Румен Петков: Престъпление е да срежеш ръката, освободила Европа от нацизма

Румен Петков: Престъпление е да срежеш ръката, освободила Европа от нацизма

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вандалски акт на грубо посегателство върху културно-историческото ни наследство. Така председателят на АБВ Румен Петков, част от „ЛЕВИЦАТА!“, определи пред медиите събитията от вчерашния ден, когато започна разрушаването на Паметника на Съветската армия. Налице са груби нарушения на Закона за културното наследство и затова АБВ, с писмо по ЗДОИ към Министерството на културата, ще потърси информация дали са извършени консултации и изпълнени ли са конкретните процедури по Закона за културното наследство в случая с монумента. Петков припомни, че подобни действия, като демонтаж, а в случая откровено рушене, според горепосочения закон са предшествани от съгласуване със специализиран експертен съвет по изобразителни изкуства към министъра на културата, създаден през 2011 година. Той е категоричен, че подобни предварителни експертизи, преди да започне нарязването на паметника, не са правени – грубо нарушение на Областната администрация в София и редица други нарушения в контекста, на които АБВ ще сезира прокуратурата.

Румен Петков подчерта, че се посяга върху произведение на едни от най-големите български, световно признати, творци.
„Да срежеш ръката, освободила Европа от нацизма… Тези престъпници ще доведат съсипията до край. Нашето противопоставяне на тези действия е безусловно. Ще търсим възмездие не само заради паметта на жертвите във Втората световна война, не само за честта и достойнството на Първа българска армия, участвала на страната на антихитлеристката коалиция, ние трябва да си дадем сметка, че това е българската чест и достойнство. Трябва да разберем, че спекулациите с историята са дотук“.

Румен Петков отбеляза, че подобна вандалщина към културно-историческото ни наследство и военните паметници не се извършва в никоя друга държава.

Пред медиите тема беше и продължаващата война между Русия и Украйна, където доц. Георги Кючуков – член на Изпълнителното бюро на АБВ, отбеляза отслабването на общественото мнение за категорична помощ за Украйна и нарастващ скептицизъм в тази посока, като даде пример и с нагласата на Израел, и с отказа за поредна доза финансиране от американска страна. Той подчерта, че анализите на този етап са в посока на икономика и не толкова - на военни действия и стратегии. 

Румен Петков коментира пораженията върху България, в следствие на конфликта, от гледна точка на непремерени действия от наша страна и ангажименти към Украйна за допуск на селскостопански продукти, безконтролно, отказан от редица други държави. Резултатът за нашето селско стопанство е катастрофален, подчерта той. Безконтролно по българските пътища се движат и украинските леки и товарни автомобили – без тол такси, без пътни такси. Това е тежък дъмпинг, поставящ в крайно неизгодна позиция нашите превозвачи, каза още Петков. Щетите от финансирането на режима на Зеленски и щетите за нас, като икономика, като приходи в републиканския бюджет са неизмерими, категоричен е лидерът на АБВ. 

 

 

 

Коментари

  • Денят на Колесника иде!

    13 Дек 2023 17:14ч.

    Тик-так, тик-так, тик-так...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    13 Дек 2023 17:22ч.

    Хитлер постави началото на съвременния ЕС, докато СССР я свърши като кучето на нивата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Дек 2023 19:36ч.

    Ръчичките на съюзниците даже според ген Патън са били много крадливи и престъпни. Вермахта и Английската армия според него и не само, са били най-дисциплинирани. Тук ръчичките на другарите вдигащи се за строителството на социализма, много бързо решиха да си присвоят материалната база на обществото .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Pied Piper

    13 Дек 2023 17:24ч.

    Не е само това. След 09.09.1944 България се присъединява към антихитлеристката коалиция - СССР, САЩ, Великобритания и Франция. Първа българска армия воюва рамо до рамо с Червената армия в Югославия, Унгария и Австрия и стига до Виена. Лъжа е, че България само губи война през ХХ век. - заедно с Червената армия и армиите на съюзниците побеждаваме нацистка Германия. Генерал Владимир Стойчев участва в парада на победата на Червения площад. Участието на нашата армия във войната е един от основните фактори страната да не бъде разчленена и границата да не минава през Асеновград с Гърция и Орландовци и Обеля с Югославия. Ако махаме паметника на съюзна армия, на коя страна сме били в борбата с фашизма? Загубили ли сме поредната война? Тогава имаме всички основания да не се гордеем с историята си и да продължаваме да затъваме в национален нихилизъм….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ротация,дерогация , дегенерация

    13 Дек 2023 17:52ч.

    Това което казвате е вярно. Този път обаче , тези прости алчни и зависими момчета изпълнени със злост омраза и сатанински ценности , ще разчленят България. Правят го пред очите на всички. България върви към своята нацистка голгота ! Няма съмнение ,какво възмездие предстои и те го знаят но въпреки това умишлено вкарват народа в бездната на катастрофата. Интересното е , че фигуранта не е от тук. той си взима заплатата и няма информация какво и на къде отиват нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • под прозореца на фигуранта , българските нацисти показват озъбеното си лице

    13 Дек 2023 17:40ч.

    Българските мракобесни фашисти водени от банкенският артист ,феномена , лъжеца и групата на гаулайтерите показаха истинското си лице. Те обичат да режат ръце за сега на паметници. Ценностите им са омраза срещу православието ,омраза срещу Русия, омраза срещу всеки който не е нацистка свиня, любов към Азов, Бандера, Жукевич, Хитлер , развяват украинското знаме и се поздравяват с нацисткият поздрав Слава Украине , Героем слава, отричат жертвите дадени от съветските народи в борбата срещу нацизма, отричат жертвите дадени от българите в борбата им срещу германския фашизъм,нацистките престъпници, отричат българския фашизъм ,представят се за демократи и евроатланти ,тези мерзавци са готови на най гнусните престъпления,методите им са лицемерие,лъжа, кражба, насаждане на противоестествени ценности, аморално поведение, разложение, педерастия и всякакви извращения,сатанизъм и пречупени кръстове, заплахи,убийства,разруха и слугуване на англосаксите срещу православието. Добрали се до власт тези криминалци водят България към поредната национална катастрофа и изобщо не се интересуват от съдбата на останалото население на територията. Разделението, тормоза,репресията ,манипулацията,лъжата ,кражбата и насаждането на омраза срещу Русия,превръщането на територията на фронтово поле,вкарването на чужди окупационни войски срещу народа са тяхна ежедневна грижа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кжкжкжкц

    13 Дек 2023 20:23ч.

    Абе тия що не излязат да протестират?! Само говорят! Къде е и Коцето дето няма да позволи събарянето на ПСА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фафа

    14 Дек 2023 2:06ч.

    Пиклюто вав шалдравана е бит секи ден кат дете от брат си Володя (Ленин) че се родил след заклеймяването на Сталин и не могли да го кръстят Йозиф. Баща му, АБПФК, го оправя в АПК Плевен откъдето го изфърлат за пиянство и злоупотреби в селските Хоремази в Къшин и Б уковлък. ПОСЛЕ става любовник на паместинския бандит Акрам който върти далавери с Първанов по линия Петрол срещу храни. Така напълват ковчежето на БСП а после до доб ават към него и мосновсните пари на Луканов а после го обиват . Участва и в уволнението на Иво Инджев от БТВ който е принуден да живее в гората с жена си оперна певица задето е пяла американския химн пред Бил Клинтон. О И дждв вчера са изкеци като се сне пред ампутираната ръка на руското лайно с шмайзера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Петков е един от разумните в последно време

    14 Дек 2023 6:12ч.

    Един по един стават повече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи