Румен Петков в Москва: Без Русия демократичен и силен Европейски съюз е невъзможен

Румен Петков в Москва: Без Русия демократичен и силен Европейски съюз е невъзможен

Европейският съюз се държи като колония на Съединените щати. А ние искаме силен Европейски съюз, който да защитава демокрацията, свободите и правата, икономическата и социална сигурност и безопасността на Европа. А всичко това, без Русия е невъзможно. Това заяви в Москва председателят на АБВ Румен Петков в рамките на Форума на поддръжниците за борба с със съвременните практики на неоколониализма „За свободата на нациите“. 

Петков отбеляза безпрецедентния днес натиск върху медиите, медийното затъмнение и удара по свободата на словото.

„Европа днес не отказва правота на позиции, а забранява позиции. Европа не вади аргументи за защита на позиции, а забранява позиции. Изцяло в услуга на определени виждания на нашите задокеански партньори. От всичко това всъщност губи европейската свобода, европейските права на гражданите“.

Румен Петков подчерта особената актуалност на политически практики, които са в пълен разрез с интереса на гражданите. 

„Колониални държави днес няма, но неоколониална политика в уродливи измерения – и в Африка, и в Европа, с пълна сила. Политиката на износ на демокрация в наши дни е с впечатляващ размах. Политиката на санкции – 63 години санкции срещу Куба, през хиляди санкции срещу Русия, до санкции срещу китайски компании, от които, в крайна сметка, губи Европа. Цветните революции, които се оказаха инструмент за разрушаване на общества и държави и в крайна сметка – за икономически грабеж“.

Няколко са основните инструменти на неоколониализма – удар върху медиите и свободата на словото, вмешателство в образователните програми и вулгарно пренаписване на историята на определени общества и държави, вулгарна намеса във вътрешните работи на отделни страни, каза в заключение Румен Петков 

Лидерът на АБВ Румен Петков, зам.-председателят на партията Владимир Маринов и Румен Петков, член на Гражданския съвет, са в Москва по покана на най-голямата руската парламентарно представена партия „Единна Русия“. В рамките на Форума на поддръжниците за борба с със съвременните практики на неоколониализма „За свободата на нациите“ те представят декларации в различни тематични панели.

 

 

 

Коментари

  • На никого не му трябва скапания ви европейски съюз, особено пък силен

    17 Фев 2024 9:42ч.

    Айде няма нужда. Веднъж европейския съюз вече се опита да ни избие всинца с отровните си "ваксини". Сегасе кани да ни организира да воюваме със освободителката си Русия. ЕС е престъпна организация, надминаваща по вредност НСДАП, SS и Гестапо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Фев 2024 18:37ч.

    Първанов явно е зает с имотите си, Костадинов с рушветите на съпартийците си, а Малинов с разрешението да напуска Чалгария !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смърт на Четвъртия Райх!

    17 Фев 2024 10:14ч.

    Еврогейския трябва да се превърне в съюз на отечествата, и без бюрократичната номенклатура, която не е нищо друго, освен американски назначенци за контрол чрез шапката. И какъв е тоя Европейски съюз без Русия? Гнездо на оси, непрекъснато провокиращи русофобия и измъчващи европейските народи заради кефа на чуждоконтинентален господар. Не сме васали, още по-малко роби. По-добре без съюз, отколкото с такъв съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оплаква се в Русия,

    17 Фев 2024 10:44ч.

    че му ограничавали свободата на словото в ЕС. Да внимава, че току-виж объркали превода, и някой разбрал, че се жалва от липса на свободни медии в Путенландия. Знаете вица за лудия, който в сталинските времена крещял на Червения площад: “Смърт на мустакатия диктатор!”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демосратични новини от Меката на фашизма

    17 Фев 2024 13:20ч.

    Нямаш си понятие от руските медии, гледай си по-добре тукашната ви фашистка цензура, която въведохте. Бъка от казионни медии с дискурс, директно директивиран от министерството на истината във Фашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добро понятие

    17 Фев 2024 14:23ч.

    имам от днешните руски медии, шматка. Лика-прилика са със съветските от началото на 80-те. За щастие най-качествените им журналисти се изнесоха овреме и сега правят качествени програми, които всеки може да следи в YouTube и други платформи. А ти, и за полезен идиот не можеш да се класират, защото дори руски не знаеш. Затова си си една обикновена шматка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СПРАВЕДЛИВИЯ..

    17 Фев 2024 11:41ч.

    Тоя тъп и пияница да ходи да лиже ГЪЗЪТ на митрофанката и на всички ватници прости крепостни селяни в мама си раша дето 85%кенефите са външни и всички жени са курви.. Руменчо да си остане там при (освободителите си) =И да вземе всички боклуци русофилистици и да си се преселят да живеят там с 11 долара $=заплата на месец да не карат мерцедес и бмв и да си джикат на москвич и лада. Ха ха.. ДА СИ събират рублички и да си купуват с тях тоалетна хартия и да си бършът руzzkките МИРИЗЛИВИ задници.. А да не. пращат децата си в ЛОНДОН ПАРИ. ИЛИ НЮ ЙОРК А ДА СИ СЕДЯТ ТАМ В МАССКВА И ДА СИ УЧАТ. КАК СЕ ПИЕ ВОДКА... ХА ХА... КОЛКО ДО ЕВРОПА И САЩ И БЪЛГАРИЯ В СФЕРАТА НА НАЦ. СИГУРНОСТ ЩЕ ВИ КАЖА ЧЕ РУСКАТА кочина пак ще я бием както през 91-я ДОКАРАХМЕ ДА СА ГЛАДНИ И БЕЗ ПАРИ И ДА ПРОСЯТ. ПОМОЩИ.. СЛАВА НА УКРАЙНА.. ПАБЕДИМ ПУТЛЕР..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А сега запаши пищовите

    17 Фев 2024 11:55ч.

    На гол задник и тичай при Зеленски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Справедливост ще получите. Ще бъде завършено започнатото от Първият Народен съд

    17 Фев 2024 11:57ч.

    Такава справедливост ще получите, че чак на вас ще ви хареса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игнат О.

    17 Фев 2024 12:14ч.

    Браво Румене, улучи шестицата, но засега само в Москва. Защо не те оставят да кажеш това и в Брюксел. Зелките от там са толкова зомбирани от чифутските щати, че ще трябва здрав трясък , та да се опомнят. На суверенните и мирни европейски държави, съюз като днешният не им е необходим. Нов деполитизиран икономически съюз с правила, които да важат за всички, ДА. СИВ в сравнение с Брюксел днес беше цвете. Трябва да се търси нова форма на европейско сближаване и в нова си прав, но заедно с Русия. Тогава Европа ще бъде сила и мощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vitory

    17 Фев 2024 12:45ч.

    Тоя дегенерат кой го счита за политик в Европа ?! Нещастник !Ако се изявява от името на АБВ, Ивайло Калфин дали е на същото мнение ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    17 Фев 2024 14:05ч.

    Русия би имала място в Европа, само след копирането на фашисткия режим на кървавото жуже. До тогава да си кюта сред азиатските сатрапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БъгъИИ

    17 Фев 2024 15:04ч.

    Петков - Запалкъта дет още му викът, нали, щтот имъл идей - днес е вулгарно беспрцедентен, бате. ма, що? ми, раширява ЕС чак у РуZиа - нооу лесно било! да-бе-да? чуй-чуй: само щом я запишът фондове да зимъ, Мускувиата щела мунументален шъдраван да пуструи. и ноф паметен площад "Антинеоколуниълизъм", бе, ми, у Брюксело. а самиа той личну, бесвазмезно и бес кунфлик на интереси щеял бил вътре да пикае целудневну. един обаче проблем има само Запалкъта - с кого се срешне, оня го исчезвът, ми, нема го повече, бате!? ма, погледни, бе, колку невазможну му стана на оня - галевскиа брат - хем да не е у страната, хем у месна болница да си умре, ъ!? а Трактуръ - малийй!? зътуй и не пускът Запалкъта да иди и дукладвъ идейти си на Путин. нооу жалку.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Фев 2024 15:07ч.

    Всичко казано е вярно , но... В Русия изграждат съсловно-кастова система. Където престъпността е организирана и контролирана от Държавата. ( Всякакви паралели между Единна Русия и ГЕРБ, където Цветанов правеше партийно строителство с ДАНС и шефовете на РПУ като подбираше познати им и контролируеми "бизнесмени" като партиен гръбнак и след това интегрира опортюнистите в администрацията не са случайни). Да не говорим за войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ттттт

    17 Фев 2024 15:42ч.

    В Москва дали Румен е поливал фонтаните?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи