Рон Десантис: Замесването на САЩ в конфликта в Украйна не е жизненоважен национален интерес

Рон Десантис: Замесването на САЩ в конфликта в Украйна не е жизненоважен национален интерес

По-нататъшното "замесване в териториалния спор между Украйна и Русия" не спада към жизненоважните национални интереси на САЩ, заяви губеранторът на Флорида и претендент за Белия дом Рон Десантис, цитиран от Ройтерс.

Водещият от телевизионния канал "Фокс нюз" Тъкър Карлсън помести вчера в Туитър отговори на въпросник за войната в Украйна, които са дали официални и неофициални кандидати за президентския пост от Републиканската партия.

"САЩ имат множество жизненоважни национални интереси, но по-нататъшното замесване в териториалния спор между Украйна и Русия не е един от тях", посочва Десантис в отговора си. "Правителството "Байдън" на практика подписа "празен чек" за финансиране на този конфликт, "колкото време е нужно", без ясно посочени цели и без да е ясно кой носи отговорността, и с това отвлече вниманието от най-неотложните проблеми на нашата страна", допълва той.

Ръководеното от президента Джо Байдън правителство на демократите предостави на Киев военна помощ за милиарди долари и убеди международните партньори на Вашингтон да се обединят в подкрепа на Украйна, в която Русия нахлу преди малко повече от година.

Социологическите проучвания сочат Десантис като един от най-опасните съперници за бившия президент Доналд Тръмп в надпреварата за президентската номинация на Републиканската партия за изборите през 2024 г.

Запитан дали САЩ трябва да подкрепят смяна на режима в Москва, Тръмп отговаря във въпросника: "Не. Трябва да подкрепим смяна на режима в САЩ, това е далеч по-важно. Правителството "Байдън" е това, което ни вкара в тази бъркотия".

В коментар на тези изказвания прессекретарят на Националния комитет на Демократическата партия Амар Муса заяви: "Това е поредното доказателство, че съревнованието за твърдия електорат на МАГА (от англ. MAGA - Make America Great Again, Да направим Америка отново велика - бел. ред.) прави така, че кандидатите за президентската номинация на републиканците за изборите през 2024 г. ще заемат изключително крайни позиции, дори и те да са в ущърб на нашите съюзници и демокрация".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    14 Март 2023 13:34ч.

    Това за празния чек на Сащ за Украйна, е ясно и за лаиците! Но дали е ясно за Сащ, че приземяването на икономиката им, ще е в стил Козел, я за ЕС - в стил измъден коч?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Социологическите проучвания сочат Десантис като един от най-опасните съперници

    14 Март 2023 13:43ч.

    все едно е писано от бг футболен коментатор това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    14 Март 2023 13:57ч.

    "дори и те да са в ущърб на нашите съюзници и демокрация" -- д.ебилен израз, използван от "носител на ценности". нещо като: "ще копаете от тук до обяд".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Тръмп и Де Сантис ...

    14 Март 2023 14:14ч.

    ... преглътнат его-то си, загърбят подозрителността един към друг, и създадат обща кандидатура - за Президент и Вице - съответно, дори с гарантираните измами от демократите не виждам как ще им отнемат победата ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Март 2023 15:30ч.

    Рон де Сантис е практичен и логичен и това го прави най добрият западен политик, просто конкуренцията му е от сектанти и участници в мъртвешки култ- зомбита - демонократи, които искат да унищожат човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    14 Март 2023 18:35ч.

    За американците е по-добре да имат по-млад президент. Фактът за старците е, че те сриват и правят умряло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи