Румен Миланов: При 200 км/час има една дума - смърт. Проблемът има име и адрес

Румен Миланов: При 200 км/час има една дума - смърт. Проблемът има име и адрес

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Според бившия шеф на НСД при тежките катастрофи има определени характеристики - скъп автомобил, наркотици и безцеремонност.

„Наглост и арогантност са основните причини за тези катастрофи. Какво е характерното – скъп автомобил, наркотик, обикновено кокаин, и безцеремонно поведение на пътя. Имаме вече няколко такива инцидента. Наркотикът все повече набира скорост. Това е картината в наркоупотребата и наркоразпространението. Големият проблем е тук. Изпуснахме да контролираме този процес. Кокаинът е скъп - това е престиж". Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ Румен Миланов, бивш началник на НСО и член на браншовата асоциация "Пътна безопасност", по повод фаталната катастрофа с над 200 км/час на Околовръстния път на София. При нея загина френски гражданин.

„Проблемът има име, фамилия и адрес. Служителите на МВР трябва да търсят този 1% най-тежки нарушители в домовете им. При скорост 200 км/час има една дума – смърт. Разчитането на рефлекси при висока скорост – това е по филмите“, подчерта Миланов.

Полицията трябва да действа изключително системно срещу тези нарушители. Има много почтени хора на пътя и тях трябва да уважаваме, добави той.

 

Коментари

  • Виктор

    27 Sep 2022 9:01ч.

    МВР ги търси, но за да си вземе кървавите рушвети, тези директно работят с МВР, нещатни доносници(точно като едно време)! МВР ги покровителства и им раздава престъпленията за свършване! Мафията се намира в Симеоново, гадовете са вече трето четвърто поколение силови мафиоти с пагони и фуражки! Вижте физиономията на Любенов и Семерджиев, тези убийци ако нямат покровители, биха работили в чистота!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    27 Sep 2022 9:17ч.

    Не е възможно! Просто Киро и Рашков проведоха акция и изловиха всички наркомани по пътищата! А сега сериозно. Докато се тича след проблемите, а не се вземат превантивни мерки, ще наблюдаваме все повече такива случаи. Четох свидетелски показания, че отново е замесена жена полицайка в схема с виновния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полицай

    27 Sep 2022 9:56ч.

    Закриване на МВР и основаване с нови хора и на нови принципи. Който и да сложите, ще е по-добре, защото ще се разбие досегашната престъпна мрежа създавана 35 год. Сегашните служители на полиграф, преоверка на имущество роднини и контакти и тогава евентуално с шанс да се върнат. Няма друго лечение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    27 Sep 2022 11:22ч.

    Ако се искат промени,ще се копират световни реално действащи практики.За точките,за камерите,за глобите, за конфискациите на мпс. Другото е говорилня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    27 Sep 2022 15:10ч.

    Или, както е казал др. Йосиф Сталин: "Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы." Полицай, какво да го правиш... Що не направите глобите като в Германия бе, или, айде, като в Гърция ? Толкова ли акъл иска ? Ама, нали, наказанието трябва да е изпълнимо, глобата - събираема. Ми, трепете се тогава по пътищате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разпространението на кокаин в България

    27 Sep 2022 15:36ч.

    Отдавна е под контрола на МВР.. Докато не се изринат Авгиевите обори вътре в системата управия няма да има..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи