Румен Радев е разговарял по телефона с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид

Румен Радев е разговарял по телефона с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид

Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор с помощник държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид. Това съобщиха от прессекретариата на президента. 

Европейската перспектива на Република Северна Македония, партньорството между България и САЩ в сферата на отбраната, както и последиците от войната в Украйна за сигурността в Източна Европа, бяха във фокуса на разговора. 

И Румен Радев, и Карън Донфрид осъдиха и определиха като недопустим палежа на Българския културен център „Иван Михайлов“ в Битоля. 

По думите на държавния глава палежът на културния център на македонските българи в Битоля е извършен от хора, които се стремят да задържат Република Северна Македония в сянката на тоталитарното югославско минало и да възпрепятстват процеса на европейска интеграция. 

Румен Радев изрази очакването на България за своевременни действия от институциите в югозападната ни съседка, които да не допуснат и този акт на агресия срещу македонските българи да остане неразкрит и ненаказан.

 

Коментари

  • Споменатата по-горе глава на какво точно се явява глава,

    07 Юни 2022 9:33ч.

    за да обсъжда с третата секретарка на секретаря на Отвъдокеания "македонските българи", "ЕВРОПЕЙСКАТА перспектива" на нордическа македония и последиците за нас от войната [sic!] в Украйна. Продажници, синергитици, откровен слугинаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев е разговарял по телефона с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид

    07 Юни 2022 9:40ч.

    Ясно! Според политическия хербарий на САЩ нашият Президент се курира от зам.-министърка. Нивото е ниско, Дами и Господа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Липсва информация

    07 Юни 2022 10:35ч.

    дали е клекнал Радев за РСМ след поредното набиване на обръчи от САЩ. Ясно е, че се опитва да е президент на България, а не мекере на САЩ, но успява ли? Отхвърлил ли е американския натиск за вкарване на антибългарската държава РСМ в кошарата на ЕС, в която САЩ се разпорежда или си е замълчал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЮРМ не е точно държава, а окрайна на България

    07 Юни 2022 10:49ч.

    Всички прилики са случайни, да не си помислите нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЮРМ не е точно държава, а окрайна на България 07 Юни 2022 10:49ч.

    07 Юни 2022 11:06ч.

    Точно! Държавната идеология на БРЮМ е натибългаризма. Държавната история на БРЮМ е проста, ясна и къса, изчерпва се с - Ни не сме българи, а българите ги мразим, защото не сме българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи