Росен Желязков след преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ: Съдебната реформа е на масата

Росен Желязков след преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ: Съдебната реформа е на масата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в парламента в понеделник. Няколко часа те водиха преговори за приоритетите в първата сесия на 49-ото Народно събрание.

И двете формации бяха категорични, че разговори за съставяне на правителство не е имало.

„Обсъжданията бяха само за това каква е законодателната програма на тази сесия на парламента. Обсъдихме списъка от законопроекти, които ще поставим за обсъждане. Няма изненади. Не обсъждаме дали ще има правителство и како би било то. Не е наша работа”, каза Николай Денков от ПП-ДБ.

„Основните теми, които обсъждаме, са свързани със законодателната рамка и ангажиментите относно Плана за възстановяване, Шенген и еврозоната. Утре продължаваме работата. В сряда ще излезем с обща позиция”, обясни Росен Желязков.

"Времевият хоризонт е свързан най-вече с плащанията по националния план за възстановяване и устойчивост, втория и третия транш и въпросът с еврозоната и Шенген, което трябва да се случи максимално скоро. Съдебната реформа също е на масата", каза Желязков относно евентуалната продължителност на 49-ия парламент.

"Темата за председателя на НС не се обсъжда в момента, защото тя е функция на този основен въпрос. Ако решим това уравнение, ще имаме решена задача за сряда. Това е начинът за решаване", добави Желязков.

В четвъртък ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха, че ще излъчат преговорни екипи, с които да се разберат за законодателна рамка на 49-ото НС. Заедно ще внесат закони за съдебната реформа, шенген, плана за възстановяване и устойчивост, еврозоната и домашното насилие.

Източници: "24 часа", "Труд"

 

 

 

 

Коментари

  • Отвратен

    17 Апр 2023 18:28ч.

    Стига с измисления ви дневен ред! Томва ли е най-важната задача? НЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    17 Апр 2023 18:40ч.

    Каква съдебна реформа, какви пет лева! Първата Ви рабоат е да изберете председател на НС, да съставите правителство и да приемете бюджет.Всичко друго са приказки за наивници и грубо нарушение на Конституцията. В комисии разни участват всички праламентарни партии, а не само ГЕРБ и ПП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И разбира се,

    17 Апр 2023 18:46ч.

    Ще стигнат до консенсус, пък било то, поне за пред медиите с "дълбоко отвращение". Четем: "Обсъдихме списъка от законопроекти, които ще поставим за обсъждане." - промяна в интерес на външни сили и: "плащанията по националния план за възстановяване, и третия транш и въпросът с еврозоната и Шенген, което трябва да се случи максимално скоро" - което не е нищо друго, освен срещу "няколко сребърника" предателството на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    17 Апр 2023 19:05ч.

    Действайте, безродници, че Мустафата ще се кара ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правосъдие за камуфлаж

    17 Апр 2023 19:58ч.

    Парите от Плана (НПВУ) са целта за разграбване на първо място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Апр 2023 20:11ч.

    Никаква реформа няма да направят, да не ги е .... луд? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    17 Апр 2023 21:33ч.

    Как ще правите съдебна реформа с тия , които наричахте "мафия" , много ми е любопитно ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дизкуиз

    17 Апр 2023 21:34ч.

    Съдебната реформа е само за прикритие. На никой не му дреме и даже не желае съдебна реформа, понеже ако вземе да се случи няма как да откраднат праите от Плана за възстановяване така сладко и безнаказано. Именно милиардите там спояват тези две иначе мразещи се мафиотски групировки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    17 Апр 2023 21:38ч.

    То не бяха 2 години циркове и празни приказки. Сега ще се гушнете с тия , дето наричахте "мафия" , "мутри вън или вътре " . Само глупости за някакъв се Шенген . Какъв Шенген бе? Шенген се разпадна , навсякъде в Европа има Кпп-та . За еврозоната е ясно , да убият българския лев . За плана за възстановяване също е ясно , да гушнат заедно паричките , идващи от Европа .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян. Враждуват две групировки в момента

    17 Апр 2023 21:43ч.

    войната между единия клан Прокопиев срещу другия Пеевски . Прокопиев облуващ глобалистите , американците в полза на извратените трансджендър идеологии . И Пеевски, който също гледа да обслужва Американците,но се заиграва с Руснаците , и поне неговите медии в лицето особенно на ПИК , Труд , гледат да показват малко истината , за войната в Украйна, за соросоидите и НПОтата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян.да довърша предния коментар

    17 Апр 2023 21:49ч.

    както беше ВИС срещу СИК навремето . Нито симпатизирам на единия или другия , и двамата клана са за унищожение . Който мисли че единия клан е по-,малко зло от другия , е пълен идиот . Все едно да избера , кой от двамата да ме екзекутира . Само че Пеевски има преимущество, владее съдебната система, Прокопиев иска да сложи ръка на съда , за да го ползва като бухалка . Но си представете главен прокурор, назначен от Американското посолство чрез Прокопиев , който да преследва хора, изразяващи се срещу гей парада или трансджендърството . Поне тоя тъп каскет се прави на традиционалист , само дето и той не смее да разследва тези НПОта . Що ли ? СПИРАМ ДОТУК , ЧЕ ВЗЕХ ДА СПАМЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Струва ми се

    17 Апр 2023 23:56ч.

    Че най-приоритетен е подготовката и одобряването на нов избирателен закон. Ако има избрани българи в това НС, това трябва да подготвят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    18 Апр 2023 9:17ч.

    Националните предатели имат приоритет единствено личното облагодетелстване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съдебната реформа е на масата

    18 Апр 2023 15:47ч.

    А какво има под масата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи