Роберт Фицо: Западни държави обмислят двустранни споразумения за изпращане на войски в Украйна

Роберт Фицо: Западни държави обмислят двустранни споразумения за изпращане на войски в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Няколко страни от НАТО и Европейския съюз разглеждат възможността за изпращане на военни в Украйна на двустранна основа, заяви днес премиерът на Словакия Роберт Фицо, предадоха Ройтерс и БТА.

Фицо, който отдавна се противопоставя на военните доставки за Украйна и е заел позиция, която някои критици смятат за проруска, не даде подробности, а други европейски лидери не коментираха веднага казаното от него.

Той говори преди срещата на европейските лидери в Париж, на която се очаква да присъства по-късно днес.

"Ще се огранича да кажа, че тези тези (в подготовката за срещата в Париж) предполагат, че редица страни от НАТО и ЕС обмислят, че да изпратят свои войски в Украйна на двустранна основа", заяви Фицо на телевизионен брифинг след заседанието на словашкия съвет за сигурност.

"Не мога да кажа с каква цел и какво би трябвало те да правят там", каза той, като добави, че Словакия, член на ЕС и на НАТО, няма да изпраща войници в Украйна.

Фицо заяви, че вижда риск от голяма ескалация на конфликта в Украйна и че повече информация не може да бъде разкрита пред обществеността.

Около 20 европейски лидери, сред които и Фицо, ще се съберат днес в Париж, за да изпратят на руския президент Владимир Путин послание за европейската решимост по отношение на Украйна и да се противопоставят на решителността на Кремъл, че Русия е длъжна да спечели войната, която навлезе в третата си година, съобщи Франция.

Френският президент Еманюел Макрон покани европейските лидери в Елисейския дворец на работна среща, обявена в съвсем кратки срокове, заради това, което според неговите съветници е ескалация на руската агресия през последните няколко седмици.

Фицо заяви, че свикването на срещата показва, че стратегията на Запада по отношение на Украйна се е провалила. Той заяви, че ще участва в конструктивно в заседанието, въпреки че по думите му "го побиват тръпки" от изпратените материали за обсъжданията.

Източници: Fakti.bg, "24 часа"

 

 

Коментари

  • Отвратен

    26 Фев 2024 17:43ч.

    Фицо и компания да изпратят децата и внуците си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    26 Фев 2024 18:06ч.

    Май не си чел статията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "изпращане на войски в Украйна на двустранна основа"

    26 Фев 2024 18:54ч.

    Какво значи това? Ние ще изпратим наши войски в Украйна, а тя ще изпрати свои у нас? Така ли е? "Двустранна основа"? Що за идиотия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "изпращане на войски в Украйна"

    26 Фев 2024 19:20ч.

    Искам да ви видя, не когато ги изпращате, а когато ги посрещате (ако се върнат). Искам да съм там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    26 Фев 2024 19:26ч.

    американците искат да въвлечът и страните от Европа в конфликта. Затова и инсталираха, както в България така и в цяла Европа послушни правителства. Тези боклуци са лоялни само към американските си шефове. Нито род ги интересува нито родина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е майтап!

    27 Фев 2024 1:05ч.

    Събудете се вече! Какво като децата избягаха в Европа, да затрием България ли? Спрете да гласувате за тия идиоти сегашните! Погледнете какво остана от Сирия, от Украйна! Тук ще е още по-зле! Язък и за новото строителство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    26 Фев 2024 17:45ч.

    Щом има желаещи да умират, изпращайте. Тези които Италия бе изпратила в Сърбия още съжаляват за това, а да не говорим за болестите които са придобили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    26 Фев 2024 17:53ч.

    Желаещи има само в кухите глави на соросоидите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Раковите заболявания сред италианските войници

    26 Фев 2024 18:18ч.

    са в резултат от използвания от престъпното нАТО обеднен уран в съседна Сърбия, Косово и Черна Гора. Руснаците унищожиха една натовска (британска) доставка на бронебойни снаряди с обеднен уран и имаше повишен радиоактивен фон дори в Полша. Никой не казва дали укронацистките войски не използват снаряди с обеднен уран в района на бойни действия. Факт е обаче, че германци, французи и британци брат по бойните полета на гражданската война в осраната измислена и изкуствена държава, а ние внасяме слънчоглед за "българско" олио...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Фев 2024 20:52ч.

    Колега Contra 26 Фев 2024 17:53ч., Соросоидната сган наша и чужда, не иска да иде сама да се бие с лошите руснаци, а иска да изпрати нас и нашите деца там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • основавайки се на подписани двустранни договори

    26 Фев 2024 17:46ч.

    Много скоро още една червена линия ще бъде пристъпена. Западащите нападащи ще опитат с въздушна война, със свои пилоти в своите военни самолети, уж предоставени на режима. Войната навлиза в нова фаза, тия не искат да спират, докато не повторят събитията от 1941-5 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАКТ

    27 Фев 2024 0:42ч.

    Новата фаза е ядрена война. Просят си я и ако не си включат за последно останалите си мозъчни клетки да не предизвикват това ще дойде края на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    26 Фев 2024 17:52ч.

    И под "войски" се разбира глобохомо боклука в управлението, защото нормалните хора няма да отидат да се бият с Русия. Тагаренковци, урсули и подобни хлебарки на предните седалки в БТР-ите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма

    26 Фев 2024 18:49ч.

    да е по желание, това е сигурно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    26 Фев 2024 19:02ч.

    Нормалните хора, за съжаление никой няма да ги пита ... в бивша Украйна да не ги питат случайно. Отвличат ги по улиците и след 3 дни на кота "0" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    26 Фев 2024 19:20ч.

    По-скоро на кота"-2.00" п.с. Денков трябва на първо време да бъде разпитван в НД за това "двустранно споразумение за сигурност" с Украйна. После и на други места.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    26 Фев 2024 17:54ч.

    Никакви западни държави. Най-вероятно някои от Полша, Литва, Латвия, Естония, България и Румъния. Денков подписа ли нещо днес в Киев?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Фев 2024 20:59ч.

    Нищо чудно да е подписал, но да се крие, както криеха за приемането на джихадисти от Австрия и Холандия в замяна на приемането ни във въздушно-каоковия Шенген! Нали отначало всичко отричаха и си деряха ризите по медиите, че това било дезинформация, но след 2 седмици всичко лъсна на показ! Самите австрийски власти го заявиха официално! Нашите идиоти за да отчетат някаква дейност уж в полза на България възстановиха действието на Дъблинските споразумения за връщане на мигрантите по страните на първоначална регистрация, което бе от много години фактически мъртво и никоя страна не го изпълняваше! Само нашите управляващи еничари го съживиха за да закопаят по-сигурно Родината ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    26 Фев 2024 17:56ч.

    Явно поименно ще им се обяснява, че това което правят е лошо! На Русия да не и е за пръв път да марширува в Париж и Берлин? Макар че сега е всичко по съвременному! Защо да маршируват руски войници, като могат да изпратят послания поименно от Русия с любов? Колко мулти филмчета направиха руснаците през последните години! За всички ще има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Фев 2024 17:57ч.

    В такъв случай 5-та точка на НАТО отпада и Русия ще има пълно право да удари тези държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо повече

    26 Фев 2024 18:30ч.

    Ако Франция, наноБритания, Германия и Италия изпратят свои войски или паравоенни SS-батальони и SS-бригади за участие в руската гражданска война в Украйна, а Русия не удари по центровете за вземане на решения - Париж, Лондон, Берлин и Рим (на първо време с конвенционално оръжие), войната няма да има спирачки и ще се превърне във война между нАТО и Русия, с огромен риск от световна термоядрена война, в която да изгори цялото нАТО заедно със САЩ и Канада... В резултат, Китай безпрепятствено ще се превърне в №1 военна и финансова сила в света. Засега е единствено №1 икономическа сила в света. В еврогейските държави от нАТО управляват гейове, проститутки и откровени идиоти (с изключение на такива като словашкия премиер Фицо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    26 Фев 2024 19:11ч.

    До: Нещо повече - След термоядрена война между САЩ (НАТО) и Русия, нито Китай, нито която и да е държава на нашата планета няма да има нито икономика, нито финанси. Оцелелите по дупките ще са обикновени клошари ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Фев 2024 19:45ч.

    Подозирам, че САЩ няма да се намесят. Ще оставят Европа сама и след мармалада ще дойдат да си поделят баницата с Русия. Нова Ялта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Фев 2024 18:02ч.

    Ний ще пратим с всяка друга държава, даже и без договор. Където вече са направили двойка, ще се включим и ний - да стане тройка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиоти, Сър, безмозъчни!

    26 Фев 2024 18:14ч.

    Май искат "атомни" цветя да разцъфтят над техните "китни градини"! Лошото е, че и нашите идиоти-сглобкаджии искат да припяват в общия хор! Пфу! И анатема! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Фев 2024 18:17ч.

    Значи не НАТО, а на двустранна основа ще започнат война с Русия? Жалко че Фицо не казва кой е тоя мъдрец. И ако Русия нахлуе в отговор на територията на замесените (по двустранно споразумение) чл. 5 действа ли? Щото Путин ще твърди че Естония(примерно) първа е нападнала войските му....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    26 Фев 2024 21:10ч.

    Първо, изпращането на войски в Украйна въз основа на двустранни междудържавни споразумения, ще наруши член 1 от "Североатлантическия договор" (Устав на НАТО), който никой натовец и евратлантик явно не е чел. Като Денков и ген. Наско и компания, Урсулка и брюкселските зелки и т.н. Второ, държавата, срещу която започнат военни действия, ще има право да се защити и да отвърне, съгласно международното право и чл. 51 от Устава на ООН. Трето, прословутият член 5 не би трябвало да се задейства, ако натовска държава нападне ненатовска страна и в отговор бъде ударена, тъй като се явява "агресор", нарушил чл. 1 от Североатлантическия договор. Но и самият член 5 съдържа витиеватото "[предприеме] такива действия, каквито смята за необходими", което значи че може просто да наложи санкции или само да осъди нечии действия. Или всяка страна-членка самостоятелно решава за "употребата на въоръжена сила" в случай на конфликт. Тукашните колониални чиновници обаче имат два сериозни проблема - първо, нямат войници и техника, която да пратят; и второ, 90% от населението няма желание да мре заради мутро-шарлатаните, а пък техните фанатизирани фенове стават само за (гей) парад, но не и за фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Фев 2024 21:10ч.

    Колега, материалите са изпратени от бабоеба Макрон (аз лично подозирам, че и това не може, а по-скоро го ощастливяват негри с едри инструменти)! Той ще се окаже изключително безмозъчен тип, който иска западната "Градина" да бъде огратя от много термоядренни "слънца"! Чудя им се на тези идиоти, толкова ли са изпростяли! Толкова ли не са чели Историята? Нима нищо не са чували за Наполеон? Нима не са чели за Първата световна война и последвалата военна Интервенция на 13 западни държави срещу РССР? Не са ли чели ред за Хитлер и неговата велика армия, която прегази само за месец велика Франция, но която си строши зъбите като захапа СССР! Тези са за освидетелстване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    26 Фев 2024 21:26ч.

    Заради тези след време ще бъде издадена книгата "Лунатици. Как Европа прекрачи прага на Третата световна война"... Заимствана от "Европа, САЩ и Русия се държат като лунатици. Така Кристофър Кларк описва ситуацията в навечерието на Първата световна война." в своята книга"Лунатици. Как Европа прекрачи прага на Първата световна война"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    26 Фев 2024 21:28ч.

    И що според ваша милост ако Франция изпрати бнатальон в суверенна Украйна ще се явява агресор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахахах

    26 Фев 2024 22:01ч.

    "Суверенна Украйна ", а бе ти малоумен ли си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    26 Фев 2024 22:14ч.

    Наблюдателю, вие с DW ли ще спорите? Цитирам: "Според Филип Дюр от Института за обществено и международно право към университета в Бон само при следните два случая Германия със сигурност се превръща в страна във войната: ако Русия нападне пряко Германия, или ако Германия изпрати свои войници да се бият в Украйна." https://www.dw.com/bg/оръжие-за-украйна-кога-ставаш-участник-във-войната/a-61672206

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    26 Фев 2024 18:19ч.

    Ако хиената на Европа полша, която точи зъби за западна украйна реши да влезе със свои войски, може и да се изпари там. Същото важи и за другите мераклии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • голям мерак да мрат тез западняци, само и само да се докопат до чуждото

    26 Фев 2024 18:27ч.

    Разбрахте ли сега защо Путин не иска да разтяга обоза, завземайки територии, на които му се готвеше партизански капан? Така поне е ясно капанът за кого е приготвен. Както е казал мъдрият народ, шило в торба не стои. Жалко за член 5, така и не можа да настърви пинкото, само и само да запази от гореща война пиндоса...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    26 Фев 2024 18:35ч.

    Магаренко е в Париж, да не се окаже,че и България ще се включи във войната? Денков нещо изломоти за двустранно споразумение. Тези продажници като нищо ще ни лашнат във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оги Ю.

    26 Фев 2024 18:43ч.

    Ех, че апетити за житницата на Европа! Ще изчакат да поумрат още украинци, Зеленски лъже, че досега са загубили 31 000 войници, да умножим по 10 и ще получим вярната цифра. Балтийските тигри изпитват военен сърбеж, та ще бъдат пометени ако щат двустранно или тристранно. Големият им брат ще си гледа сеир, но отдалечко. Нещастници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейските натовци от новата фашистка ос

    26 Фев 2024 18:44ч.

    са повредени полухора. На тях не им е ясно, че ако вкарат войски за участие в руската гражданска война, в измислената на руска земя Украина/Окраина/покраина, САЩ няма да се намесят, колкото и европейските натовци да се стараят за задействат прословутия чл.5 от Вашингтонския договор. САЩ се намесиха във ВСВ едва след като бяха нападнати от Япония и едва след като нацистка Германия и монархо-фашисткото пале Царство България, и другите от фашистката ос им обявиха война. Новата фашистка ос се оформя като Лондон-Париж-Рим-Берлин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИНтересно, коля ли ще бъде първата НАТОвска държава, кояьто ще се жертва за показно на останалите???

    26 Фев 2024 18:47ч.

    Руснаците едва ли ще изтърват възможността да направят показно и без ядрено оръжие, просто един парламент, МС , МО анихилирани с конвенционално оръжие за демонстрация към останалите... Изобщо, т.н. чл.5 някак разглези глупавите европейски политици , и те почнаха да налитат на самоубийство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    26 Фев 2024 19:00ч.

    Това ли обсъжда Плъха в Киев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Фев 2024 19:01ч.

    Въртят го, сучат го....все към война ги тегли. Дрънкат оръжия и нямат търпение да пратят по някоя ракетка към Масква. Много им бърка в г..за Путята. Няма го пияницата Елцин, който докара ОНД до просешка тояга и вместо да раздаде на народа цялото соц наследство, го раздаде на руски мафиоти - олигарси и западни чакали и лешояди. Ми..да се готвим за война. и от изток и от запад. Сърбия струпва войски по цялата граница с Косово. А там ако пламне.....може пак някоя сръбска ракета да ни навести около София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София беше навестена от американска противорадарна ракета

    26 Фев 2024 19:31ч.

    AGM-88 HARM, изстреляна от двойка натовки самолети, която отнесе покрива на къща в софийския квартал Горна баня, напълни с осколки съседните къщи и потроши стъклата на десетки къщи. Само по щастлива случайност нямаше жертви, ако не се брой, че детето в къщата върху която се взриви ракетата започна да заеква... Пешо коня - тогавашния СДС-президент - защитник на убиствата на деца и жени в Сърбия, Черна Гора и Косово от натовските изтребители и бомбардирорачи, влезе в обяснителен режим, как "без да искат" натовци бомбардираха София...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Фев 2024 19:42ч.

    Дано нищо да не става. Всички да си седнат на задниците на масата за преговори.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    26 Фев 2024 21:19ч.

    24 години, след като НАТО ги удари с ракета, цитат от интервюто на семейството: "Все пак семейството си остава про-западно настроено" и "По-добре американците да ни управляват, отколкото руснаците'': https://m.facebook.com/story.php/?id=100044560263993&story_fbid=921911665698162

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, следващият път

    27 Фев 2024 3:34ч.

    щастливо удареното семейство може да извади още по-голям късмет и да умрат за любимото си нато. Най-хубавото предстои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    26 Фев 2024 19:02ч.

    подготовката за "двустранното" споразумение върви отдавна с източния блок. При него Нато няма да се намесва да ни спасява т.е. Русия ще отговори и нато само ще ни гледа сеира. Така че заедно с католиците русофоби от полша и ние православна България, който с гърба на Русия се измъкна от лапите на османците и от селска бедна държавица само за 30г стана развита индустриална авторитетна държава сме в кюпа на войната. И няма значение дали само от нас ще излитата чужди самолети с чужди пилоти - отговора ще е срещу нас - разрушения, разбита икономика, жертви сред цивилните. И това благодарение на мутрата която крепи фашистите на ПП/ДБ. Всеки народ си заслужава съдбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    26 Фев 2024 19:46ч.

    Взаимното изтребване на славяни ще продължи с пълна пара. За радост на наглосаксиените изчадия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    26 Фев 2024 19:02ч.

    До последния: не се ли сещаш кои ще са? Евро идиота - мешката готова ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фатмака с ядрените гъби

    26 Фев 2024 21:18ч.

    Ти си като развален грамофон, бе. Кажи и за ядрените гъби и си лягай при бабата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    27 Фев 2024 8:19ч.

    И да кажа, и да не кажa мешката готова ли е? Колкото и плещищ, истината е очевидна. Когато и ако я осъзнаеш, ще е фатално късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    26 Фев 2024 19:04ч.

    Да не гледаме цунамита по някои краибрежия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Фев 2024 19:27ч.

    Те затова ни пращат орки, за да ги изпратят като българи там... кьорав българин няма да се съгласи да отиде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Фев 2024 19:51ч.

    Ако не дай Боже, се стигне до сблъсък Нато срещу Раша, България ще бъде принудена да участва :( При армия от 25 000 души, с липса на пво-та сме отворени отвсякъде. По закон Парламентът тогава трябва да гласува за мобилизация, а Президентът да подпише заповедта. И ..... тогава кво прайм? Стиска ли им на всички, дето сега ми скандират с украински знаменца утре с 4ч сутринта да се качат с мешката на уазката и да ги запратят в украинските степи? Или ще хванат първия полет за Южна Африка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Фев 2024 19:57ч.

    Единствения сблъсък който ще видиш е между народ и власт в България... кьорав българин няма да отиде да убива руснаци или да умира за саш, ние не сме скапани хохли, ние сме балканци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Фев 2024 20:03ч.

    А дано. И а дано западът си седне на задника и всички да седнат на масата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    26 Фев 2024 19:42ч.

    Нерешителността на Жужо ще доведе до световна термоядрена война. Предупредиха го преди повече от година. След като остави без никакъв адекватен отговор крещящият CASUS BELLI с терористичния акт над Северните потоци, Путин допусна още много погазени "червени линии". Сега ще преглътне и няколко тактически ядрени удара. Затова наглеците наистина не вземат насериозно Русия и не без основания смятат, че "те няма да посмеят". Защото досега ТОВА вече трябваше да се случи. Небезизвестният Сергей Караганов отдавна настоява за по-сериозно отношение към съдбата на Русия и света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    26 Фев 2024 19:50ч.

    Що не вземеш да порицаеш огромната решителност на западащите мутри в това отношение, ами пак се захвана с невинната страна? Никой няма да поема чужди карми; като са решили да си чупят за пореден път главите, ще си го получат по пълна програма, поемайки те негативите пред глупаците. А не тоталната им зомбираща пропаганда да изкара виновна пак Русия и лично Путин. Няма такива екстри тука. Като ще има накървавяване, отговорността няма да е върху невинната страна, нито тежестта ще я поема само царската корона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    26 Фев 2024 20:01ч.

    Май никога не си чувал за Сергей Караганов? Да не говорим, че никога не си го чувал? Ами затова фъфлиш несвързани приказки за виновна и невиновна страна, ама след като цялата планета отиде в 15 век. За да не се стигне до там, дървото трябва да се развърти НАВРЕМЕ. Капиш ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доста е разпиарен, иначе е средно умен

    26 Фев 2024 20:10ч.

    Чета го редовно, някои негови тези за употреба на ядрено оръжие са лишени от усета за благоприятен момент. Човек предполага, Бог разполага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма теория за "Нерешителния Жужо"

    26 Фев 2024 20:24ч.

    Ако приемеш крайно неприятната но очевАдна теория, че Жужо е в играта за НСР заедно със сатанистите от Лондон и Вашингтон. СВО е един договорен фарс, продължение на операция К 19 , и цели съвсем същото - съкращаване на население /бели мъже, християни, в случая/. За всеки средно интелигентен с познания във военно дело е ясно, Москва може да размаже 404 за два седмици. Но не го прави, защото не е договорено със сатанюгите. В този контекст спекулациите за ЯО са бош лаф. Много, много малко вероятно. Ядерки могат да загърмят само в следствие на технически фал, някаква грешка и случайност. Иначе умишлено - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • можем да си експериментираме с всякакви теорийки и парадигмички

    26 Фев 2024 20:28ч.

    Не всичко опира до сделки, приятелю. Лесно стават нещата в екстензифициращото света въображение, когато все друг вместо теб трябва да поема отговорност и да се жертва за тях. А ако приемеш теорията, че всеки напредък изисква от теб лична жертва и съдбовен избор във всяка секунда, тогава цялата ти политическа предпоставеност на т.нар. обективен свят се оказва фалшива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    26 Фев 2024 20:34ч.

    Караганов го дадох само като пример. Има и други застъпници за промяна на ядрената доктрина на РФ в посока превантивност. Сигурно не са много умни, щом копират янките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Фев 2024 22:56ч.

    Колега, Друг път не говори за нерешителния Путин, защото на нас ниу е бедна фантазията да си представим до кави руини бе докарана Русия от предателя Горбачов и пияницата Елцин! Путин е велик държавник, защото изправи Русия, като птицата Феникс от пепелта! Де да имахме и ние такъв държавник или поне, като Орбан или Ердоган!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    26 Фев 2024 21:25ч.

    Преди няколко години Франция поиска от съюзниците по НАТО да и помогнат в борбата с тероризма в Централна Африка, разбирай където са урановите рудници и Дания изпрати 2(двама) командоси. Петлето много добре знае, че който е искал вече е пратил отпускари но се напъва да показва мускули. Днес избяга от фермерите дето го гонеха да го бият но утре дали ще успее? Предполагам Денков е търсил около Киев подходящо място за разполагане на баня с теляци. Лично аз смятам изпращането на български доброволци за отлична идея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Фев 2024 21:37ч.

    Овертон в действие, имайте предвид, че никой няма да гъкне, защото това е същото като по времето на пландемията, когато същото сламено нищожество Денков, маскира българските деца и ги остави да се образоват пред екраните вкъщи, какво от това че после на теста ПИСА излязоха не до учили, сигурно за война ги бива... Сега са наред бащите им да ги пратят на източният фронт, докато за мама се грижи някой близкоизточен мигрант! Всичко приключи, територията скоро ще бъде прочистена от местните туземци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    26 Фев 2024 21:38ч.

    Ся, идеята не е от вчера това че сега се чува е друга бира. Идеята е да се изпратят войски там където няма бойни действия за да се освободят украинските поделения от тези територии и ги пратят на фронта. С други думи окупационни войски и фактически дележ на Украйна. В четвъртък др. Путин ще прави обръщение към Федералното събрание и ще стане ясно какъв ще е отговора. Според моя милост отговора ще бъде премерен. Руснаците говорят за начало на голяма война но вероятно нищо няма да е по различно от досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахахах

    26 Фев 2024 22:09ч.

    Бля-бля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдам

    26 Фев 2024 22:32ч.

    За цялото това писание милостиво е отпусната 1 /една/ запетайка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орбитата на МКС беше повдигната с 3 км!

    27 Фев 2024 0:05ч.

    Орбитата на Международната космическа станция беше коригирана и увеличена с 3 км преди полета на космическия кораб "Союз МС-25", съобщи Роскосмос в събота. ... Изстрелването на пилотирания космически кораб "Союз МС-25" от космодрума Байконур с помощта на ракетата-носител "Союз-2.1а" е планирано за 21 март. Основният екипаж включва руския космонавт Олег Новицки , беларуския космонавт Марина Василевская и астронавта на НАСА Трейси Дайсън. За 2 април е планирано завръщането на Земята на Союз МС-24 с Новицки, Василевская и астронавта на НАСА Лорал О'Хара, който вече е на МКС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фицо казал, че "го побиват тръпки" от изпратените материали за обсъжданията!

    27 Фев 2024 0:19ч.

    Има пророчество, че от Париж камък върху камък няма да остане. Лудите обратни са луднали опиянени от манията за власт, лична значимост и луда възбуда, че вредят на обществото - тоест нито виждат, нито чуват, нито мислят нормално разумно. Затова всички на сбора в Париж директно на фронта. Една граната или ракетка Град да гръмне до тях и са се наср@ли, ама нА репчат се да победят Русия, която нищо лошо не е направила на Европа и с нищо не заплашва Европа, напротив Русия иска да правим полезен взаимоизгоден бизнес заедно за благоденствието на европейските народи. Така както го правеше 45 години заедно, без да ограбва природните ресурси на държавите, без безработица, без мигрантска паплач, без да маха националните герои и писатели от учебниците и т.н. САМО ДОБРО от РУСИЯ! Реалността във филмите снимани до 1990 г. у нас и другите социалистически държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бързат много са се разбързали в пъклените си планове

    27 Фев 2024 0:26ч.

    Явно искат да попречат на президентските избори в Руската Федерация и затова са тези простотии с изпращане на войски от всяка държава - да страхуват народите и да не изберат вл.Владимирович отново за президент на РФ. ... А пък Макрон дали сам няма да провали Летните Олимпийски игри в Париж между 26 юли и 11 август, тоест след 4 месеца?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент Г.Първанов: "Ако се стигне до изпращане жива сила в Украйна, аз ще съм един от първите - първият, който ще излезе, както 1999-а, на площада"

    27 Фев 2024 0:59ч.

    Това е война между съседи, близки по кръв с нас. Ние нямаме място там!" пред БНР Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012 г.) Припомняйки траурното си слово и посрещането на ковчезите на нашите военни от Кербала в Ирак, Първанов посочи: ........ "Не бих искал това да се случва. Не пожелавам на никой български държавник да посреща загинали български войски." ..... .... "Ще си позволя да припомня, макар и без ентусиазъм, че съм един от онези, които подписаха договорите за членството на България в ЕС и указа за членството в НАТО. Не знам дали като Стамболийски няма да се наложи ДА СЧУПЯ ПИСАЛКАТА, макар и с по-късна дата. Винаги съм бил против това да се опитваме да връщаме лентата на историята назад. Но не са по-големи европейци от нас. Ние просто разбираме нашето партньорство, съюзническите отношения по различен начин – не на всяка цена", каза Първанов. .... още ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Седефчов,

    27 Фев 2024 3:57ч.

    досущ като Кириак Стефчов е подлец и измамник. Обеща референдум за или против НАТО и "забрави". Като председател на БСП през пролетта на 1999 г. Георги Седефчов, досущ Кириак Стефчов, беше единственият от парламентарната група на БСП, който не гласува против приетата декларация от СДС в подкрепа на убийците от НАТО, а се въздържа. Всички останали депутати от БСП, вкл. натовецът Ангел Найденов, гласуваха срещу декларацията в подкрепа на убийците от НАТО. ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ. ДЕЛАТА НА ГЕОРГИ СЕДЕФЧОВ ПЪРВАНОВ СА ДЕЛА НА НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. СЛУГА НА УБИЙЦИТЕ ОТ НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент Г.Първанов: Да не си помислят да го правят сега!

    27 Фев 2024 1:02ч.

    "Ние не можем да бъдем членове на всяка коалиция на желаещите. В момента, в който се тропне, в който се свири сбор някъде далеч на запад, ние да се нареждаме в строя. Не, благодаря! Има случаи, в които България трябва да запази своята дистанция. Има случаи, в които сме били ангажирани, хвърляли сме даже и жива сила. Да не си помислят да го правят сега! Присъствието на тази личност като министър на войната (Тодор Тагарев – бел. ред.), не е грешка на езика, МЕ ИЗПЪЛВА С ПОДОЗРЕНИЯ. Чух изявления на ястреби отдясно, които казват точно това." - БНР - 03.06.2023

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    27 Фев 2024 6:17ч.

    А после може ли Русия да ги бие двустранно на почивки или ще мрънкат за чл. 5?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благ Дракула

    27 Фев 2024 8:24ч.

    Аз съм за, нека всички толерастите украинопедерасти да ги вземат. Така ще се прочисти България от гмежта. Както Русия се изчисти от раковите образувания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината

    27 Фев 2024 9:44ч.

    Ако не знаете, в Горна баня пострада покривът на къщата на една учителка по английски, насаждала евроценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредната простотия

    27 Фев 2024 10:37ч.

    А кои войници ще отидат доброволно. По-скоро ще се обърнат срещу своите правителства. Такава стъпка окончателно ще срине Европа и всички правителства ще бъдат пометени от народите си. Хората си траят, но всичко има граници. Я си помислете, ако утре ви мобилизират и пратят, за да се биете и мрете за кефа на наркомана и неговите милиарди? Нали веднага ще поискам обяснение от тези, дето ни пращат или ще мина на руска страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи