Румен Радев: Да пожелаем на новия български патриарх здраве, дълголетие и благополучни дни

Румен Радев: Да пожелаем на новия български патриарх здраве, дълголетие и благополучни дни

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

„Българската православна църква организира днешното събитие. Да пожелаем на новия български патриарх здраве, дълголетие и благополучни дни, начело на Българската патриаршия“.

Това каза президентът Румен Радев след избора на Даниил Видински за патриарх на България.

„Когато говорим за църквата, вярващите се нуждаят от единство и водачество към духовен възход“, добави държавният глава.

Българската православна църква избра четвъртия си духовен глава от възстановяването на патриаршията насам. Това е Видинският митрополит Даниил, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор.

Патриархът на България: Кой е Видинският митрополит Даниил?

Той е роден със светското име Атанас Трендафилов Николов на 2 март 1972 г. в Смолян
Видинският митрополит Даниил е роден със светското име Атанас Трендафилов Николов на 2 март 1972 г. в Смолян. През 1996 г. записва и учи Английска филология в СУ "Св. Климент Охридски", а на следващата година пренасочва образованието си в Богословския факултет при същия университет.

Източник: бТВ

 

 

Коментари

  • Ако ставаше с "пожелания"

    30 Юни 2024 15:15ч.

    И гробища неаше да копаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По Нова тв

    30 Юни 2024 15:37ч.

    Вече почнаха да сипят съмнения и зле прикрити укори към новия патриарх. Добър знак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    30 Юни 2024 16:06ч.

    Що ли не вярвам на ,,членове,, на масонски ложи, които вероятно не са очаквали, че Бог не може да бъде победен... Бог помогна на българщината в трудния момент и затова имаме достоен Патриарх на БПЦ. Приказките на Радев и,, тамплиерката ,, Йотова не ме интересуват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще видим

    30 Юни 2024 21:13ч.

    Преподава ли се Сциентология в Българските Училища? Сциентологът Марк де Турк в Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване в Пловдив, изнася лекция на тема " емоционалната тонова скала" , "Емоционална тонова склала" (The Emotional Tone Scale) е книга на създателя на Сциентологията Л. Р. Хъбард. "New Generation Family отново провежда лекции в училища, този път лектор беше Марк Де Турк." (Цитат от freeboss.bg). Основател и ръководител организация е Моник Де Клерк, съпруга на Марк де турк и Сциентоложка, та тия отново посещават български училища. На страницата на New Generation Family виждаме квалификация на Марияна от организацията "Лицензиран преподавател и обучител по Технология на обучението на Л.Рон Хъбард " тоест Сциентология. и така: https://freeboss.bg/%d1%82%d0%b8%d0%b9%d0%bd%d0%b5%d0%b9%d0%b4%d0%b6%d1%8a%d1%80%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b2-%d0%b5%d0%bc%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82/ ето тук: https://hca-bg.org/bg/about-us/ също тук: https://hca-bg.org/bg/about-us/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи