Румен Петков прогнозира енергийна катастрофа и намекна за корупционна схема в търга за доставка на втечнен природен газ

Румен Петков прогнозира енергийна катастрофа и намекна за корупционна схема в търга за доставка на втечнен природен газ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Докато редица държави, в това число и европейски, като Германия, разширяват производството на въглищна еленергия, нашето правителство слугинажно си мълчи и е готово да ликвидира Старозагорския, Ямболския и Сливенския регион – общо 80 000 души, заети в сферата. Това коментира пред медиите в Плевен председателят на АБВ Румен Петков и подчерта, че темата за енергийната сигурност спешно трябва да влезе в дневния ред на ЕП. 

Румен Петков изрази силно безпокойство от действията на енергийния министър и намеренията да бъдат ликвидирани въглищните комплекси в съответния график. Той отбеляза липсата на институционално присъствие на протеста миналата вечер в Стара Загора, насочен срещу закриването на въглищните комплекси и подкрепен единствено от страна на ЛЕВИЦАТА!. Петков обясни, че планираните компенсации за затваряне на централите са пренебрежимо малки, в сравнение със загубите, които държавата ни ще претърпи, в това число и десетките хиляди работници, заети в комплексите. 

Румен Петков намекна за корупционна схема във факта, че повече от 10 месеца държавата ни не приключва търга за десетгодишна доставка на втечнен природен газ на терминала „Александруполис“. Непроключвайки търга и промяната по неговите условия води до отказ от участие американската, френската и англо-нидерландската компании, като целта е да се осигури един участник и това е италианската компания "Ени". 

„Искам някой да ме разубеди, че енергийният министър Румен Радев не отива в Щатите, за да обяви получателя на рушвета. Че не отива да каже на "Ени" – аз съм титулярът по сметката“.

Румен Петков подчерта, че четири месеца преди края на годината, имаме осигурени по-малко от 1/3 от необходимото количество газ и предстои тежка енергийна катастрофа. Междувременно, таксите за терминала „Боташ“ си текат, без той да бъде използван.

В контекста на националната сигурност, Румен Петков подчерта, че тежката престъпност от всякакъв характер ескалира, налице е пълно неглижиране на този факт от страна на институциите. Липсва превенция, свидетели сме на улично правораздаване, а изпълнението на намеренията от записа на ПП е в ход.  

 

 

Коментари

 • движения на регионите

  29 Авг 2023 18:18ч.

  докато в софето се борят с вятърните мелници на корупцията и правата на геовете, народът се чуди как да преживее. Ако столичните демократи не се приземят при народа, тогава народа би могъл да застигне столичните демократи и да ги убеди в страстната си народна любов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милчо

  30 Авг 2023 0:04ч.

  Стига с това сиромахомилство!!!Така наречения народ си живее както иска.Нищо не го плаши-храна,автомобили и бензин,курорти.По селата,мазетата са пълни с буркани и ракия.Приятел имам от гр.Първомай,няма да усети дори и Третата световна.Проблемът е,че тази икономика е натурална.Непрекъснато разни "месии"заплашват,че народа щял да се вдигне...За тридесет години,няколко мижави митинги и това е.Щом си мълчат,значи им харесва.Политиците това го знаят.Ще видите,как ще изберат генералския внук за кмет....и така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милчо

  30 Авг 2023 0:36ч.

  Живея на 8000 км от България. Но и тук осезателно се усеща хубавото, ставащо в Родината! Според Госпожа Павлова от Торонто, млади украински дезертьори трепят с истински гранати риба по Велека. Украинките пийват джинче с тоник и лимонче безплатно на плажа. Дечица цопкат на брега. Свеж ветрец лъха откъм Странджа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи