Румен Овчаров: Унищожават умишлено "Булгаргаз" като доставчик

Румен Овчаров: Унищожават умишлено "Булгаргаз" като доставчик

"Още на 18 април "Булгаргаз" е знаел, че няма договор, умишлено 2 седмици не прави нищо и не информира никого". Две седмици всички са стояли и са чакали ПП да излезе и да каже "Ние ще напляскаме руснаците", коментира бившият министър на енергетиката.

"Булгаргаз" се унищожава окончателно като доставчик на природен газ в България". Това заяви пред БНР бившият министър на енергетиката Румен Овчаров. Според него "Булгаргаз" се превръща в "елементарен посредник, от когото никой няма нужда". 

"Още на 18 април "Булгаргаз" е знаел, че няма договор", подчерта Овчаров в предаването "Преди всички". По думите му именно на тази дата "Булгартрансгаз" е резервирал капацитет на входа на Гърция и е "взел предварителни мерки". 

"Интересно защо "Булгаргаз" не търси доставчици, не се обажда на никой, не праща писма до никой да му достави газ и изведнъж на 27-и излизат на пресконференция представителите на "Продължаваме промяната" - няма политическо решение на коалиционния съвет, няма решение на Министерския съвет - излизат Асен Василев и Кирил Петков и обявяват, че България прекратява договора", коментира Румен Овчаров.

"Съвсем умишлено две седмици почти "Булгаргаз" не прави нищо и не информира никого. Не информира и потребителите на природен газ. Всички стоят и чакат ПП "Продължаваме промяната" да излезе и да каже – ние ще напляскаме руснаците."

"Още на 1 април по моя молба Таско Ерменков разговаря с Корнелия Нинова, тя е разговаряла с другите представители на коалицията и на 2-ри или 3-ти април се проведе заседание на т.нар. експертен съвет на коалицията. Там нямаше никой от оперативното ръководство на България, само законодатели и хора извън парламента. Тоест нямаше кой да информира т.нар. експертен съвет на коалицията какво се случва. Така че някои от партиите в коалицията са си свършили работата", уточни ексминистърът. 

Газът, който потребяваме в момента е руски, поясни Румен Овчаров. 

Фирма "Мед" има резервиран капацитет на остров Ревитуса за цялата година, с изключение на един месец, но през зимния период няма да стигне капацитетът на този терминал, ако и Гърция не плати в края на този месец, подчерта още той.

Полша нагнетява цялата пролет, ние продавахме количества и си опразнихме хранилището, отбеляза още бившият енергиен министър.

Национално престъпление е да се изпразва хранилище при положение, че се очаква война или такава е започнала, смята Овчаров. 

Той цитира Мартин Лутер Кинг, че "най-опасни на този свят са искреното невежество и съвестната глупост", но изтъкна, че "в нашия случай глупостта е безсъвестна".

"Защото се използва за най-грубо обогатяване за сметка на всички останали граждани."

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

Коментари

  • рукола Z

    05 Май 2022 8:40ч.

    Така е, умишлено е... Гутиериш го казва сам : "приемете високите цени на горивото, за да спасим планетата". И оръжието на Европа умишлено се изпраща в Усрайна, за да бъде унищожено и за да нямат европейците с какво да се защитават, ако свалят правителствата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2022 8:42ч.

    Италия вкарва социалният кредит, Франция също прави опити след фалшифицирането на изборите, хората там се избиват, а по местните медии - нищо! В САЩ пълзи глад и безработица, на косъм са да предложат дигитална валута, в Усрайна вече има портфейл за ваксинирани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2022 8:43ч.

    А Русия помага да се получат нещата, а за награда ще получи част от Усрайна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2022 8:45ч.

    В България докараха едни марионетки, които спешно да дигитализират държавата, а ниновица запя в един хор... мислят си, че ако сговнясат живота на всички, техните отрочета ще останат сухи ? Алчността и глупостта вървят ръка за ръка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2022 8:47ч.

    Ветото над СМ ще бъде вдигнато, за да може и нея да я дигитализират... не се съмнявайте! Харвард майка - соц контрол и вакса за всеки от сърце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Z#

    05 Май 2022 9:50ч.

    Замислих се над постовете ти. Според теб Русия със сигурност ли е в играта ? Какво те кара да мислиш така ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според теб Русия със сигурност ли е в играта ?

    05 Май 2022 10:10ч.

    Зависи какво разбираш под Русия. Нещата са като в България. Правителството негласно изпраща оръжие за Украйна, народа е против.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2022 12:32ч.

    Русия със сигурност ли е в играта ?... Мисля, ДА. Русия също ваксинираше, после дигитализира хората заради войната, а сега се чуват гласове, че единствено Европа ще се противопостави на цифровизацията и отнемането на човешките права.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гешев къде си?

    05 Май 2022 8:42ч.

    Само главния прокурор не вижда престъплението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ликвидацията на България е в ход

    05 Май 2022 9:00ч.

    Ликвидират умишлено България,др.Овчаров.Това се прави. За Булгаргаз е ясно и не само за него. Ликвидация върви на България , пред очите на всички .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    05 Май 2022 9:10ч.

    като вземат софиянци да усещат че нещата не вървят тогава ще има някаква промяна! В момента в София се яде още това дето се натрупа последните 15г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивайло

    05 Май 2022 10:02ч.

    Това със санкциите се оказа голям келепир за еЛИТА! Забраняваш на държавите да осигуряват енергопродукти на своите граждани, но същевременно, същите тея граждани ги пускат на частни спекуланти - подлоги на еЛИТА. Хитро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    05 Май 2022 10:09ч.

    Ще се обезсмислят ВСИЧКИ ДЪЖАВНИ ОПЕРАТОРИ НА ГАЗ, не само Булгаргаз, щото нашият лъжец Киро, смело пробута топката на ЕК, за някакъв си общ по-евтин обем газ, ама по-скоро ще цъфнат налъмите, гледам май вече нещо понапъпиха !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овчарче

    05 Май 2022 10:43ч.

    Крадливото овчарче нищо не направи нито в БСП нито в политиката освен лична печалба, уви в краткосрочен план оказа се. Късогледството е наследено от турско време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Май 2022 16:51ч.

    Какво да направи? Та нали като ненормални скачахте по площадите за да го свалите и да поставите пожарникарят да ви управлява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • газовата схема

    05 Май 2022 11:14ч.

    Кому е необх. това двуличие. Скубят си косите за ужасяващото "бездействие" на Бгаз за период 10 дни. 18 - 27.04. Кого лъжете бе, хора.Смениха борда ян-фев за да имат подръка изкупителна жертва ли?! Малко ред: Бгаз е 100 % собственост на БЕХ. БЕХ е 100% държавна компания и правото на собственика се упражнява от мин-р енергетика Николов. Николов и А.Василев все са заедно, но йерархията е ясна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    05 Май 2022 11:14ч.

    Р.Овч. , нали щерката е в бсп? да пребори тази работа. да изнесе данни . ама ще си стои гладна , ако се обади. нагъл си отново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    05 Май 2022 11:15ч.

    Р. Овч. не коментира поредното предателство на позитановските политически мошеници ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • газовата схема

    05 Май 2022 11:20ч.

    По глупашки назидателен и агресивен начин Василев още на 18.03 при наличен и действащ договор до 31.12. излезе надут като пуяк и заяви, че след тази дата ние не искаме нов договор и се отказваме от отношение с Гпром. Кому беше необходим този етюд и чий интереси обслужва той. Схемата е замислена още към момента на формирането и инсталирането на ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • газовата схема

    05 Май 2022 11:24ч.

    Абсолютно непродуктивно и подвеждащо е да търсим причината за днешните неволи в Бгаз. Там има едни сламени човечета, от които нищо н е зависи. Това са части от ония вечни кохорти хора, които се навъртат около властта и са готови във всеки момент да се продадат, продавайки всяка частица от себе си за няколко до няколкодесетки заплати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Май 2022 11:39ч.

    Булгаргаз все още не са обявили цената за май, а днес е 5-ти. Ще чакаме с любопитство дали ще е същата, по-висока или по-ниска от тази за април - 142.99лв за MWh, което е 1501лв за хиляда кубика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От сайта на Бгаз

    05 Май 2022 12:40ч.

    29.04.2022 Във връзка с насроченото на 10.05.2022 г. от КЕВР закрито заседание за утвърждаване на цена за м. май на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, „Булгаргаз“ ЕАД ще обяви на интернет страницата си актуализираната цена за продажба по Програмата за освобождаване на 10.05.2022 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Май 2022 19:17ч.

    УКРОнацисти пребиха възрастен човек в Центъра на София. https://www.youtube.com/watch?v=8-ZWGjjuVZU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи