Рогозин: Бойният робот "Маркер" ще бъде тестван в Донбас

Рогозин: Бойният робот "Маркер" ще бъде тестван в Донбас

Бойната роботизирана платформа "Маркер" ще бъде тествана в зоната на специалната военна операция. Това съобщи в канала си в Telegram ръководителят на групата военни съветници и научно-техническия център „Царски вълци“ Дмитрий Рогозин.

„Маркер“ вече беше тестван като система за охрана на космодрума Восточный, осигуряваща контрол на периметъра на безопасност. Сега той (по-точно те – ще има няколко такива машини) ще трябва да премине бойно кръщение в Донбас“, каза Рогозин.

Роботът е съвместен проект на Националния център за развитие на технологиите и НПО "Андроидна техника" (разработчик на антропоморфния робот "Федор").

Роботът "Маркер" има техническо зрение и автоматична система за управление, работи автономно в условията на радиоелектронна борба, самостоятелно изпълнявайки бойна мисия, осигурявайки целеуказване на вражески цели на разстояние най-малко 15 км, а също и подбор по приоритети на вражески цели, намиращи се в зоната му на огнева мощ“, съобщи още Рогозин.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    15 Яну 2023 13:00ч.

    Очакваме Сащ/Нато/ да извади от склада си някой ръждясал чорап от Студената война, може и преди нея, та да му се противопостави технологично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    15 Яну 2023 15:58ч.

    "Андроидна техника" (разработчик на антропоморфния робот "Федор"). Видяхме го, след демонстрацията от него излезе Саша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @forsvaret 15 Яну 2023 15:58ч.

    15 Яну 2023 17:13ч.

    така е, нашия Ганьо е по-добър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи