Росен Желязков: Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите

Росен Желязков: Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите

Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансите, защото само участието в управлението на финансите, които в последните две години са докарани в това състояние, е гаранция за излизане от ситуацията с носенето на отговорност. Това заяви в предаването „Тази неделя“ на бТВ председателят на 49-тото Народно събрание Росен Желязков.

Според него това е правилният начин, "а не да се стои в засада и да се коментират чужди грешки, без да се виждат собствените."

"Това, че Бойко Борисов е сговорчив и има огромното желание да има резултат, поради което остана в парламента, не бива да се разчита като слабохарактерност. Много добре знаем, че сме първа политическа сила и на следващите избори пак ще бъдем, но не лежим на тази слава и по никакъв начин не искаме нашите колеги да считат, че подкрепата на ГЕРБ е индулгенция за ГЕРБ", добави той

Председателят на Народното събрание заяви, че ГЕРБ иска да се върви в посока стабилно управление и споделена отговорност в изпълнителната власт. "Оттук нататък, ако това бъде заявено от нашите партньори в преговорния процес в момента, тогава ще говорим за имена и няма да налагаме стигма върху нито едно име", каза още Желязков.

По думите му, политическият диалог между първите и вторите е единствената устойчива гаранция да имаме стабилно правителство

„Горе-долу имаме яснота за част от структурата и поименния състав на идеите на колегите, с които продължаваме разговорите по политики. Надяваме се, че до вторник ще имаме някаква яснота по техните виждания“, добави Желязков.

Той допълни, че за ГЕРБ е важно, когато отидат да получим първия мандат, да имат конкретен кандидат за министър-председател и „това ще бъда политическо послание за възможностите за кабинет с подкрепа за първия мандат, както и за политическия процес.“

"Сякаш сме заложници на имена и на структура, а процесът трябва да е различен. Ако имаме общи виждания по политиките, а считам, че имаме такива – да ги облечем в законодателни инициативи, по които имаме пълно съгласие", заяви още председателят на Народното събрание.

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Лекуващ лекар

    30 Апр 2023 10:20ч.

    Тоя мизантроп Росен Желязков, е още едно доказателство, че американските ваксини не прощават. Не е ясно какъв "сюблимен протеин" е бил скрит там, но е ясно да каква степен е подобрил човекоподобният му изказ !!! А какво стана с огромния бюджетен дефицит, който създаде ококорения траверс? Будете у нас на Колыме - милости просим!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Братовчед

    30 Апр 2023 10:30ч.

    Абе защо не създадохте една предизборна коалицийка гербсдсппдб, щяхте да размажете всички останали и шарлатаните вече да са министри. Незнам какво не им целунахте и облизахте. Някакво несполучливо джендър-театро се случва. После защо не гласуват хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    30 Апр 2023 10:32ч.

    Англосаксите са изключително методични и целеустремени.Тукашните бай ганьовци си мислят, че може с мазнене да ги умилостивят, както правеше Тато с Брежнев ама са сгрешили дълбоко.Колкото повече се мазниш на англосаксите толкова повече те презират.Затова са решили да унижат Тиквоний, като го накарат да подкрепи Петков и Василев.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    30 Апр 2023 11:24ч.

    Той Ганьо сам себе си презира, няма как другите да не го презират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не мога да ги разбера

    30 Апр 2023 10:37ч.

    Искат да управляват, а народът не ги иска. Патова ситуация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патова ситуация

    30 Апр 2023 10:45ч.

    Провал или стабилно правителство сега = още по-разнебитена държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Апр 2023 10:54ч.

    Ха ха ха... пълен абсурд са тези и онези ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    30 Апр 2023 10:54ч.

    Аз пък имам много "против Асен Василев да е министър на финансите, защото само участието в управлението на финансите, които в последните две години са докарани в това състояние" именно от Кокорчо, който есента на 2021г. предизборно обеща, че няма да взима заеми, понеже имало едни "8 милиарда, които се харчат не по предназначение", а после загроби държавата с още милиарди заеми, без никакви реформи и оптимизация на разходите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    30 Апр 2023 10:59ч.

    Росене, не служебното правителство е причина за инфлацията, а именно ококорения траверс Василев !!! Заедно с Киро – парапета, направиха газта по-скъпа с 100% и от там дойде инфлацията. Тия двамата еврогейски катили да си купуват еднопосочни билети и да заминават, където им очите видят !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    30 Апр 2023 11:44ч.

    "не бива да се разчита като слабохарактерност" -- отнюдь! всички знаем, че става дума за страх. по-скоро, за комбинация от разни страхове. мдам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    30 Апр 2023 12:06ч.

    "Това, че Бойко Борисов е сговорчив и има огромното желание да има резултат, поради което остана в парламента, ..." Ей, Желязков, ако Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Петко Войвода, Райна Княгиня, Опълченците на Шипка, на Стара Загора, на София, Дипломатите от "Пътят към София", Иван Вазов, Вапцаров, Христо Смирненски, Гео Милев, Яворов, Братя Миладинови, Талев, Стамболов и куп женуря, по-смели и от мъжете, каквито и сега има, пък после и всички други български юнаци, Александър Втори, Юлия Вревска бяха "сговорчиви", нямаше да има държава...и някой да играе хоро пред НДК, построено от кого, Желязков?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    30 Апр 2023 12:08ч.

    Сега се сетих за лицето, предлагано за финансист на държавата... Жалки сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен нямал бил нищо против, щото Асен да бил

    30 Апр 2023 12:33ч.

    Що не вземете да се гръмнете всички - колективно и ритуално?! Нямам нищо против!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЛЕД СРЕЩАТА С КЕНЕТ?

    30 Апр 2023 13:01ч.

    Ха Ха Ха:-) Росен беше добре инструктиран:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    30 Апр 2023 13:19ч.

    И този има диплома от СУ по право! Как сбъркалият финансите преди две години става надежден за същата позиция? Поне да не говори нелепи противоречия. Не! Кротни се, войнолюбецо, чиято първа работа беше да иде в Украйна! По тази линия ти е мил и драг Асен Василев, клетника, който вдигна итфлацията в небивали размери, а ти го лансираш. На този фон Цвета Караянчева е титан на достолепието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор ошенко

    30 Апр 2023 15:19ч.

    Много му порасна работата на тоя бивш музикант и настоящ горд собственик на 18 имота, че смее и да се противопоставя и на самата мутра-предводител на шайката Герп. Само и само всички мутри да се обединят в името на "евроатлантическите ценности".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sseed

    30 Апр 2023 15:39ч.

    Тези дни,въпросният от снимката горе, беше наречен сполучливо от един коментиращ - "свръхактивен пикочен мехур ". С пояснението, че някои хора Господ ги дарява не с лица , а я със задник, я с пикочен мехур, за да се пазят човеците от тях... Времена на откровения и просветление, научаваме много за нашите "избранници "...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи