Румен Петков: Николай Марков от "Величие" има осъдителна присъда и се е крил от правосъдието. Няма място в парламента

Румен Петков: Николай Марков от "Величие" има осъдителна присъда и се е крил от правосъдието. Няма място в парламента

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм

„Не е нормално някой с осъдителна присъда, който се е крил от правосъдието, да бъде внесен в Народното събрание и днес той да е нравственият стожер на обществото. Този човек е осъден, има изпълнителен лист да заплати определена сума на някого, а българските държавни институции не могат да го намерят 10 години“. Това коментира пред журналисти лидерът на АБВ Румен Петков по повод изминалите избори и екзотичния вот на над 90 000 души, припознали "Величие" на Николай Марков за своята партия.

Новата формация ще бъде част от парламента, а резултатът на изборите изненада дори най-опитните социолози и политически анализатори. 

Румен Петков обаче припомни, че Марков неслучайно е бил уволнен от структурите на НСО по времето на Георги Първанов преди 17 години.

От "Левицата" коментираха и резултатите от изборите: 

35 години след началото на прехода в България, налице са отново порочни обществено-политически тенденции, които имахме увереността, че са останали в миналото. Това коментира пред медиите в Сливен Пеньо Пенев, водач на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ там за парламентарния вот на 9 юни, в краткия си анализ на отминалата политическа кампания. Като маниер за печелене на гласоподаватели от страна на редица политически формации, той отбеляза корпоративния вот, покупко-продажбата на гласове и не на последно място – използване на натиск и заплахи. По наблюдения на Пенев, търговията с гласове и на последните избори е намерила благодатна почва сред малцинствените граждански групи и тези с по-нисък или отсъстващ образователен ценз. Той отчете отсъствието от кампанията на ясни политики и послания, както и политически дебати по същество. Според него крайно ниската избирателна активност се дължи също и на страха на хората да заявяват мнение, поради различни зависимости - от местна власт, работодатели и т. н.

Лидерът на АБВ (като част от „ЛЕВИЦАТА!“) Румен Петков е категоричен, че главната причина за изключително ниската избирателна активност от 34% на 9 юни е че част от социално ангажираните избиратели не са гласували точно поради факта, че няма силна и консолидирана лява политическа формация. Той каза, че коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ е готова да участва в диалог за консолидиране на левите политически формации и крачки за това вече се правят. Сега, повече от всякога, осъзнатата необходимост от партньорство и консолидация има шанс да даде резултат, каза той и добави, че за да има смисъл, това трябва да се случва на ясна принципна политическа основа, а не на базата на математически сметки. За целта необходим активен диалог, а не просто отправяне на покани, каза още Петков.

„В основата на лявата социално ангажирана политика трябва да е мирът, а ние в Европа в продължение на години вече говорим за война, за въоръжаване, за решаване на проблемите на бойното поле. Мирът, както и консолидацията на левицата, също няма алтернатива. И ще трябва да си говорим. Иначе ставаме съучастници в месомелачката, в която всеки ден гинат хиляди хора. Войната не е само в Украйна, а и в Ивицата Газа“, посочи Петков.

На журналистически въпрос в контекста на процесите в БСП - дали такава консолидация е възможно да се случи още при временния председател на Столетницата Атанас Зафиров, той отговори положително.

„Аз си мисля, че ако решителна стъпка в посока консолидация бъде направена сега, тя може да има необратим характер, няма да може да бъде спряна, защото това е процес, който левите хора очакват“.

 

 

 

Коментари

  • интересно

    16 Юни 2024 15:01ч.

    Как човек, който работи в голям университет и последните 10 години участва в тв предавания, е успял да се укрие. За братя Галеви разбирам, че те укриваха, но Марков!? Защо Левицата не направи среща в 60 града на България например, а говореше по студията? Защо Заячка сричаше на форума в Русия, като изпращате някого, нека да има качества. Най-добре е всяка партия и коалиция с претенции за властта да се вгледа в себе си и да отговори на въпроса - ние искаме ли България да е силна със силни хора, който не са зависими от тютюна (млада българка, иска дете, прави инвитро, но не може да откаже цигарите, е това е напълно зависим човек), от алкохола, от наркотиците, от хазарта, от телефона, щоиго са подкупни, комплексари, некадърници, калинки, или е важно да се уредим с хубави заплати за 4 години. Искате или не, вече трябва да работите само за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помним шума около Първанов много добре

    16 Юни 2024 15:12ч.

    И приех с резерви Петков, въпреки Първанов. Това завист ли е, едва ли, родолюбие ли е, отмъщение ли е? Какво е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбираема е злобата на Р. Петков, след като спечели 0,5% на изборите

    16 Юни 2024 17:59ч.

    Има един начин Р. Петков да провали "Величие" - като направи коалиция с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Юни 2024 20:32ч.

    Само присъдите по наказателните от общ характер влияят по този въпрос ..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 15:04ч.

    Шадравански и той възмутен че един случайник му измъкна депутатството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажете, с какво Марков ги дразни всички

    16 Юни 2024 15:06ч.

    Не е за вярване, кажете, Марков се крие по студията с години, така ли госин Петков? А ние ви защитаваме, че и Дончева и Левицата. Язък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    16 Юни 2024 15:12ч.

    Кажете, с какво Марков ги дразни всички 16 Юни 2024 15:06ч. Писна ни от проекти на посолствоТО, а марков и бандата му са точно това. ПРОЕКТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, че на вас вие е писнало от Марков

    16 Юни 2024 15:19ч.

    Какво отношение има към останалиите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    16 Юни 2024 15:37ч.

    Това, че на теб ти харесва да те лъжат си е твой проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария, Борисов не е ли проект на немците?

    16 Юни 2024 15:41ч.

    И той си го каза при това. Пеевски кой е? До Марков ли опряхте! За националната сигурност ли е опастност? Стегнете се малко, излгате се с тая истерия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    16 Юни 2024 16:07ч.

    Не съм гласувала за борисов, не съм гласувала за пп, за пеевски също не съм гласувала . Повръща ми се от проекти, без значене, кое посолство е създало проекта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лето

    16 Юни 2024 16:59ч.

    Защото е поредната задкулисна партия! Колко такива трябва да се създадат, че гласуващите глупендери да започнат да ги идентифицират още в зародиш и да спрат да ги подкрепят?! Това води до общо отчаяние и избирателната активност се срива след всяко поредно разочарование. Ама наистина има много наивни хора с елементарно мислене. Като се оформя мнение за някой е нормално да се проучи от къде идва този човек, какво представлява, да се наблюдава поведението му и да се анализира какво говори. Голяма част от подкрепата за тези наглеци е от обикновени хора, които просто гласуваха емоционално. Образоваността, критичното мислене, способностите за анализ и аргументиране са на много ниско ниво в това опростачено, чалгализирано, консуматорско общество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле

    16 Юни 2024 19:31ч.

    Много са оплюващите Марков и Величие-то....Точно поради тази причина започнах по сериозно да чета или гледам Марков. Но, уви, на моменти изтърсването буквално на налудни нелепости и противоречиви послания отблъсква. Марков говори че е против изпращането на оръжия за Украйна, но не такова мнение са членовете на партията му. Може би за някои хора не е от значение външния вид, но гн Марков няма ли да спре да се появява с тези фанелки, а като изключим лятото....без карираните шалове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дан

    16 Юни 2024 15:08ч.

    Дано консолидацията стане наистина реалност и да даде шанс на мира да победи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сциентолог

    16 Юни 2024 15:09ч.

    Тези от Величие са Секта, интересно е че много политици и журналисти го знаят, но всеки мълчи. Голям Страххх.Задай " Как сциентолозите Управляват парите си?-" и вижте как световно известния сциентолог СЦИЕНТОЛОГ Марк де Турк на 31:08 в клипа заснет в студиото на "together bulgaria" на ИВЕЛИН М. рекламира да се инвестират 30% от ПАРИТЕ в ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК.На страницата им се предлагар мн. книги на Л. Р. Хъбард създателя на СЦИЕНТИЛОГИЯТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Величие

    16 Юни 2024 15:10ч.

    Цитат от страницата freeboss.bg на сциентолога Марк де Турк който е обучил и много Българи, особено в областа на " човешки ресурси" и "личносто развитие": "Украйна, Киев, 15-ти октомври, 2016. Повече от 3000 бизнесмени, които участваха на конференцията Forum One, видяха кратката мотивираща презентация на Марк де Турк. Темата на презентацията беше Скалата на тоновете на Л. Рон Хъбард. Насладете се на снимките!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аaa, не!

    16 Юни 2024 15:13ч.

    Пуснете си в тръсачката Сциентология и войната в Украйна. Ще изкочи интересна информация. Намерете какво казва зам секретаря на Съвета за безопастност на Русия Алексей Павлов за участието на сциентолозите и Църквата на Сатаната в Майдана. Руснаците са знаели още от 2009 за разпространението на този култ в Украйна. https://bitterwinter.org/russian-official-calls-for-desatanization-ukraine/ - това е само една част - атлантите се опитват да опровергаят истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има едни четири мъжки клюкарки в един подкаст, за първи път ги виждам

    16 Юни 2024 15:17ч.

    Те ги плещят такива за Михайлов и ризи късат на живо. Такъв мъжки бяс, от седнали на столове мъже, в малка стая, не ми се беше случвало да видя. Слушаш ги и те те тикат буквално в тинята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да им направя ли реклама на мъжките клюкарки, само да им намеря сайта

    16 Юни 2024 15:29ч.

    Или те това искат. Ще помисля

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Секта

    16 Юни 2024 15:30ч.

    Ето какво се планира за Балканския полуостроб. Много Амбициозна Секта! https://balkanist.net/scientologys-balkan-holy-land/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да ти отворя страницата/ Секта

    16 Юни 2024 15:44ч.

    Знам накъде ни отклоняват вниманието. За Том Круз ли да започнем да си говорим, съвсем откачихте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Секта: До Няма да ти отворя страницата/ Секта

    16 Юни 2024 23:03ч.

    Не за Том Круз, а за Историшешки Парк и Величие, ти всъщност се опитваш да сугерираш че отклонявам темата, отклонявайки я от Балканския п-в където се намира Исторически Парк, към първоисточника на Парка - Америка(Том Круз). В Марков колеж ли те научиха на това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караман

    16 Юни 2024 15:10ч.

    MEЧ и Левицата се подготвят за следващите избори отрано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, той и прoф. Rадулов, сега в МЕЧ и той много разочарован

    16 Юни 2024 15:52ч.

    Кирил Добрев бивш БСП пък при Ризова как се държа, като че ли седнал на таралеж, има и един Росен .... психолог ли е , психиатър ли е, той пък как се опитваше да унижи марков, но беше сравнително умерен, но все пак успя да си пусне жилото. ............... Не мога да ги изброя, самият Дачков ми казва, да се покрия и да се скрия, щото съм маргинал ......... а той е наследник на гарбровските фабриканти. Даже не мога да се ядосам докрай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 15:11ч.

    От изнесеното става ясно че някой е осъдил Марков по граждански иск преди повече от 10 години и има изпълнителен лист, но не е събрал сумата. Може да е ПТП, може да е за обида, неплатен наем...но не и престъпление от общ характер. Между другото е погасено по давност. Та тъй за Шадравански и провалът му на избори, пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беше за някаква обида, дали не беше генерал някакъв

    16 Юни 2024 15:34ч.

    За девет хиляди, не помня подробности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стана ясно

    16 Юни 2024 15:40ч.

    Марков казал на един, че не е никакъв генерал, защото не е спазил реда, онзи се обидил и подал в съда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смях в залата

    16 Юни 2024 15:17ч.

    Румен Петков ме накара да се смея със сълзи като си помисля с какви карикатури е населен българският парламент - скандалния Ицо Хазарта , Киро - лъжеца, Лена - куртизанката , леля Асена с любовника Спецов, Пеевски санкциониран по Магнитски , Бойко с кюлчетата и Барселонагейт , Рашков с пачките и т. н. до последния дупетат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 15:17ч.

    Всички чепкат Величие за да не се коментира тоталният провал на професионалните политици. Отказът на избирателите да ги припознаят за "елит"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Елит" срещу "Величие"

    16 Юни 2024 15:37ч.

    Става интересно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле, и този бил вътрешен министър?

    16 Юни 2024 16:13ч.

    И не прави разлика между гражданско и наказателно право? Едно е хубаво: Марков и Величие дразнят всички (!) повече от цар Борисов и Делян ага! За Костадинов и Възраждане да ни говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    16 Юни 2024 16:15ч.

    пишех ви да внимавате по изборите сега за какво чепкате вълната хвани едните удари другите всички са еднакви да се хванат за кокала и субсидията хаиде сега на нови избори наесен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    16 Юни 2024 16:36ч.

    Тоя убавец на снимката е една от причините за жалкото представяне на "Левицата", въпреки че там има и някои читави хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    16 Юни 2024 17:47ч.

    Разбирам, че Нинова и БСП са пречили на обединението в ляво, но не разбирам защо всички които се оплакват от това не се обединиха и да вземат повече проценти от виновната за всичко БСП. Май не е БСП виновна, а паразитите които искат да я яхнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 18:35ч.

    Като събереш всички люспи от един изкормен шаран не значи че ще получиш нов шаран. Даже и кротушка не става. Имаш купчина люспи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5сст35

    16 Юни 2024 20:53ч.

    Абе много искат тоя, Майчето, Ванчето, Първанката, Станишко и др. пак да се правят на некакви в БКП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    16 Юни 2024 20:56ч.

    Е това вече е дъно на гьонсуратлък /лаищината и профанство/ и безспорна клевета, от екс " касиерЪт" на БСП и многократен депутат. Колегата от форума, Тихомир Т. много кратко и ясно го е обяснил по-горе. Спомням си добре, когато прибраха /обикновено в петък ги правеха Борисов & СО тези неща/Миню Стайков и замесиха и Петя Славова. Първанов - Гоце, щеше да получи инфаркт докато точно Петков не го заведе май още в неделя "сабалеханта" при Министър председателят Борисов в МС. За какво ли са си говорили толкова спешно? Навярно е било случайно или за кафе? Явно е заплаха за "политическата им система", "Величие".?! Но тя е заплаха и за нас, системата им! И к'во правим тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи