Росен Желязков към украинския си колега: България подкрепя категорично Киев

Росен Желязков към украинския си колега: България подкрепя категорично Киев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всички инструменти, с които разполага, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на среща с председателя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук. Двамата разговаряха в рамките на Конференцията на председателите на парламенти на държавите членки на Европейския съюз в Прага, Чехия.

България категорично осъжда непровокираната и неоправдана агресия на Русия срещу суверенна и независима Украйна, отбеляза Росен Желязков. Той подчерта, че войната на Русия срещу Украйна значително подкопава архитектурата на сигурността на Европа като цяло и сигурността на Черноморските страни в частност.

Председателят на Народното събрание посочи, че отговорът на ЕС на агресията на Русия досега е бил твърд и единен, въпреки че е изисквал много жертви, а бремето е поето от европейските граждани. И все пак, ние сме изправени пред по-голямата отговорност да запазим международния ред, основан на правила, които гарантират нашата сигурност и стабилност, добави Росен Желязков.

България подкрепя европейската и евроатлантическата перспектива на Украйна, заяви Росен Желязков. Споделяме позицията, че агресията и престъпленията на Русия трябва да бъдат осъдени с цялата тежест на международното право и всички военни престъпления трябва да бъдат разследвани, допълни председателят на Народното събрание.

Председателят на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук изрази благодарност за последователната позиция и подкрепата на България за евроатлантическата интеграция на Украйна. Той подчерта, че красноречиво доказателство за това са и приетото от Народното събрание още миналата година решение за оказване на военна и военнотехническа помощ на Украйна и решение на българския парламент, с което се обявява Гладомора за геноцид. Председателят на украинския парламент изрази искрената благодарност на своя народ за помощта, която България му оказва в този труден момент.

Ще продължим да подкрепяме Украйна с всички инструменти, с които разполагаме - икономическа и финансова помощ, политическа подкрепа за международните инициативи на Украйна и ограничителни мерки, но с повишено внимание към неблагоприятните им последици за нашите критични сектори, посочи председателят на Народното събрание.

България ще продължи да настоява за постигане на справедлив и траен мир във война, която Украйна не е започнала, и по начин, който ще запази суверенитета и териториалната цялост на страната, заяви Росен Желязков. Заедно с нашата подкрепа за Украйна трябва да засилим усилията за справяне с последиците от войната, особено за най-уязвимите страни и за тези, които са стратегически важни за нас, допълни той.


Източници: бТВ, epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • ЕдНа

    24 Апр 2023 15:38ч.

    "Държавното ръководство" може и да е категорично, но за българите не стои баш така въпроса! По-полека, че видяхте колко ви е податлив на увъртане лидера и не е добре да го ограждате с толкова дебели червени линии, които след време ще трябва да прескача! Референдум му е майката като ще се произнасяте от името на българите, а за справка си погледнете пак процентите от изборите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    24 Апр 2023 16:16ч.

    Българската чутора - когато почнат да връщат ковчези и ядрени слънца изгреят над кухите български чутори, а и турция си вземе южна и източна България глави. Само тогава ще научи нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    24 Апр 2023 20:38ч.

    Точно е, че не подкрепяме така възторжено. Време е вече да се търси мирно решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    24 Апр 2023 15:42ч.

    Росенее, България трябва да започне да подкрепя категорично българите! Мъко, българофобско-финикийска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разсмя ме

    24 Апр 2023 15:45ч.

    Баш укрите изтриха по три чифта обувка да обикалят като цветарки из Европа. Невнятно е защо не вземат по една пушка и в Бахмут, а само се местят по тежки софри?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    24 Апр 2023 15:50ч.

    Как изобщо тези хора си позволяват да се произнасят от името на цял народ!! България НЕ Е Росен Желязков, независимо от новата му длъжност, а още по-малко е партията му, която е избрана с 9% от имащите право на глас!... Каква е тази олигофренска наглост?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Апр 2023 15:50ч.

    И кой те е оторизирал да говориш от мое име?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johannes

    24 Апр 2023 19:27ч.

    Да, и аз не съм съгласна да говорят от мое име...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепо

    24 Апр 2023 15:51ч.

    От името на коя България говори тоя? Защото България на българите вчера показаха какво желаят !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    24 Апр 2023 15:52ч.

    да беше уточнил коя България. чини ми се, България е точно на обратното мнение. но територията - да, тя подкрепя каквото ѝ наредят, гласно или с намек. само и само да угоди на господарите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    24 Апр 2023 15:54ч.

    Първа политическа сила не сте дори с купен и фалшифициран вот , както и втората сила с подкрепата на 1 млн. мъртви души от избирателните списъци! Ако една партия е силна , тя може да състави правителство, но вие на първите две места имате подкрепата само на мъртви души и не сте в състояние да направите каквото и да било, защото не работите за интересите на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    24 Апр 2023 16:00ч.

    И тоя си рита трудовата книжка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такъв срам

    24 Апр 2023 16:03ч.

    Да подкрепяш парламент, гласуващ закони за търговията с човешки органи и заличаването на православната църква, противоречащи на конституцията , е знак за пълна деградация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато не му вземат органите на тоя нашенец за някоя западна бабичка да и удължат живота

    24 Апр 2023 16:09ч.

    На тоя акъла му няма да му дойде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с очи

    24 Апр 2023 16:04ч.

    На картинката виждаме човек без достойнство (отляво) и един на когото дават баница без пари (отдясно). Чорбаджията им не е на картинката. Какво става с правата на българите в Украйна ? Ще има ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се фаща и да заминава за Киев, глупака му с глупак!

    24 Апр 2023 16:07ч.

    Кои са Киев, бе малоумник! Кой е Зеленски! Какво направи Киев с народа си? Същото и за българския народ ли подготвяте! Гледам д ане кълна, ама такива майкопродавци ...... !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те тоя ли избраха за председател на НС?

    24 Апр 2023 16:08ч.

    Да се закрива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    24 Апр 2023 16:10ч.

    Пазете такива снимки и статии, като дойде Народен съд 2 ще ни трябват като доказателство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ама не

    24 Апр 2023 16:13ч.

    Стига си лъгал като манг Ал, ти си подставен наместник на Козяк, не представяш нито бг, нито българите. Работиш за чужда страна и ти се плаща да разпраяш лъжи ала бала пропаганда. С две думи предател и измекяр.. Аре спинкай неспокойно че идват с лопати те и за теб и твоята сбирщина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    24 Апр 2023 16:13ч.

    650 000 жълтопаведници и други олигофрени, гласували за най-новата коалиция не са България, нито някой ги е оправомощил да се изказват от името на държавата. Още по-малко Роско Костинбродския.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама коя България?

    24 Апр 2023 16:19ч.

    Вашата на политиците или тази на българите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Апр 2023 16:31ч.

    Те политиците нямат България и те са наши, както и държавата, ама леко са се позабравили ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Апр 2023 16:30ч.

    По време на Отечествената война, за особено гнусни предатели, смъртното наказание е било чрез обесване, а не чрез разстрел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква България те тресе ти работиш за чужди интереси.

    24 Апр 2023 16:32ч.

    Курдисали го да лапа най- голямата заплата в парламента и той си въобрази,че е наместник на украинците и ще взима нашите пари,а ще работи против българите.Срам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    24 Апр 2023 16:34ч.

    "Направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно". Това гласи позиция на българското МВнР по повод изказване на руския посланик

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • корекция

    24 Апр 2023 16:36ч.

    Хубаво е политиците да говорят от свое име, а не от име на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, защото иначе чисто и просто са лъжци. И двамата трябва да знаят, че българският народ НЕ ПОДКРЕПЯ Украйна. Ако не вярват, да направят референдум и от резултатите свят ще им се завие. Да не се правят на фашисти или други подобни тоталитарни водачи и да говорят от името на народа, без той да се е произнесъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прелест

    24 Апр 2023 16:42ч.

    На фотото може да се види един един черен г.. . Следователно няма как да отречем, че собственикът най-вероятно е калайджия! Росене, кога стана и ти политик от международно измерение, кога овладя така напоителния соросоиден наратив в цялата му прелест. Цялата статия е пълна с щампи и либералистични, кодови фрази. Пълни неистини и брутални, пожелателни изкривявания на реалното положение. Пък после си правете лидерски срещи, запъвайте се като магарета за председателски постове, но сте си все същият боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    24 Апр 2023 16:46ч.

    Щом и нашият заговори за ред основан на правила, му пролича краварският задник. Не на правила драги, а на закони, които не можеш да променяш както ти е изгодно и ти отърва. Затова е цялата световна дандания и на това ще се сложи край, веднъж и завинаги. Свърши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически идиоти!

    24 Апр 2023 16:47ч.

    Много му порасна работата на това костинбродско недоразумение. Той бил България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kuku66

    24 Апр 2023 16:50ч.

    Още 3 месеца и аут!Ама на средно статистическия български тъпунгер няма да му озрее коравата тиква и ще продължава да настъпа една и съща мотика!Всички тия отговорни решения трябва да се вземат след реферндум,ама на тъй наречените политици не им утърва да се допитват до българския народ от имто на който много обичат да говорят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България подкрепяла!?

    24 Апр 2023 16:53ч.

    Подкрепят Боко, Цоко, Моко, Къдравата Сю, Деницата Му, Простото, Ококореното, Гнома, Мравояда и Росен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всичкО", ДОКАТО "хиляди БЪЛГАРИ загиват по Кресненското дефиле"

    24 Апр 2023 16:53ч.

    защото "зелените", платени еко-талибани си заработват грантовете върху български животи, а "българското" правителство предпочита Украйна пред България! .......... "Не подкрепям никого", а? Дали е "никого"? Не е.... подкрепихте доубиването на България, а не "никого"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво?!

    24 Апр 2023 16:56ч.

    Росен Желязков, и ти ли си на наркотици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костинброд

    24 Апр 2023 17:05ч.

    Костинброд, Костинброд. Правилно каза г-н Борисов навремето: Магаре да ви сложа за президент, ще го изберете. Борисов е разбрал най-важната характеристика на народа ни: липсата на самоуважение в името на самооблагодетелстването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук, ръководител на етнографския отдел "Парламентарни практики и обреди"

    24 Апр 2023 17:15ч.

    Росенчо има вид на току-шо изкъпан и набозан бебок - много е сладък и чаровен, особено радват зачервените му бузки. Апропо, от 1-ви май, като председател на парламента той придобива право на безплатна чалъмба. Мнозина не знаят що за придобивка е това - яде ли си пие ли се . За всички лаици в парламентарните обреди ето кратко пояснение. Когато председателят на парламента усети, че му се е доаква, той извиква дежурната свита ибрикчии начело с главния. Двама от помощниците на главния, млади здрави ибрикчии, поемат под мишници председателя - в разглеждания случай Росенчо Тенекийкин - като го подкрепят, докато той клечи над титаново цукало с покритие от майсенски порцелан и изкуствен интелект. По време на напъните му, главният ибрикчия е обвил в прегръдките си главата на Росенчо, като я милва нежно и шепти успокояващо: "Хайде, малко остана, Ваше Председателство" или "Спокойно, Ваше Председателство, и този зор ще мине, няма да се кахъриш". През това време останалите от свитата подготвят посудата от ибрици, темперират водата, затоплят кърпите и т.н. След като главният ибрикчия прецени че Председателят е приключил, той замива трикратно задните му части с ароматизирана 39 градусова вода. Особено внимание се отделя на гънките. После следва старателно подсушаване на председателския задник, напудряне и обмазване със турбосмарт гел. Един от помощниците подава шишенце с благовонно масло (по избор на Тенекийкин), а главният ибрикчия щедро капва от него в шийната ямка, в основата на главата. Капката се гравитачно се стича по гръбначния стълб на Председателя и в момента, в който достигне ануса, с рязко движение на еректиралия си пенис, главният ибрикчия я "втрива" в сфинктера му, викайки с цяло гърло “ЧАЛАМБА”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    25 Апр 2023 7:01ч.

    Оня отгоре Ви е дарил с неземна дарба! :) Ашколсун!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    24 Апр 2023 17:29ч.

    Моля Желязков да уточни, че част от партиите в парламента подкрепят Украйна. Нямам впечатление мнозинството българи да подкрепят Украйна. По принцип тази война не е футболен мач и не трябва да подкрепяме никого, но най-малкото хазаро-нацисткото правителство на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vlad

    24 Апр 2023 19:18ч.

    No vse pak sa evropeizi - drugata strana sa Asiazi i Mohamedanni or Kavkaz taka che vse pak sme po bliski do Ukraina.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    24 Апр 2023 17:47ч.

    Избрахме ги,сега ще ги търпим.Предателствата им спрямо България и българския народ са нашето наказание за глупостта ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веждичката затова се отказа...

    24 Апр 2023 17:52ч.

    който е по-млад и по-глупав остава да "подкрепя" каквото му кажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    24 Апр 2023 17:55ч.

    Герберски парцал говори от името на България!?! Що за безобразие, наистина!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много тъпо е да си тъп

    24 Апр 2023 18:23ч.

    България подкрепяше категорично и Хитлер. С какво Укробандеровският Райх е по-лош от Третия Райх? Подкрепя го цялата бивша Хитлеристка коалиция, не можем да останем по-назад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар / нали пише, напиши коментар /

    24 Апр 2023 19:14ч.

    Е, няма такъв народ и няма такава държава...може би освен в Африка / да ме простят африканците /. Почти една година ходих на протест против ония примат от Банкя за да се окаже, че две години след това той ще е отново в Парламента, а представител на неговата партия, ще е председател на парламента и ще говори от мое и от името на милион българи, че сме с Украйна и я подкрепяме...Пълен и безвъзвратен АБСУРД. Хайде, хора събудете се най-после. Ужасно заспал народ сме. Още дядо Славейков го беше казал: ,, Не народ, а мърша, ще кажа това и ще свърша".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    24 Апр 2023 19:38ч.

    Помня, че 1989 г. и тези след нея, пеехме “времето е наше” Към септември 2021 год. световният дълг е достигнал 296 трилиона долара. Не е ясно на кого светът дължи тези пари, но простата сметка показва, че към тази дата всеки човек на планетата средно дължи по 37 000 долара. Самите долари са една измислица, обаче зад тази “измислица” стои трудът и ВРЕМЕТО да бъдат “изработени” Това е същественото. Трудът и времето. Помня, че 1989 г. и тези след нея, пеехме “времето е наше” Наше, ама друг път. Единственото, което ни остана е правото да работим, за да издължим тези пари. Което пак нямаше да е страшно, ако беше възможно. Но не е. Работим, а дългът си расте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***

    24 Апр 2023 19:51ч.

    Българският народ категорично подкрепя провежданата от братска Русия специална военна операция (напълно оправдана и провокирана), която е в отговор на агресията на Украйна (зависима и несуверенна държава, каквато е и България в момента) спрямо руското население в ДНР и ЛНР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    24 Апр 2023 20:00ч.

    Срещнали се председателят на украинският парламент в София Желязков и председателят на Радата в Киев Стефанов. И двамата с едни честни очи, с одухотворени погледи, братя по съдба - все трябва да се кланят в правилната посока, защото отвъд локвата следят всяко тяхно движение. Както казва народът български, краставите магарета отдалеч се надушват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    24 Апр 2023 20:18ч.

    "България категорично осъжда непровокираната и неоправдана агресия на Русия..." рекъл Желязков. Тези във МВнР поне вестници ако бяха чели, щяха да знаят че Украйна си търсеше боя най-малкото от 2014 г. - забрана на всичко руско, тормоз над етническите руснаци и т.н. Ама "непровокирано" било...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    24 Апр 2023 20:18ч.

    "България категорично осъжда непровокираната и неоправдана агресия на Русия..." рекъл Желязков. Тези във МВнР поне вестници ако бяха чели, щяха да знаят че Украйна си търсеше боя най-малкото от 2014 г. - забрана на всичко руско, тормоз над етническите руснаци и т.н. Ама "непровокирано" било...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бродяга

    24 Апр 2023 20:41ч.

    ""България категорично осъжда непровокираната и неоправдана агресия на Русия..." рекъл Желязков". Боклук нешастен,вчера го избраха за веф на Парламента и днес започна да яде лайна с абсолютна скорост с 200.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    24 Апр 2023 20:44ч.

    Я да питам едно въпросче - Не беше ли именно Върховната Рада обявила със свое решение (гласуване) за "Герой" Бандера? А по-късно и Шухевич? Или туй е руска пропаганда? Щото ако е вярно, тоя отдясно е про-нацист, а тоя отляво - нацистки съучастник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    24 Апр 2023 20:47ч.

    Този фантомас от костинбродската афера,да не говори от името на целия български народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещастник смотан,

    24 Апр 2023 21:06ч.

    кой ти дава право да говориш от името на всички българи? Ами питайте ги българите дали подкрепят нацистки и сатанистки режим, който унищожава собственото си население. Някой от вас, продажници, има ли реално представа от това какво точно се случва в Донбас от 2014 г. насам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоид

    24 Апр 2023 23:15ч.

    И този соросоид си позволява да говори от името на цяла България, че подкрепя Украйна. Нционалните предатели се обединяват около каузи, който по своята същност са национално предателство. Тази сутрин по БНР при соросоидката Силвия Великова, един социолог Димитър Ганев със задоволство установи, че ГЕРБ и ПП-ДБ ги обединяват основно две каузи: помощта за Украйна и приемането на еврото и унищожаване на българския лев. И двете - антинародни и предателски каузи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази сутрин по БНР

    24 Апр 2023 23:31ч.

    Всичките БНР говорителки са на хранилката ИМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алф

    25 Апр 2023 9:06ч.

    Само отрепките от правителството подкрепят Украйна, народът НЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    25 Апр 2023 9:46ч.

    Угоена, НЕоядена свиня! Говори от името на България! Ще подкрепял и с всички средства - финансови....! От джоба си ли ще ги вадиш? Ще започнеш да получаваш нормална заплата, спрямо заплатите на останалите българи ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    25 Апр 2023 11:09ч.

    България ще продължи да подкрепя Украйна с оръжия и боеприпаси за ВСУ срещу мирните жители на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области на РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    25 Апр 2023 11:19ч.

    От вчера генерал Гном е в неизвестност, подозира се този на снимката вдясно, че го е глътнал цял, но няма доказателства!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    25 Апр 2023 13:39ч.

    ГЛАВНАТА ГИНЕКОЛОЖКА Н ЕВРОПА Е КАЗАЛА, ЧЕ ПРЕЗ 2025 ГОДИНА УКРИНА И МОЛДОВА ЩЕ БЪДАТ ПРИЕТИ В ЕС. УКРИНА, ПРИСЪЕДИНЕНА КМ ПОЛША, А МОЛДОВА КАТО ЧАСТ ОТ РУМЪНИЯ. Демек, сега ние ще подпомагаме всячески богатата полша. /Извинявам се за големите букви/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи