Росен Желязков: Редовно правителство не е самоцел, залогът е дали ще има парламент

Росен Желязков: Редовно правителство не е самоцел, залогът е дали ще има парламент

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"Този парламент започна трудно - там се бяхме окопали в първия ден с избора на председател. След това сякаш всичко се отпуши, парламентът започна да работи много интензивно. Да има редовно правителство не е просто самоцел, залогът е това дали ще има парламент". Това заяви зам-.председателят на НС от ГЕРБ Росен Желязков в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Добре е, че се стигна до момент, в който да си говорим нормално и конкретно - по теми, които вълнуват обществото, добави той.

Според Росен Желязков служебното правителство се справя добре, но ако няма редовно, президентът ще разпусне парламента.

"ПП идват на тези разговори с ясно сложени на масата 16 точки. По голяма част от тях имаме пълно съвпадение. Въпросът е как тази система от 16 виждания ще се хармонизира с понижаването на бюджетния дефицит, но това също предстои на разговора", посочи Желязков.

Според Росен Желязков отиването на предсрочни избори догодина ще ни изправи пред същото положение, в което сме и в момента, но и на фона на предстоящия местен вот. По думите му, нова предизборна кампания ще е посветена на лозунга "кой е виновен".

"Разговорът ще мине през това какво ще се подкрепи и това ще е темата, която във вторник може би ще даде лицето на следващите разговори, защото досега слушахме какво няма да се подкрепя. Топката е в полето и на президента, и на парламентарните групи", каза Желязков.

По думите му, в момента сме в режим на президентска република и правителство, което не може да бъде свалено от парламента и това илюстрира разочарованието на хората.

"Конституционните модели се променят през 3-4 десетилетия, така че някой ще каже, че е дошло време нашата Конституция да бъде променена и по тези въпроси не трябва да се крием", каза още Росен Желязков.

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Месията

    06 Ное 2022 10:23ч.

    Абе кубе, като нямаш коса, поне акъл да имаше в тоя КЕСТЕН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единственото изискване е да няма "малки сиви клетки".

    06 Ное 2022 11:07ч.

    Всички са послушковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    06 Ное 2022 11:11ч.

    Щом зърна лика на Росенчо, като зайче от бомбе изскача един детски спомен. Спомен за анимационен филм, сред чиито герои бе едно червейче. То имаше същата главица като Росенчо. Кротичко, внимателно надничаше от ябълката, в която се бе заселило. Озърташе се и после бавничко се връщаше обратно. Същата стока е и Росенчо. Представя се за бивш дългокос младеж, бунтар и китарист. После с постоянството на червейче, гризящо ябълка, очевидно се е превърнал в ординарен чиновник, упорито пълзящ към върховете. Впечатлява как в уикипедията старателно и в най-ненужни подробности описва заниманията, които е практикувал, подпръцвайки на разни синекурни местенца. Например, "Координира българския принос по инициативите, свързани с европейските политики по изпълнението на Европейската програма за Глобален мониторинг на околна среда и сигурност". Хора като Росенчо, наглед хрисими и добрички, са по-страшни от филоксерата по лозята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте!

    06 Ное 2022 13:00ч.

    Много по-страшни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Ное 2022 11:25ч.

    Аз искам да направят това безпринципно правителство, понеже ще означава абсолютен край на партиите в него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прокълнатата сграда на жълтите павета с фалшивия надпис принципни неща никога не е виждала

    06 Ное 2022 12:01ч.

    Подозирам, че няма и да види, докато съществува. Крайно време е да я изгорим, заедно с т.нар. "триъгълник на властта" и околните квартали на реститутките. Целият район с жълтите павета трябва да се превърне в парк. Без жълти павета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още повече, че и др. Нед Прайс от ДД

    06 Ное 2022 11:50ч.

    много настоятелно ни посъветва още през лятото https://glasove.com/novini/ned-prays-sasht-nasarchavat-dialoga-za-formirane-na-pravitelstvo-v-balgariya, а преди да изкривят резултатите от последните избори, Възраждане така ги спешиха, че и тримата архи-евро-чиновници - У. ф.д.Л., С. Станишев и М.В. се домъкнаха лично в София да ни притесняват в деня за размисъл.... Зер никога не знае човек дали елетронната далавера ще е достатъчна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    06 Ное 2022 12:57ч.

    Ако има правителство (някакво), и то ще бъде на нивото на "народните представители"..... Крайно време е българското население да се замисли сериозно и да проучва за кого да гласува на "нивото на джоба си" и на спокойствието, също и на възможностите за образование, културно и обществено развитие, здравеопазване и работа за своите деца и почтен жимот за пенсиите, работили по 40 години, и то не лошо! Голям срам е България да бъде на последно място по стандарт в т.нар. Европейски съюз, при положение че допреди 30 години цяла Европа плюс част от задокеанаджиите се влачеше тук на почивка, ядене и пиене!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    06 Ное 2022 12:59ч.

    Поправка: ЖИВОТ за пенсиите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде махайте се

    06 Ное 2022 14:14ч.

    Без вас е по-добре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредния хипнотизатор

    06 Ное 2022 14:29ч.

    Всеки ден някой ни повтаря лъжата:"отиването на предсрочни избори догодина ще ни изправи пред същото положение, в което сме и в момента".Слабите студенти се явяват на изпити,докато ги вземат.Слабите политици и партии ходят на изпит пред народа,докато си научат урока и отговорят на критериите.Редовно правителство по смисъла на настоящата Конституция вече е невъзможно,а формули на всяка цена биха били изключително вредни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • този парламент е токсичен, в него липсва българския народ

    06 Ное 2022 14:46ч.

    За има-няма 2-3 недели прие такива "решения",които после едно нормално народовластие мъчно ще поправя.Като добавим и "наследството" от кирчовците (на които само краткото време не позволи да разрушат държавата до основи),то поражда се съмнение в желанието и способността на българите да съхранят родината си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи