Президентът за замесените в корупция: Съд, конфискация, връщане на пари

Президентът за замесените в корупция: Съд, конфискация, връщане на пари
"Вече ясно заявих, че „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония. Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи. И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”. Това заяви президентът Румен Радев в Асеновград, съобщава бТВ.

Снимка: АП, архив

 

Той коментира и изказването на турския посланик от събота. "Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно”, каза Румен Радев.

 

Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и това е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция, каза пред журналисти в Асеновград президентът Румен Радев. Той е там за празника на града. Румен Радев обаче посочи, че диалог с премиера има и даде пример с възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополия. Румен Радев обаче отбеляза, че това нямало да бъде цената на неговото мълчание, пише "Епицентър". 

 

"Истинският проблем на премиера е, че безконтролният начин на управление генерира огромна корупция и това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки, затова трябват две важни неща - въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление, с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци. Това е, което виждам като една необходимост да се извърши и затвор за прегрешилите, защото възстановяването на държавността минава през възмездието", каза пред медиите Румен Радев.

 

Държавният глава обаче допълни, че има важни теми, по които съгласието е наложително, и като пример посочи привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето.

 

Президентът на Германия е изпратил преди броени дни писмо до Румен Радев, в което изразява радостта си от факта, че България е на път да привлече стратегически световен производител на автомобил, съобщи още държавният глава в Асеновград. Радев добави, че това е положителен пример, в който президент и министър-председател са работили заедно за интересите на България.


Специално за завода на "Фолксваген" аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация, подчерта държавният глава. "Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация", каза президентът Радев.


Румен Радев прие строя на почетните роти на Четвърти артилерийски полк и поздрави асеновградчани с празника на града им.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • висок

  12 Май 2019 12:35ч.

  РРадев обнародва новите опорни точки "затвор за прегрешилите" и "възмездие"! Глейте ся как г-жа Лъжа, озверялото Ленче...... и вся красная сволоч ще ни надуят главите цяла седмица само с тези изрази!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • височината не е мярка за човека

  12 Май 2019 15:43ч.

  Бойко Борисов се обижда на твърдения, че е лъжец, клеветник и крадец и съди тези, които го "обиждат". Елена Йончева доказа, че е лъжец и клеветник и го осъди 5000 лева за клевета. Корнелия Нинова му казала, че е "крадец", защото произнесла репликата: "Крадеца вика - дръжте крадеца". Във втория случай Съдът отказа да се занимава с глупости. На никого обаче не прави впечатление, че Борисов не се "обижда" ако го наричат "убиец" и никого не съди за това. Аз не зная дали е такъв, но всичко, което съм прочел за него води в тая посока. От книгите на Григор Лилов зная, че Борисов е считан за отговорен за поне 6 убийства, свързани с дейността му като охранител и фирма "Ипон". По време на правителството на Сакскобурготски, в качеството си на главен секретар на МВР Борисов е отговорен за неразкрити поне 150 публични, зрелищни разстрели на знакови фигури от подземния свят. "Случайно" оцеляха от тази кланница само СИКаджиите: Маджо, Пашата, Маргините, Венци Стефанов и други. Заповедта за зрелищния разстрел (с гранатомет) на Чакъра е дадена от същия Бойко Борисов. "Тефтерчето на Златанов" погълна още 2 жертви: следовател застрелян в спор за паркомясто, експерт загинал в катастрофа в Кресненското дефиле. На края следовател загубил фамозното тефтерче. Вещественото доказателство било "откраднато" докато спрял на пътя колата си за да пикае. Случаят "Мишо Бирата" погълна още 3 трупа: Бирата, жена му и самия Ваньо Танов. Съвпадение или не, но това са фактите. Не съм чул Борисов да води дела срещу Григор Лилов. Той се възпалява от казани неща по негов адрес, но тука няма никаква реакция. Лилов освен в книгите си е говорим за тези неща много пъти по телевизията. Аз няма никакво основание да не вярвам на този човек. Не считам, че съм чел "художествени измислици".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • красная сволоч

  12 Май 2019 15:46ч.

  Най-правилно ще бъде на Цвъки, Тетка и всичката останала корумпирана сволоч да бъде даден по още един евтин апартамент, напук на г-жа Лъжа и озверялото Ленче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до: височината не е мярка за човека

  12 Май 2019 16:01ч.

  Напротив. Научно е доказано, че по-високите са по-глупави. Естествено е! Една мисъл трябва да мине през целия гръбнак по Гръбначния мозък за да стигне до Главния мозък. Особено ако се е зародила някъде в опашката, я стигне я не. Накрая от цялата работа остава само ..."красная сволоч".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До височината не е мярка за човека на 12.05.2019 в 15:43

  12 Май 2019 16:26ч.

  Поздравления за написаното!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до "големия"

  12 Май 2019 18:11ч.

  Човекът на 12.05.2019 в 16:01 си е казал мнението за "високите" и "големите". Не е дал само пример с Любо Ганев, за да не го обиди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тимерманс: "Ако не се борите с корупцията, няма да получавате европейски пари"

  12 Май 2019 19:39ч.

  Ама как да се борим, тогава няма да имаме правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • големия...съобщение

  12 Май 2019 19:53ч.

  Напускам този сайт поради отявлената му политическа обвързаност и налаганата цензура...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • брей

  12 Май 2019 19:54ч.

  ...до "висок" ...едно е ясно за теб, висок си колкото тревата! ...хайде със здраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • име

  12 Май 2019 20:46ч.

  решетки за слугите на решентиков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  12 Май 2019 23:57ч.

  Само така, но още по-твърдо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  13 Май 2019 8:47ч.

  До "До: височината не е мярка за човека". Естествено, че не е мярка, само кретен може да напише подобна глупост7 Да не би Дьо Гол, Хелмут Кол, Рейгън, Вазов, Ботев, Алеко, Раковски (за съжаление не знам колко са били високи други български Строители на България). Явно бая са надули надниците на гербаджийските тролчета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи