Румен Петков се срещна с посланика на Ислямска република Иран в София Н. Пр. Алиреза Ирваш

Румен Петков се срещна с посланика на Ислямска република Иран в София Н. Пр. Алиреза Ирваш

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Председателят на АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Ислямска република Иран в София Н. Пр. Алиреза Ирваш, на когото подари книгата на акад. Васил Сгурев „Размисли“. Изданието представлява задълбочено есе върху дейността на Омар Хайям, роден в земите на днешен Иран, като човек на точните науки и приноса му за развитието им. Петков отправи покана към посланика като гост на КУЛТУРЕН САЛОН АБВ през декември, когато ще бъде официалното представяне на книгата. 
Румен Петков и Н. Пр. Алиреза Ирваш обсъдиха взаимоотношенията между България и Иран и традициите между двете държави в годините, както и възможността посланикът да посети места в страната ни извън столицата. 

В рамките на срещата Петков отново подчерта позицията на АБВ за незабавното установяване на мир в във взаимоотношенията между Израел и Палестина и прекратяване на избиването на мирни граждани. Румен Петков отправи молба към Н. Пр. Алиреза Ирваш за съдействие за освобождаването на екипажа на отвлечения в Червено море кораб, чийто капитан и старши помощник-капитан са български граждани. Посланикът от своя страна изрази учудването си, че молба за съдействие не му е била отправена от външния ни министър Мария Габриел по време на срещата им и даде уверение, че ще направи всичко възможно с инструментите на дипломацията скоро плененият кораб да бъде освободен.

 

 

Коментари

  • Старите троцкисти да свършат и те нещо полезно

    07 Дек 2023 19:31ч.

    Идеологически побратими със държавата терорист Иран, все пак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    07 Дек 2023 21:55ч.

    Ъхъ а Габриел се държи в случая като с либийските медицински сестри. Ние не говорим с държави терористи и не ни интересуват българските граждани. Тях могат да ги освободят само воините на светлото бъдеще чиито посланик е Галя. Квото тя каже това ще прави българския външен министър. Ибрикчии/как да го кажа това са хора които мият или бършат чужди гъзове и затова получавт пари. Такива са нашите политически елити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи