Румен Петков: Председател на комитета по изпращане на братя Галеви в чужбина беше Бойко Борисов

Румен Петков: Председател на комитета по изпращане на братя Галеви в чужбина беше Бойко Борисов

„Тези двама души работеха много активно срещу борбата с наркотрафика и с наши партньорски стратегически служби. Услужливо изпускаме това как двамата са излезли от България. Мисля, че е съвършено ясно, че 2012 г. председателят на комитета по изпращане на тези двама души в чужбина е тогавашният министър-председател Борисов“, заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи.

Той коментира срещата, която като вътрешен министър провежда с братя Галеви (Пламен Галев и Ангел Христов - б.р.) през 2010 г. „Срещата е правена на доклад на служител на НСО за оперативно внедряване. Съветвали сме се с колегите и сме преценили да отида на срещата заедно със служителя. Срещата трябваше да бъде в условията на специални разузнавателни средства, за да бъде записано всичко, което се говори там. Човекът, който провали специалните разузнавателни средства го уволних. Ваньо Танев уволних“, добави Петков.

Той подчерта, че „не съм самодеец и тази среща не съм я правил на своя глава“.

 

Румен Петков подчерта, че сме в навечерието на годишнина, „откакто ни посети един самолет със статут на хвърчило мой набор“. „Кой дойде с него? Аз питах дали не е някой от постоянно разширяващата се диаспора в Дубай, дали не е Брендо (Евелин Банев-б.р.), който търсим ние, Италия, Румъния, но Зеленски му даде украински паспорт и го направи недосегаем за ЕС. Тук председател на комитета по посрещането е Кирил Петков. Някой ще каже ли какво дойде с този самолет? Днес председателят на комитета по изпращане и по посрещане правят коалиция“, каза Петков.

По думите му, ние институционално не се интересуваме тези хора къде са.

„Днес някой ще излезе ли да каже, че братя Галеви не са си дошли със самолета“, добави той.

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • рукола Z

    05 Юни 2023 12:21ч.

    Колко удобно ни идва небратът Галев, тамън като требе да си хортуваме за предателството на ДБ, ния си говорим за ени престъпници, очистени от същите, ликвидирали бай Къро, защото спомена, че им се намирга компроматче за Асенча Василев... айде нема нужда да оплакваме мафията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дай малко по-ясно

    05 Юни 2023 12:37ч.

    Румба, много завоалирано бе брат! Ако искаш да кажеш нещо, кажи го. Така и не разбрах от всичкото това увъртане, за кого са работили братята Галеви, за или срещу наркотрафика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А да

    05 Юни 2023 12:38ч.

    И наистина, кой кацна в България с онова смешно самолетче? Всички го забравиха това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукурайко

    05 Юни 2023 13:54ч.

    Какво разбрах... Петков, Петров, Галеви, наркотици, среща, приятелски служби, смолети към Дубай, Борисов, чекмеджета, Петков младши, самолет от.....Горския си е зарязал гората, има си домашни грижи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като всички знаят всичко (включително в Брюксел, Лондон и Вашингтон) и то си продължава с години, този евроатлантически райхскомисариат може ли изобщо да се брои за държава!?

    05 Юни 2023 15:37ч.

    Какъв е изводът? На сахибите не просто не им е нужна държавата на българите (за разлика от територията им), на тях им е необходимо тази държава да бъде разградена окончателно. С каквато и цел се създава правителството на Денков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    05 Юни 2023 17:33ч.

    Страшна "резиденция" показаха в репортажа. Има военни поделения, които са по-слабо укрепени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен, иначе талантлив младеж

    05 Юни 2023 18:32ч.

    Бе малтретиран от брат си, кръстен на Ленин, а след това се пропи като войник където го караха да свири по цяла нощ на пиянски запои но най вече деградира като ковчежник на Акрам, Луканов и Първанов когато пропадна като личност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи