президента Радев да бъде такъв, а не да върти втръснали на всички едни и същи компрометирани клишета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    01 Яну 2024 9:11ч.

    Майната им на политиците и на тяхната безбъдещна Европа. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ НАС! Горе главата, и умната в тези подли времена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    01 Яну 2024 9:14ч.

    Честита Нова Година, за много години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    01 Яну 2024 9:29ч.

    Настроение, госода и дами! Настроение! Идва нова година, с много изненади. https://cdn.idaprikol.ru/videos/2f1302e4edbe42c94a209dfd1eb9fe5406aa5b7f1a577cf465f8feed22655c86_1.mp4 https://cdn.idaprikol.ru/videos/95d11cf49839c7df9faaa34a3f5b0d6b6bf00e896e38065dbe56bb3f0245b9d2_1.mp4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • антитрол

    01 Яну 2024 11:21ч.

    ...тъпензихабензибитен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Яну 2024 9:52ч.

    медиите в българия защо не предадоха изказването на радев пред оон пуснете го хората да го прочетат няколко пъти няма бъдеще в политиката с голямата пенсия на село ще си изкара живота мир по земята 2024 г

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    01 Яну 2024 9:56ч.

    За психарите от Дневник: Украинските войски в новогодишната нощ са нанесли удар в централните части на Донецк по хотел. В резултат на това има 4 загинали и 13 ранени. Това по повод самопризнанието на служител от Дневник : "Трябва да си много болен за да чакаш новогодишната нощ, за да тероризираш населението."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Яну 2024 10:20ч.

    Вашата България умря през 1989 г., бе другари. Сега сме 2024 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    01 Яну 2024 11:05ч.

    Няма наша , няма ваша България. Тя е една. Когато го разберете, ще е късно за вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕврокомисарЮ къде е благоденствието на свободна България, ъм?

    01 Яну 2024 12:24ч.

    Никакъв евроатлантически път НЕ ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ! За 33 години разбиха цветуща мощна индустриална държава. Няколко човека благоденстват с по няколко милиона и милиарда, чрез обществения ресурс на на няколко милиона човека. Лъжци и измамници. Разбиха здравеопазването, разбиха образованието, разбиха армията ни - продажни души антибългарски, на които платиха за да ИЗЛЪЖАТ народа си. Негодници. ХУБАВОТО НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТОИ, НО БЕЗ ЗАВИСИМИТЕ КУПЕНИ "ПОЛИТИЦИ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    01 Яну 2024 12:45ч.

    Ти си представителна извадка на тези, които не се вписват в съвременното консуматорско общество, ненужните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Яну 2024 12:57ч.

    Бегай в Матушката си. Там МРЗ е вече 381 лв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕврокомисарЮ и МужикУ искате да бъдете роби? Ам бъдете бе, но не пречете на Свободните!

    01 Яну 2024 16:35ч.

    В демократските и консуматорските общества няма ненужни - трябват им живи консуматорите! Ненужни има само в сатаниските ви глави глупави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев: Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността

    01 Яну 2024 10:34ч.

    С кого да се единявам бе, синергетико? Със САЩ,, масони, тамплиери, плъхове, тикви, прасета, мравояди, лъжци и вкякакви майцепродавци? Айде бягай в Тримориетао, демагог!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    01 Яну 2024 12:30ч.

    Чудесно, само дето пропусна да вдигне юмрука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубавото за България предстои, но без днешните зависими нак/д/упени политици!

    01 Яну 2024 12:39ч.

    Компрометираха евроатлантическия път на България, като разбиха всичко българско. Българският език се оцапва безпощадно! ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО враждебно за българите - над 100 частни болници в София, а болниците в малките градове из страната затварят за тормоз и страдание на народа; 30 000 мед.сестри нямаме, при 6-8 млрд.лв. за нзок, разстрел за лъжците. ОБРАЗОВАНИЕТО враждебно за българските деца - прави ге неграмотни, да развиват умения без знания, и вместо да обучават учиниците щели да обучават учителите, кой както иска да преподава, т.е. без единна национална учебна политика разстрел за лъжците. АРМИЯТА българска ликвидирана, другите държави от години имат военно обучение за всички за по няколко месеца, оборудват си войската, наште евроатлантици ни натиснаха да храним чужди навлеци, разстрел за лъжците. ИКОНОМИКАТА ни небългарска с икономически зони за сулю и пулю отвсякъде, ишлимарска поръчкова икономика: има поръчки - има работа, няма поръчки - няма работа. Колко чужди затвориха фабрики и съкратиха хиляди българи без работа. ............. НЕЕВРОПЕЙЦИ напълниха Европа, какъв евроатлантически път? Не. Благодарим. Хубавото предстои, но с истинските българи, без лъжа измама и неполезни ценности!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    01 Яну 2024 12:54ч.

    И от Копейкин и от Мунчо се отрекохте, но от др. Путин докато шава - никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не позна, ние сме байдънистите бе!

    01 Яну 2024 16:37ч.

    Е, спъва се човека по стълбите и се ръкува с духове, ама всичко е под контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    01 Яну 2024 12:54ч.

    Румен Радев: Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността Моите уважения към институцията, но единение с родолюбиви и почтени българи. А лидерите като СТРОИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    01 Яну 2024 13:00ч.

    Моите уважения към институцията, но единението трябва да бъде с родолюбивите и почтени българи. А лидерите да са като СТРОИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТПРЕДИ ГОДИНИ! Има такива и ще застанем зад тях. За много години на всички българи, които си обичат родината и ОСТАНАХА ТУК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността, суверенитета и законността"

    01 Яну 2024 14:40ч.

    Ха де! Първо необходимо условие за горната задача, поставена от президента Радев, е президентът Радев през месец ануари 2024 г. да обяви, че ОТТЕГЛЯ ДОВЕРИЕТО СИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, ЦИНИЧНО НАРЕЧЕНО "СГЛОБКА". Второто необходимо условие, е ДА ИЗЛЕЗЕ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО С ВИСОКО ВДИГНАТ ЮМРУК И ДА ПРИЗОВЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА МАФИЯТА ВЪВ ВЛАСТТА - "СГЛОБКАТА" НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО - И ДА ЗАСТАНЕ НАЧЕЛО НА ГРАЖДАНСКОТО НЕДОВОЛСТВО, ТАКА КАКТО ПОСТЪПИ ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 2020 г. (под диктовката на американското посолство за саботиране на завършването на българския газопровод "Балкански поток". Трето необходимо условие е ДА ПРИЗОВЕ КЪМ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, без коне (троянски) в машините за гласуване, доколкото по Изборния кодекс са включени като инструмент за манипулиране и фалшифициране на изборния вот. СМЕЕ ЛИ РАДЕВ ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА МАФИЯТА, НА КОЯТО Е ЗАЛОЖИЛО ПОСОЛСТВОТО НА САЩ?!? Или Радев е агент на САЩ за заблуда и манипулация на българския народ, че го е грижа за народа и че е готов да се бори за българския суверенитет, изззет от САЩ, нАТО и ЕС, и че е той като президент на България е готов да се бори за интересите на народа - номиналният суверен в Р. България????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въздушно-капков полуШутген

    01 Яну 2024 17:48ч.

    Това което скриха за този въздушно-капков Шенген е думичката -ВОЕНЕН- тоест военните самолети и кораби на НАТО иЕС ще могат да прелитат без специални разрешения през фронтовите държавици : Територия България и държавата Румъния ,иначе местното население по никакъв начин няма да усети новата придобивка, освен при ответен ракетен удар от страна на РФ по базите на нато на Територията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сиано

    01 Яну 2024 20:30ч.

    От свестен човек, загрижен за нацията, се превърна в обикновен корумпиран интересчия. Политическа мърша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    01 Яну 2024 20:34ч.

    Президентът който докара Киро Кретена и Кокоро на държавната софра.Аиде да не ми говори за единение.ако обича.Вдигна юмруче уж да поведе народа,но....излъга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    01 Яну 2024 20:57ч.

    Радев е най-голямото недоразумение в новата ни история. След Борисов разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • туй то!

    01 Яну 2024 23:13ч.

    Слушах го, гледах го, видях един самопровалил се преди здраво да се състоял политик, тъжно мърморещ за това, колко е хубаво да си здрав и богат, отколкото болен и беден. След като фукна да "обединява" чрез юмрука на Сорос и проби път в политиката на бабиканци и кирчовци, вече не ставаш за обединител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Яну 2024 22:05ч.

    Що бе, ти не доведе ли най-добрите или ти е малко? ... още искаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи