Росен Желязков: Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация

Росен Желязков: Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация

Със сигурност няма да съборим кабинета, готвим се за ротация, заяви в предаването „Събуди се” на Нова телевизия председателят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

„ДБ има доста балансирана и отговорна позиция по претенциите на ПП-ДБ. Сякаш този казус с желанието на премиера да продължи с качеството си на вицепремиер и външен министър първоначално изглеждаше като лично, а се облече и в партиен контекст”, заяви Желязков. Той определи като „нежелателна” възможността да се правят избори в края на годината, след втората ротация. „Това е нашето разбиране – минимални промени, ако трябва изобщо да има промени, защото трябва да има устойчивост”, заяви Желязков.

„Външният министър в момента трябва да продължи да съвместява тези функции, защото външнополитическата дейност в момента е успешна. След девет месеца отново да има същото преобръщане е абсолютно нелогично за една консервативна система, каквато е МВнР”, допълни Росен Желязков.

По думите му, радикални промени в отделните министерства не са в интерес на държавата. „Искаме максимално по-малко сътресения в изпълнителната власт, с оглед на желанието изпълнителната власт да бъде достатъчно устойчива, за изпълнява приоритетите”, допълни председателят на Народното събрание.

Според Желязков МВнР е с най-високи показатели по индикаторите за изпълнение на управленските политики. Председателят на НС оцени като предизборен ход желанието на ПП-ДБ да получат поста на външен министър, с оглед на предстоящите избори за Европейски парламент.  „По-скоро  ултиматумът идва от тяхна страна, докато ние заявяваме, че ако ще правим избори, най-добрият момент ще бъде заедно с европейските”, заяви Желязков. Той допълни,че очаква гласуването на кабинет при ротацията през март да бъде с първия мандат – на ГЕРБ-СДС.

Желязков коментира, че застават зад вътрешния министър заради това, което е свършил по работата за приемането ни в шенгенското пространство. „Ние подкрепяме голяма част от министрите, защото считаме, че имат необходимата експертиза”, заяви председателят на НС. Той каза още, че след ротацията ще продължи да бъде депутат в парламента.

Източник: Нова тв

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Тия да идат на Преображенския манастир

    10 Фев 2024 10:46ч.

    Там има една картина на стената отвън, специално за олигофрени като тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    10 Фев 2024 10:53ч.

    На гербераст Желязков му се услади сладката народна баница в парламента !!! А сглобката съществува само и единствено във властта за да не попадне отново в ръцете на нищо правещото „правосъдие“ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емроатлантическия казан в Пъкъла вече се подгрява

    10 Фев 2024 10:55ч.

    Няма да има изключения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WzWz

    10 Фев 2024 11:03ч.

    Зеленски и компания аплодираха нацит от СС избивал поляци,руснаци и евреи в парламента на Канада. Интересно Желязков кланяйки се в Киев споделяли нацистка идеология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Марин

    10 Фев 2024 11:07ч.

    Кой ти иска мнението бе ограничен прислужник на Боко?Костинбродската афера,ти помогна днес да си "председател" на сбирщината в НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    10 Фев 2024 11:26ч.

    Прав си Бай Марине, но какво от това ??? Кучетата си лаят , а керванът си ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    10 Фев 2024 11:26ч.

    Ротирайте се, правете каквото искате, само спрете да дотягате на мнозинството българи с безумия и безсмислени действия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Фев 2024 11:35ч.

    Няма естествено, да не сте луди... нищо, че ни обясняват как ГЕРБ била на първо място, знаете си, че сте там, при кирчо и кокорчо в киреча! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Фев 2024 11:52ч.

    Тия ако ти кажат добър ден гледай къде е слънцето. Щото сигурно си лъжат по навик. Баце най-накрая ще клекне и за академика да е външен министър. Щото евроатлантизмът и Галя го изискват. Толкова си могат. А уж са големи мъжкари. Да не са ги покръстили в религията на розовите понита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изроди

    10 Фев 2024 12:34ч.

    Няма мърдане. На мутрата топките яко са стиснати. Така ще е до края на тази държава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен Костинбродски

    10 Фев 2024 13:29ч.

    Този мазен плазмодий и държавен чиновник към онзи момент, си осигури политическото бъдеще в ОПГ "ГЕРБ" с хилядите бюлетини, подготвени за фалшифициране на изборите. Явно, че няма да има ротация, защото Кики каза, че Ники трябва да управлява още малко, защото пералнята за мафиоти още не е приключила с програмата. И този същият плазмодий и слагач на посолствоТО изрази съжаление за децата в бомбоубежището на Киев, но нито дума за децата на Донбас, които израснаха в бомбоубежищата след преврата през 2014 г. Докато ОПГ "ГЕРБ" съществува на политическата карта чрез феодализъм и изборни машинации, нищо добро не ни чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кочо

    10 Фев 2024 13:33ч.

    Радвам се да видя Росен пак китен - росен.. Той бе в смъртна опасност преди часове.. Чак дотам , че пратиха от София писател да пише новела - " Росенът в премеждие, бонбоубежище и времебежище".. Писателът за има - няма един час , се справил с отговорната задача и путин с нежелание, отменил бонбандировките връз Киив..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както казва шиши МАРШ

    10 Фев 2024 13:43ч.

    Какво може да сътвори създателя на Костинбродската афера и като министър дал изключително неизгодна концесия на летище София срещу подобаващи сериозни комисионни и рушвети освен същото в повече при тайното и усърдно крито посещение в усрайна?! Защо говори лъжи и небивалици от името на народа като подкрепата за НС последно са абсурдните 4%, а за МС унизителните 15%!? Кого в същност представляват тези екскурзианти и трябва ли човек с инфантилно поведение да е председател на НС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    10 Фев 2024 14:06ч.

    Рорацията-нещо кат разместване на мебелите е май. Подценява възможните сакатлъци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЗС

    10 Фев 2024 14:47ч.

    Ротация означави всички на хранилката. Просто местата за хранене се различават. Плюскачите не питат за милионите на Хемус,1млрд повече за разрушаващото се от крадци задравеопазване, не питат за Божков защо ГЕРБ са му спестили 500млн данъци за да откраднат 60млн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи